Η Fatip μου, "μεγάλωσε" και από Piccolo έγινε Grande!
Η καλύτερη φάση λοιπόν, ξύρισμα δοκιμάζοντας νέο πραγματάκι!
Πάμε
-Fatip Grande
-Palmolive Menthol Cream
-Personna platinum
-Omega 11205
-Brut Classic
Το ίδιο ξύρισμα η Grande, πιο στιβαρή και σίγουρη στο χέρι από την Piccolo! Είναι οτι πρέπει τώρα!
Με υπομονή, μεθοδικότητα και χαλαρά, όχι όπως την προηγούμενη φορά, πέτυχα ένα ωραίο δροσερό ξυρισματάκι.
Καλό τριήμερο να έχουμε!
Καλησπέρα και από εμένα,
Μια και δοκίμασα την καινούρια μηχανή που παρέλαβα χθες (έστω και αν είναι σε pass around φάση), έχουμε και λέμε:
Χθες το βράδυ ξύρισμα με γένια 2 ημερών :
Pre : μπάνιο
μηχανή : Karve solid bar D plate
σαπούνι : cella cream soap
λεπίδα : Polsilver SI #1
post shave : alum + Macca root & aloe
Παρόλο που ο Στέφανος εφιστούσε την προσοχή μας στο μήνυμά του στην γωνία ξυρίσματος που απαιτεί η συγκεκριμένη μηχανή, εγώ ως κλασσικός έλλην που πρώτα από όλα πετάμε το μάνιουαλ, ούτε γωνία θυμήθηκα ούτε τίποτα, παρόλα αυτά η μηχανή τα κατάφερε μια χαρά και μου χάρισε ένα απολαυστικό ξύρισμα. Βέβαια στο λαιμό η αλήθεια είναι πως το ξυρισμά της ήταν λίγο πιο άγριο από ότι στα μάγουλα. Παρόλα αυτά ακόμα και με τον λάθος τρόπο μου χάρισε ένα φανταστικό ξύρισμα δύο περασμάτων (δεν κάνω ούτως ή άλλως παραπάνω).
Μου άρεσε δε τόσο πολύ που είπα και σήμερα να την δοκιμάσω με γένια μιας ημέρας (μια και η επόμενη μηχανή μου προορίζεται για αυτό το σκοπό).
Να πω ότι περίμενα πως η μηχανή σε τόσο κοντά γένια θα κάνει άγριο κόψιμο.
Αλλά η πραγματική αποκάλυψη ήταν στο ξύρισμα αυτό, στα γένια μιας ημέρας η μηχανή είχε ακόμα πιο γλυκό ξύρισμα. Και βέβαια εννοείται πως ούτε και σήμερα θυμήθηκα τα περί ανάγκης για άλλη γωνία ξυρίσματος της μηχανής. Και όμως στα μάγουλα ξύριζε σχεδόν χωρίς να καταλαβαίνεις ότι κόβει (αν και κόβει και με το παραπάνω μπορώ να πω!) και εγώ που δεν έχω ακόμα αποβάλλει την συνήθεια να περνάω την μηχανή από το ίδιο σημείο δύο ή και παραπάνω φορές, μετά που πέρασα το alum το κατάλαβα πως το είχα παρακάνει. Στα σημεία του λαιμού βέβαια που οι τρίχες πάνε πέρα δώθε, είδα λίγες κοκκινίλες παραπάνω... Παρόλα αυτά όμως η μηχανή είναι εντυπωσιακή.
Τα περισσότερα στα επόμενα ξυρίσματα.
Πριν από λίγο λοιπόν με γένια μιας ημέρας :
Pre : μπάνιο
μηχανή : Karve solid bar D plate
σαπούνι : cella cream soap
λεπίδα : Polsilver SI #2
post shave : alum + Pinaud Lilac Vegetal ASL