Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 14057 times
Been thanked: 8954 times

το SOC τι σημαινει ???? .... μπορει να μην φταιει το σαπουνι οντως αλλα επειδη δεν μπορω να φκιαξω μαρεγκα με τιποτα ... λεω να αλλαξω κατι απο ολα αυτα που χρησιμοποιω (δηλαδη τι αλλο εκτος απο το πινελο) μπας και τα καταφερω ...
Ford Focus MkII f/l 2008
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Το SOC ειναι αυτο και αυτο η διαφορα τους ειναι η λαβη. Πολυ καλο πινελο δεν τσιμπαη καθολου
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Αλέκο, διαβάζω την περιπέτειά σου με το MWF και παραξενεύομαι. Χρησιμοποιώ πινέλα χοίρου της omega (διαφόρους τύπους), αλλά και πινέλα χοίρου, αγνώτου κατασκευαστού. Δεν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Τι κάνω;
1.-Νερό ζεστό, όχι καυτό. Δηλαδή η θερμοκρασία που ανέχεσαι να κάνης μπάνιο.
2.-Μουλιάζω το πινέλο γιά 2 - 3 λεπτά.
3.-Την ίδια ώρα ρίχνω ζεστό νερό στο μπολάκι που είναι το σαπούνι.
4.-Το νερό από το μπολάκι του σαπουνιού το χρησιμοποιώ μετά, γιά να βρέξω το πρόσωπό μου. Αυτό το
νερό έχει ήδη διαλύσει συστατικά του σαπουνιού. Έτσι βρέχοντας μ' αυτό το πρόσωπο ξεκινά και γίνεται
μιά ελαφρά σουπουνάδα, κάτι σαν pre shave.
5.- Βγάζω το πινέλο από το νερό και αφήνω την βαρύτητα να αφαιρέση όσο νερό χρειάζεται, χωρίς να το
τινάξω.
6.- Κρατώ το μπολάκι του σαπουνιού σε γωνία 90 μοιρών σε σχέση με το έδαφος και αρχίζω να κάνω βόλτες
το πινέλο πάνω στο σαπούνι. Συνήθως όχι πάνω από 40. Η γωνία των 90 μοιρών με βοηθά γιατί έτσι
φεύγει το τυχόν περισσευούμενο νερό.
7.- Face lathering, αν η σαπουνάδα είναι πολύ βαριά και πηχτή, βρέχω την άκρη του πινέλου και συνεχίζω.

Την ίδια διαδικασία ακολουθώ με όλα τα σαπούνια, εκτός από τα Ιταλικά. Εκεί δεν βάζω νερό στο μπολάκι του σαπουνιού, γιατί τα Ιταλικά είναι από κατασκευής πολύ μαλακά.
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 14057 times
Been thanked: 8954 times

κατανοητα ολα αυτα που αναφερες και ενδιαφεροντα συναδελφε marinos79 ... αυτο που δεν εφαρμοσα συμφωνα με αυτα που ανεφερες ειναι οτι παρολο που εχω Ιταλικο πινελο το σαπουνι μου το μουλιαζα σε νερο ... ισως εκει να εχω κανει λαθος ... αλλα μου φαινεται περιεργο να μην βρεχεις καθολου ενα σαπουνι και ειδικα ενα σκληρο σαπουνι σαν το MWF ....

παντως το πινελο μου πιστευω οτι ειναι πολυ ταλαιπωρημενο και δεν φορτωνει σωστα ... το συγκεκριμενο πινελο το εχω και χρησιμοποιω μονο αυτο απο τον 10/2011 ... γενικα δεν το προσεχω και πολυ - δηλαδη εχει φαει πολυ καυτο νερο .... εννοειται οτι εχω βαση με αναποδο κρεμασμα ... δειτε τις φοτο παρακατω και πειτε μου τη γνωμη σας ... στο κεντρο γενικα πιστευω οτι λειπουν τριχες και οταν πιεζω το πινελο επανω στο MWF δεν μπορει να φορτωσει ποσοτητες σαπουνιου οσες στροφες και να κανω .... με τις κρεμες παντως η δημιουργια μαρεγκας ειναι μια συνοπτικη διαδικασια ...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Ford Focus MkII f/l 2008
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ελα Αλεκο έγραψε:αλλα μου φαινεται περιεργο να μην βρεχεις καθολου ενα σαπουνι και ειδικα ενα σκληρο σαπουνι σαν το MWF ....
Φίλε Αλέκο ο Μαρίνος στο Νο 3 αναφέρει καθαρά οτι βρέχει το σαπούνι με ζεστό νερό.......

