Καλημέρα, πρωινό ξύρισμα σήμερα με:
- Σαπούνι Σπλέντιντ
- Πινέλο Proraso by Omega
- Μηχανή Μερκούρ Progress 500 #3, #3, #2
- Λεπίδα Gillette Silver Blue
- Asl Brut
Το Ξύρισμα της Ημέρας: Νοέμβριος 2020
- gchalk
- Νήπιο

- 5
- Has thanked: 959 times
- Been thanked: 1380 times
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17339 times
@gchalk τι λέει το σπλεντιτ?
Κάπου είδα ότι έχει αλλάξει .
Κάπου είδα ότι έχει αλλάξει .
- gchalk
- Νήπιο

- 5
- Has thanked: 959 times
- Been thanked: 1380 times
@macho Έγραψα πρόσφατα δύο λόγια στο παρακάτω link viewtopic.php?p=241033#p241033
Δεν έχω δοκιμάσει την προηγούμενη σύσταση αλλά το συγκεκριμένο αν το φτιάξεις σωστά είναι καλό και ο αφρός αντέχει άνετα για 3 περάσματα χωρίς να εξαφανίζεται. Γενικά μου αρέσει σαν προϊόν ειδικά στην τιμή που πωλείται.
Δεν έχω δοκιμάσει την προηγούμενη σύσταση αλλά το συγκεκριμένο αν το φτιάξεις σωστά είναι καλό και ο αφρός αντέχει άνετα για 3 περάσματα χωρίς να εξαφανίζεται. Γενικά μου αρέσει σαν προϊόν ειδικά στην τιμή που πωλείται.
- AlexFocus
- Γυμνάσιο

- 15
- Has thanked: 14069 times
- Been thanked: 8982 times

Ενοψει της χειμωνιατικης βδομαδας που ερχεται ..... χρησιμοποιησα τα καλοκαιρινα μου
Merkur 34 C
Epsilon Mediterranean
Haslinger Meeresalgen
Simpsons Ch2 Super Badger
Astra Platinum
Proraso Aloe
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlexFocus την 15 Νοέμ 2020, 13:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ford Focus MkII f/l 2008
-
Καλατζος
- Γυμνάσιο

- 7
- Has thanked: 17413 times
- Been thanked: 7038 times
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους
Σημερινό ξύρισμα με
-μηχανή Blackland Blackbird bras sb
-λεπίδα silver blue
-πινέλο saponificio varesino cocobolo
-σαπούνι Ariana Evans Asian Plum
-after shave Lucky Tiger Face Tonic
-after shave fine vetiver green
Σημερινό ξύρισμα με
-μηχανή Blackland Blackbird bras sb
-λεπίδα silver blue
-πινέλο saponificio varesino cocobolo
-σαπούνι Ariana Evans Asian Plum
-after shave Lucky Tiger Face Tonic
-after shave fine vetiver green
Γιώργος
- Βασίλης Τ
- Λύκειο

- 6
- Has thanked: 6782 times
- Been thanked: 11185 times
-RR Gamechanger .84P JAWS
-Gillette Silver Blue #3
-Zenith Copper Silvertip 26mm
-SV 70th Anniversary SS
-SV 70th Anniversary AS
Ζέστανε ο καιρός και βγάλαμε τα καλοκαιρινά.
Το postimages δυστυχώς δεν ήθελε να συνδεθεί οπότε δεν κατάφερα να σας δείξω φωτογραφία σήμερα
-Gillette Silver Blue #3
-Zenith Copper Silvertip 26mm
-SV 70th Anniversary SS
-SV 70th Anniversary AS
Ζέστανε ο καιρός και βγάλαμε τα καλοκαιρινά.
Το postimages δυστυχώς δεν ήθελε να συνδεθεί οπότε δεν κατάφερα να σας δείξω φωτογραφία σήμερα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
- lazaros
- Νήπιο

- 5
- Has thanked: 976 times
- Been thanked: 3737 times
Πάντοτε χαίρετε!
- Γιώργος Λ
- Γυμνάσιο

- 9
- Has thanked: 10306 times
- Been thanked: 10087 times
Καλησπέρα στους κυρίους.
Σήμερα το πρωί με:
Omega 20102 sb
Mitchell's Wool Fat ss
Mühle R41 / Bic Astor stainless
Aqua Velva asl
Όταν θες εγγυημένο αποτέλεσμα, πιανεσαι απ'τα σίγουρα...ΑΡΙΣΤΟ(κρατικό).
Καλή εβδομάδα άπαντες.
Σήμερα το πρωί με:
Omega 20102 sb
Mitchell's Wool Fat ss
Mühle R41 / Bic Astor stainless
Aqua Velva asl
Όταν θες εγγυημένο αποτέλεσμα, πιανεσαι απ'τα σίγουρα...ΑΡΙΣΤΟ(κρατικό).
Καλή εβδομάδα άπαντες.
- newwetshaver
- Νήπιο

