Πινέλα Simpsons - Μεγ. Βρετανία

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Κατ'εμέ πού έχω τό chubby2 best καί τό ευχαριστιέμαι, ο θύσανος είναι αδύνατος (20mm) .Είδες τα χαρακτηριστικά ?

"Overall brush height - 110mm
Handle height - 60mm
Knot loft - 50mm
Knot diameter - 20mm
Weight - 68g"

Όμορφο πινέλο αλλά θα τό προτιμούσα σέ 26mm, τουλάχιστον 24mm ! Καί ή τιμή ... :violin:
Γιάννης
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Για μένα πλέον το 24άρι είναι οριακά βολικό για ξύρισμα - από 26mm και πάνω. Βέβαια κάνω μόνο face lathering (αν έχει κάποια διαφορά).
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30742 times
Been thanked: 41653 times

https://www.simpsonshavingbrushes.com/s ... ubby-best-

Γιάννη, τα Chubbies 2 έχουν knot στα 26 - 27 χιλιοστά.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Ναί τό ξέρω Ανδρέα, αναφερόμουν στό Special Edition Emperor E3 Silvertip Badger faux Dark Horn (πως θά τό προτιμούσα εγώ), ήθελα νά

τονίσω τήν διαφορά μεταξύ αυτού πού έχω (chubby2 best ) σάν μέγεθος καί τιμή .

Ευχαριστώ
:D
Γιάννης
Ασβος Ξυρισματος
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 25 times
Been thanked: 18 times

Συμφωνώ οτι ενα μπαμπατσικο ch2 είναι πινελαρα, ειδικά οι πιο καλές τρίχες. Και σίγουρα το face lath. παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή.
Σας άρεσαν απο την αρχή τα 24+? :text-baaa:

Παίζω μ ενα d3 best που ίσως πλησιάζει λίγο σ αυτό που περιγράφετε. βρίσκω τα 24 επαρκέστατα, μου λείπει μήκος απο τη λαβή. Το όνειρο λέει οτι κυνηγάω ένα 22αρι M7 manchourian αλλά δεν το φτάνω. Φαντάζομαι οτι θα έχει συγκλονιστικό κράτημα για μπολ, θα έχει τη ραχοκοκκαλιά και αρκετό σώμα και θα είναι πιο μαλακό και στοχευμένο.

το E3 αν εβγαινε με 22-23 στα 100-120ε μπορεί να το χτύπαγα :hb, η κοντινότερη εναλλακτική το captain με 24 αλλά μου φαίνεται άχαρο
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Αν αναφέρεσαι σ' εμένα αρχικά έπαιζα γύρω στα 24mm, άντε 25 το πολύ. Ειδικά για face lathering είναι βολικό το μικρό μέγεθος θυσάνου (η σχετικά μικρή λαβή βολεύει ούτως ή άλλως). Για αρκετό καιρό π.χ. προτιμούσα το Duke 3 από το Chubby 2 - το τελευταίο μου φαινόταν πολύ μεγάλο. Μόλις όμως το συνήθισα there is no going back. Άλλη η αίσθηση του μεγάλου πινέλου. Σε bowl lathering φαντάζομαι θα είναι πιο εύκολο να συνηθίσεις μεγάλο πινέλο αλλά ως γνωστόν YMMV. Αφού προτιμάς μικρότερα μεγέθη δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι μεγαλύτερο ούτε υπάρχει αντικειμενικά καλύτερο ή χειρότερο μέγεθος.
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 14069 times
Been thanked: 8969 times

Vavous έγραψε: 24 Ιαν 2020, 06:22 Εχω το Duke 3 σε Manchurian και το Chubby 2 σε two band (Silvertip το λέει η Simpson).
Διαφέρουν βέβαια σε όγκο αλλά μπορώ να πω με ασφάλεια πως η αίσθηση του 2Β είναι πιο απαλή χωρίς να γρατζουνάνε οι άκρες ενώ το Manchurian πιο 'άγριο'.
Πολύ διαφορετικοί θύσανοι από τα best badger της εταιρείας. Το 2Β ταιριάζει περισσότερο σε μαλακά σαπούνια ενώ το Manchurian σε σκληρά. Πυκνοί θύσανοι και οι δυο με αξιοπρεπές flow.
Δυνατό backbone, μικρό splay και οι δυο. Προτιμώ σαφώς το 2B Silvertip. YMMV.
Ανδρεα και λοιποι συνξυριστες μετα απο ενα πολυ επιτυχημενο περασμα απο το Ch2 σκεφτομαι μηπως παω και σε Ch2 2B. Σε καμια περιπτωση δεν θελω να τσιμπανε οι τριχες και δεν θα ελεγα οχι σε λιγο περισσοτερο backbone σε σχεση με το απλο Ch2. Το Ch2 2B εχει πιο δυνατη ροχακοκαλια; Αξιζει να παω στο Ch2 2B; Θα μου προσφερει κατι παραπανω σε σχεση με το Ch2;
Ford Focus MkII f/l 2008
NavalArchitect

Το (discontinued πλέον) two-band της Simpsons έχει άλλη φιλοσοφία από το Best ή Super, τα οποία και τα δύο είναι περισσότερο για paintbrush motion. Το two-band είναι στημένο με κυρίαρχο στοιχείο το face lathering. To μεταγενέστερο Manchurian είναι θεωρητικά κάπου ανάμεσα.