marinos79 έγραψε: Τι κάνω;
1.-Νερό ζεστό, όχι καυτό. Δηλαδή η θερμοκρασία που ανέχεσαι να κάνης μπάνιο.
2.-Μουλιάζω το πινέλο γιά 2 - 3 λεπτά.
3.-Την ίδια ώρα ρίχνω ζεστό νερό στο μπολάκι που είναι το σαπούνι.
Οσο για το πινέλο πάρε ενα Omega No 49 να σωθείς..........
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29336 times
Been thanked: 29463 times

Antonis έγραψε: ...

Εγώ πάλι το δουλεύω στο μπολ και δεν έχω κανένα θέμα. Και με το ίδιο πινέλο (Omega 11137) που έχεις. Αφού μουλιάσω πινέλο και σαπούνι σε ζεστό (και όχι καυτό όπως πολύ σωστά είπε ο Βαγγέλης) νερό, με σχετικά στεγνό πινέλο φορτώνω το σαπούνι. Δεν μετράω περιστροφές, με το μάτι κρίνω πότε είναι ικανοποιητική η ποσότητα του σαπουνιού, αλλά θα έλεγα καμιά 30αριά (πιέζοντας όμως το πινέλο προς το σαπούνι, όχι απλή επαφή). Ακολούθως προσθέτω σιγά σιγά λίγο νερό και πάλι με το μάτι, μέχρι να έρθει στο επίπεδο που θέλω (να είναι σωστά ενυδατωμένος βασικά). Ειδικά αυτό το σαπούνι, θέλει για μένα παραπάνω φόρτωμα από άλλα και σίγουρα παραπάνω δουλειά για να βγει σωστό το αποτέλεσμα. Με την Ιταλική μέθοδο, ακολούθησε τις συμβουλές του Δημήτρη.

Αν βρω λίγο χρόνο, θα κάνω ένα video να δεις πως το δουλεύω εγώ.

Καλημέρα Αλέκο.

Σήμερα που είχα την ευκαιρία, τράβηξα ένα video να δεις πως δουλεύω εγώ το Kent/MWF. Την διαδικασία την περιγράφω παραπάνω, το αποτέλεσμα το βλέπεις. Ένας υπέροχος ενυδατικός αφρός, με εξαιρετική προστασία, τόσο απλά. Με μόνη διαφορά ότι χρησιμοποίησα το SOC χοίρο αντί για το Omega 11137. Κατά τα άλλα δεν αλλάζω την διαδικασία.

Όπως αναφέρω και παραπάνω, ειδικά με αυτό το σαπούνι φορτώνω παραπάνω και το δουλεύω παραπάνω. Για οποιαδήποτε πληροφορία, είμαι στην διάθεσή σου.
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Ωραίος! Μπράβο Αντώνη!
Αυτό που έπαθες στο 0:23 το πάθαινα κι εγώ και ήταν η αιτία να αρχίσω να χρησιμοποιώ το MWF σαν στικ...
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Πολύ πλάκα το 0:23! Το πάθαινα και εγώ, ώσπου το έτριψα και το πίεσα πίσω στο μπωλ. Τώρα φορτώνει και καλύτερα και δεν παίζει!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29336 times
Been thanked: 29463 times

Το αστείο είναι ότι εδώ και 6 μήνες που το έχω, είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει, γιατί έως τώρα είχε κολλήσει στον πάτο και δεν ξεκόλαγε με τίποτα. Συμβαίνουν και αυτά.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24722 times
Been thanked: 7863 times

Με το Mitchell's δεν το έπαθα ποτέ (στο original μπωλάκι).
:offtopic Εκεί που πέφτει το γέλιο είναι με το I Coloniali στο πήλινο μπωλάκι του. Οχι μόνο πέφτει έτσι και το γυρίσεις ανάποδα αλλά γυρνάει κιόλας μαζί με τις περιστροφές του πινέλου :btt2 :megagrin
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”