- 5
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 492 times
15/11/2020
Prep: Ζεστο νερό και καθαρισμός με Dove κρεμοσάπουνο
Pre shave: The bluebeards revenge
Soap: Cella Almond
Razor: Lord L6
Blade: BIC Astor (
)
Brush: Wilkinson Pure Bristle
Alum: Osma
Aftershave: Witch Hazel και Noxzema Cool Carbon
Βαθμολογία: 6/10
Με διαφορά το χειρότερο ξύρισμα που έχω κάνει μέχρι στιγμής στο ΠΞ. Για δύο λόγους. Πρώτον είχα σπυράκια από το προηγούμενο ξύρισμα που έκανα κόντρα. Δεύτερον οι Astor λεπίδες είναι ό,τι χειρότερο έχω δοκιμάσει. Τραχύ ξύρισμα, καθόλου βαθύ. Στο πρώτο χέρι ήταν σαν να μην ξυρίστηκα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεν είχα κάνει και το καλύτερο prep. Γενικά η λεπίδα αλλού ξύριζε κανονικά, αλλού το χάος.
Και με λυπούν τα πιο πάνω γιατί για πρώτη φορά δοκίμασα την φανταστική Cella και με ενθουσίασε γι'αυτό θα ταίριαζε ένας καλύτερο συνδυασμός λεπίδας μηχανής και πρόσωπο χωρίς ατέλειες. Υπέροχο άρωμα, τρελό lather, καλή προστασία. Να επισημάνω πως ΔΙΨΑΕΙ. Θέλει αρκετό νεράκι και αποδίδει πολύ αφρό. Εγώ έκανα το λάθος να μην βάλω πολύ νερό με αποτέλεσμα να μου βγει πηχτή κι αυτό ίσως ήταν και ένας λόγος που το ξύρισμα δεν πέτυχε. Ίσως την επόμενη φορά φορτώσω το πινέλο και μετά κάνω bowl lathering σε άλλο μπολ γιατί το δικό της είναι μικρό.
Γενικά ζορίστηκα σήμερα και έκανα δύο χέρια και μερικά "μερεμέτια". Ευτυχώς έχει βελτιωθεί η τεχνική μου και δεν είχα ερεθισμούς και κοψίματα εκτός από ένα σπυράκι που το παρέσυρα και μάτωσε. Γενικά όμως φαινόταν ότι το πρόσωπο δεν ήταν happy με ό,τι συνέβαινε. Ίσως έπρεπε να αφήσω κι άλλες μέρες να περάσουν από το τελευταίο ξύρισμα αλλά με έτρωγε να δοκιμάσω την Cella. Σίγουρα δεν ξυριζόμουν και με την ποιοτικότερη μηχανή όλων των εποχών.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα κάποιον με ό,τι γράφω πιο πάνω. Παρ' όλα αυτά "απόλαυσα" το ξύρισμα απλά γιατί μου αρέσει να ξυρίζομαι και γιατί η Cella μου έφτιαξε το κέφι με το άρωμά της.
Καλό βράδυ!
Prep: Ζεστο νερό και καθαρισμός με Dove κρεμοσάπουνο
Pre shave: The bluebeards revenge
Soap: Cella Almond
Razor: Lord L6
Blade: BIC Astor (
Brush: Wilkinson Pure Bristle
Alum: Osma
Aftershave: Witch Hazel και Noxzema Cool Carbon
Βαθμολογία: 6/10
Με διαφορά το χειρότερο ξύρισμα που έχω κάνει μέχρι στιγμής στο ΠΞ. Για δύο λόγους. Πρώτον είχα σπυράκια από το προηγούμενο ξύρισμα που έκανα κόντρα. Δεύτερον οι Astor λεπίδες είναι ό,τι χειρότερο έχω δοκιμάσει. Τραχύ ξύρισμα, καθόλου βαθύ. Στο πρώτο χέρι ήταν σαν να μην ξυρίστηκα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεν είχα κάνει και το καλύτερο prep. Γενικά η λεπίδα αλλού ξύριζε κανονικά, αλλού το χάος.
Και με λυπούν τα πιο πάνω γιατί για πρώτη φορά δοκίμασα την φανταστική Cella και με ενθουσίασε γι'αυτό θα ταίριαζε ένας καλύτερο συνδυασμός λεπίδας μηχανής και πρόσωπο χωρίς ατέλειες. Υπέροχο άρωμα, τρελό lather, καλή προστασία. Να επισημάνω πως ΔΙΨΑΕΙ. Θέλει αρκετό νεράκι και αποδίδει πολύ αφρό. Εγώ έκανα το λάθος να μην βάλω πολύ νερό με αποτέλεσμα να μου βγει πηχτή κι αυτό ίσως ήταν και ένας λόγος που το ξύρισμα δεν πέτυχε. Ίσως την επόμενη φορά φορτώσω το πινέλο και μετά κάνω bowl lathering σε άλλο μπολ γιατί το δικό της είναι μικρό.
Γενικά ζορίστηκα σήμερα και έκανα δύο χέρια και μερικά "μερεμέτια". Ευτυχώς έχει βελτιωθεί η τεχνική μου και δεν είχα ερεθισμούς και κοψίματα εκτός από ένα σπυράκι που το παρέσυρα και μάτωσε. Γενικά όμως φαινόταν ότι το πρόσωπο δεν ήταν happy με ό,τι συνέβαινε. Ίσως έπρεπε να αφήσω κι άλλες μέρες να περάσουν από το τελευταίο ξύρισμα αλλά με έτρωγε να δοκιμάσω την Cella. Σίγουρα δεν ξυριζόμουν και με την ποιοτικότερη μηχανή όλων των εποχών.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα κάποιον με ό,τι γράφω πιο πάνω. Παρ' όλα αυτά "απόλαυσα" το ξύρισμα απλά γιατί μου αρέσει να ξυρίζομαι και γιατί η Cella μου έφτιαξε το κέφι με το άρωμά της.
Καλό βράδυ!
- Raphaelo P.
- Δημοτικό

- 6
- Has thanked: 1669 times
- Been thanked: 4845 times
- Επικοινωνία:
Only ONE way to find out how something works.Buy it yourself and use it.