Μετά από 1 μήνα αξυρισιάς σχεδόν (25 μέρες ελέω κρύου, πολυήμερου ταξιδιού στο εξωτερικό και κόβιντ), μπουμπούνισα μία καλή ξούρα, απολύτως σχεδόν άοσμη, ελέω post-covid. Πήρα, εννοείται, παραμυθένιο αποτέλεσμα, γιατί σε 25 μερών μούσια πρέπει να είσαι υπερ-άμπαλος για να πάθεις την παραμικρή αμυχή. Το ότι δε μύριζα τίποτα, μου αφαίρεσε ένα τμήμα της εμπειρίας, αλλά η αίσθηση του καλοξυρισμένου δέρματος μετά από τόσες μέρες βρωμότριχες, είναι αρκετή αποζημίωση!
- Πινέλο Yaqi Professional 26mm
- Μηχανή muhle r41, είχα πάνω από 4 μήνες να τη χρησιμοποιήσω, αλλά μου ξαναπέδειξε γιατί είναι η αγαπημένη μου. Στρωτό, βαθύ, ελίτ ξύρισμα, χωρίς εκπλήξεις δυσάρεστες ή ευχάριστες. Επιθετική, αλλά όχι επικίνδυνη. Μόνο με την parker variant μπορεί να ψιλοσυγκριθεί σε φασάρα. Ούτε με τις rockwell, ούτε με καμία άλλη χαζομαρίτσα.
- Λεπίς Permasharp. Ταιριάζουν πολύ με την r41, κόβοντας βαθιά και εύκολα, χωρίς όμως ανάγκη ακραίας προσοχής, όπως λ.χ. με τις Φέδερ απαιτείται.
- Σάπων Mitchell's Wool Fat. Όπως έχω ξαναπεί, αν δεν ήταν το άρωμα στη μέση, θα παίρναμε όλοι μόνο αυτό το άριστο μηχανικά σαπούνι. Ε, επειδή σήμερα (και για χ μέρες ακόμη) άρωμα δε θα υπάρχει στη μέση για μένα, επιλέγω τη μόνη ορθή επιλογή του πλανήτη αν όλα τα σαπούνια ήταν άοσμα, το MWF!
- ASL σε αντίστοιχη γραμμή, αφού δεν υπάρχει οσμή, floid mentolado vigoroso. Καλές ιδιότητες, σωστό αμάουντ μενθόλης. Καλή ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω, γιατί τη μυρωδιά του την έχω βαρεθεί και κάθεται στο ντουλάπι πολύ καιρό αχρησιμοποίητο.
Αποτέλεσμα; Απόλυτο BSS απ' άκρη σ' άκρη του προσώπου, 0 ερεθισμοί, 0 αμυχές. Παραμύθι. Κράτησα μόνο το μουστάκι γιατί μου παραβγήκε κοκκινόξανθο αυτή τη φορά και μου άρεσε.