Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούνιος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24712 times
Been thanked: 7863 times

Εικόνα

- SB Vie-Long 13061 Horse-Boar Men’s Only
- SC GFT Spanish Leather
- STR Cadman Bengall 13/16”
- ASL Alt Innsbruck

Ολα καλά με το καινούριο ξυράφι και πως να μην είναι αφού του έδωσε ζωή σήμερα το πρωί ο Mastro-Νίκος! :thnx Νικόλα!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

΄Γιάννη ελπίζω να το ευχαριστηθείς ,το ακόνισμα ήταν το ποιο απλο αφού ξεκινήσαμε από 3000.Εάν χρειαστεί περοσσοτερο ακονισμα εδώ είμαστε . Η Γιαφκα είναι ανοικτη από τις 06,00. :D
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Καλησπέρα, απογευματινό σήμερα....

EJ DE89 barley
Feather #5
Bowl Lathering με
Macaroot Bodyshop κρέμα και
SOC boar cherrywood
Proraso πρασινο ASL

Είδα στις φωτό ξυρίσματος μιά μπλέ πλαστική μάλλον Gillette και πεθύμησα τις Blue II έτσι για μια αλλαγή...
Αλλά τώρα... μετά την αλλαγή της Feather δλδ σε 2-3 μέρες
Η Macaroot τελικά πολύ καλή κρεμούλα. Μπράβο!

:dance3
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29315 times
Been thanked: 29452 times

Καλησπέρα!

-Wilkinson Sword ss
-Omega 11137
-Merkur 34C
-Bic Chrome Platinum [3]
-444
-Aqua Velva

Αποτέλεσμα: Εικόνα

Είχα σχεδόν 2 χρόνια να χρησιμοποιήσω το στικάκι της Wilkinson ( :thnx Πάνο) και ξαναθυμήθηκα πόσο δυνατό είναι. Και ωραίο άρωμα και ακόμη καλύτερο στην απόδοση. Πως γίνεται να βγάζουν τόσο ωραίο stick και τόσο άθλιο σαπούνι στην ίδια εταιρεία, δεν το κατάλαβα ποτέ...
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

iogi έγραψε:
- SB Vie-Long 13061 Horse-Boar Men’s Only
- SC GFT Spanish Leather
- STR Cadman Bengall 13/16”
- ASL Alt Innsbruck

Ολα καλά με το καινούριο ξυράφι και πως να μην είναι αφού του έδωσε ζωή σήμερα το πρωί ο Mastro-Νίκος! :thnx Νικόλα!
Πως σου φάνηκε η αίσθηση σε σχέση με το Dovo;
Η κρέμα πως είναι από απόδοση και από άρωμα;
Χάρης
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Ωμέγα 81054
La toja
Edwin Jagger 89bl
Super Iridium (7)
Speick

Σπανίως φθάνω σε τόσο μεγάλο αριθμό χρήσεων μιας λάμας. Συνήθως αλλάζω λεπίδα στο τρίτο ξύρισμα, εκτός και αν πέσω σε ελαττωματική. Άλλωστε είναι το πιο φθηνό από τα υλικά μας.
Δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες, αλλά τόσο απαλή - αέρινη και ταυτοχρόνως τόσο κοφτερή αίσθηση ξυραφιού δεν είχα νοιώσει.
Επίσης η διάρκεια ξυρισμάτων, που διατηρούν αυτήν την ποιότητα είναι μεγάλη, έφθασα στο έβδομο και είναι όπως το πρώτο.
Θα συνεχίσω να δω μέχρι πού θα με φθάση.
Θέλω να τις συγκρίνω με τις Polsilver Super Iridium, κάποιοι λένε ότι είναι ακριβώς οι ίδιες: Θα δω.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24712 times
Been thanked: 7863 times

Harry έγραψε: Πως σου φάνηκε η αίσθηση σε σχέση με το Dovo;
Η κρέμα πως είναι από απόδοση και από άρωμα;
Αν και ο Νίκος (ως πιο έμπειρος) θεωρεί πως θέλει ακόμη λίγη δουλειά, μου φαίνεται λιγότερο "άγριο" από το Prima Silver Steel. Θέλω να το συγκρίνω με δύο κοντινά ξυρίσματα και με το Special το οποίο είναι κάπως καλύτερο (σε σχέση με το άλλο Dovo).

Η κρέμα είναι πολύ καλή και σαν απόδοση και σαν άρωμα ΙΜΟ!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Επειδή εγω ακονισει και Dovo και ΤΙ και του Γιαννη , σαν συγκριση μπορω να πω ότι το Bengal είναι ποιο μαλακο μεταλλο από το Dovo
και ιδιο ή με ελάχιστες διαφορες από το ΤΙ . Το ακονισμα του εγινε γρηγοροτερα και ηπιοτερα από του Dovo και αυτό φαινοταν και από την μαυριλα που αφηνε το Εγγλεζικο. Νομιζω ότι είναι πολύ καλο μαχαιρι και ανωτερο σαν μεταλλο από το μεταλλο του Dovo.
Δεν το εχω δοκιμασει αλλα από τον τροπο που ακονιζοταν πρεπει τα bengal να κανουν γλυκο ξυρισμα.
Την κρεμα την δοκιμασα και εγω , μου αρεσε αρωματικα και οι ιδιότητες της είναι αριστες . Καποια στιγμη θα την αγορασω.
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Μηπως το dovo ειναι καινουργιο? και το δικο μου dovo μου φαινεται αρκετα σκληρο βεβαια τωρα μετα απο τρια τεσσερα ακονισματα εχει ερθει στα ισια του αλλα οχι σαν τα shefield.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Tα παλια κοπης είναι αλλιως ,πιστευω ότι τα Dovo θα είναι παντα περισσοτερο αγρια όπως και το ΤΙ το san markus είναι σκληρο σαν το Dovo ενώ το spartacus και το Ledandy είναι πολύ μαλακα σαν μεταλλο. Συμπερασμα ότι τα παλια μαχαιρια είναι ανωτερα, κατι σαν το παλιο καλο κρασι .
Ισως θα μπορουσε ο Ιασσονας να μας πει που εχει ένα Vismark πριν αγοραστει από την dovo :!@#! πως είναι σαν μεταλλο ?
Νίκος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”