Πριν 2-3 χρόνια ένας φίλος από Αγγλία, που είχε συλλογή από πινέλα της εταιρείας, μου είχε αναφέρει πως τα ευρέως διαθέσιμα Simpsons σε Best και Super έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για το οτιδήποτε, κρέμα, σαπούνι, face ή bowl lathering - δυνατότητες που για τον περισσότερο ανυποψίαστο κόσμο παραμένουν ανεξερεύνητες. Μου είχε αναφέρει πως το μυστικό είναι το νερό (στο οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικά), στην ποσότητα δηλαδή του νερού που χρησιμοποιεί κάποιος, όπως και το ότι ήθελαν αρκετό δούλεμα στο lathering.

Αν κανείς πιάσει αυτές τις δύο παραμέτρους σωστά, και ασχοληθεί επίμονα με το να μάθει καλά το πινέλο (ή πινέλα) Simpsons που έχει, τότε δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο. Εγώ δεν είχα ασχοληθεί σε αυτό το επίπεδο, αλλά πιστεύω πως ο συγκεκριμένος έχει δίκιο γιατί ήταν ψαγμένος Εγγλεζάς που δεν τα έγραφε αυτά στα φόρουμ.

Τα two-band και manchurian είναι ωραία και καλά, αλλά σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετούν το μάρκετινγκ που πρέπει κάθε τόσο να κάνει η εταιρεία, ανανεώνοντας και εμπλουτίζοντας τη γκάμα των προϊόντων που διαθέτει.

Μάθε το/τα Simpsons (που ήδη έχεις) καλά, πολύ καλά. Αυτό είναι το πιό μαγγιώρικο βήμα. Η εξερεύνηση είναι περιπέτεια και ανανέωση πολύ σημαντική και απαραίτητη, τίποτε όμως και ποτέ δεν θα σε ανεβάσει σε άλλο επίπεδο όσο το να βελτιώσεις ουσιαστικά το skill, την ικανότητα που έχεις ήδη αποκτήσει σε κάτι. Κι αυτά τα πινέλα σου δίνουν αυτό το περιθώριο οπότε χρησιμοποίησέ το υπέρ σου.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30742 times
Been thanked: 41653 times

@AlexFocus Στο παραπάνω κείμενο αναφέρομαι στο CH2 silvertip. Μετά από μήνες χρήσης η προτίμησή μου κλίνει προς τα manchurian. Μου πήρε όμως πολύ καιρό (λόγω βέβαια του μεγάλου rotation, δεν είναι δα και καμιά επιστήμη να μάθεις να κάνεις καλή σαπουνάδα) για να πω ότι έμαθα καλά τα πινέλα αυτά και τις δυνατότητές τους. Είναι μερακλίδικα και θέλουν το χρόνο τους. Όποιος βιάζεται πιάνει κρέμα και συνθετικό.

Δοκίμασα τέσσερα best και δεν μου άρεσε καθόλου η τρίχα τους. Τα Super της Simpson δεν τα ξέρω. Το αν τα Manchurian και τα Silvertip είναι κόλπα μάρκετινγκ που λέει -μάλλον σωστά- ο αγαπητός μου Κωνσταντίνος, δεν επηρεάζει αρνητικά τη γνώμη μου για αυτά. Τα πινέλα αυτά καθώς και κάποια Paladin, Morris&Forndran και Shavemac 2B που πέρασαν από τα χέρια μου είναι εκπληκτικά.

Ένα ελαφρύ τσίμπημα πάντως απο κάθε ασβό θα τον έχεις τουλάχιστον μέχρι να στρώσει καλά το πινέλο. Αν κάνεις κινήσεις 'βαφής' κατά το face lathering ή δεν πιέζεις πολύ το πινέλο στο πρόσωπο αν κάνεις κυκλικές κινήσεις, δεν θα καταλάβεις τσίμπημα. Δεν ξέρεις βέβαια και τι batch θα σου τύχει. Μερικά είναι πιο απαλά από άλλα.

Η τελευταία παράγραφος του ποστ του Κωνσταντίνου είναι το απαύγασμα της τεράστιας γνώσης του στο χόμπι μας. Έχει απόλυτο δίκιο.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 14069 times
Been thanked: 8969 times

Πολυ σωστα τα λενε οι μεγαλοι Μαγιστροι που ΠΞ. Ειχα παρει το Best και το πουλησα γιατι τσιμπαγε πολυ για τα γουστα μου. Το Super που εχω τωρα τσιμαπει ανεπαισθητα εως καθολου. Ειχα ως rotation του Ch2 Super ενα Thater 4125/4 το οποιο ομως δεν εχει καθολου backbone αλλα φανταστικη αισθηση. Ειναι ομως πολυ floppy σε σχεση με το Ch2 Super και για αυτο το εβαλα στις αγγελιες.
Για αυτο μπηκα στον πειρασμο να παρω κανενα αλλο Ch2 για να το εχω ως εναλλακτικο του Super αλλα παντα στα μετρα και σταθμα του Ch2 Super το οποιο για μενα ειναι το απολυτο εργαλειο. Να επισημανω οτι κανω κινησεις πινελου και μονο λαδεραρισμα στο προσωπο.
Ford Focus MkII f/l 2008
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”