Το ξύρισμα της ημέρας : Ιουνιος 2017

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Orion
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 325 times

Καλησπέρα!

- Pre-shave : Σαπούνι Παπουτσάνης με γλυκερίνη
- Πινέλο: Ω S-10018
- Σαπούνι: Proraso Sandalwood
- Μηχανή: Edwin Jagger DE89KN14BL
- Wilkinson blade
- 444 aftershave gel
- Mennen Skin Bracer
- Asb Proraso Blue
Αντώνης
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Merkur Futur (1,5)
Gillette Silver Blue (13)
DR HARRIS Mix Badger 28mm
Pannacrema Namaste
Malizia Uomo Vetyver AsTl
Korres Calendula & Ginseng Afs Balm

Εικόνα

Εικόνα

:hellas1
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times

Σήμερα βράδυ:

- Fatip Grande Gold
- Haslinger Sheep Milk
- Feather
- Omega 49 Pro Red
- Proraso Blue ASB (και γ@μώ τις μυρωδιές (YMMV))

Pre Shave : Ντους και Noreva Exfoliac Face Gel AHA

Για κόντρα, με τα feather τουλάχιστον ΔΕΝ ξανακάνω. Σήμερα δεν έκανα και ενώ δεν είχα κοψίματα,μετά τα 2 περάσματα και μετά τα touch-ups, είχα καψίματα και ερεθισμούς. Παραείναι ευαίσθητο το δέρμα μου για αυτά τα νυστέρια. Και δεν είχα και τρομερά βαθύ αποτέλεσμα. Απλώς καλό.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 30780 times
Been thanked: 41688 times

Rocnel Elite / Feather blade
PAV Brushworks TGN 2band 24mm
Dr Jon's Classic
Aqua Velva US

Η μηχανή είναι επιπέδου Feather AS-D2 και ξυρίζει το ίδιο. Τρομερή κατασκευή, βαρειά, πάρα πολύ ήπια (υπάρχει και η επιθετική εκδοχή της), το ξυραφάκι Feather ταιριάζει απόλυτα, τόσο που έριξα και μια κόντρα στο μουστάκι (το περιβόητο fool's pass).

Τα σαπούνια του Dr Jon's δεν τα ακούμε ποτέ παρόλο που είναι αρκετό καιρό στην πιάτσα. Είχα κάποτε το αρχικό formulation το οποίο δεν έλεγε. Τούτο δω είναι ιδιαίτερα καλό χωρίς να (με) εντυπωσιάζει κάποια απο τις ιδιότητές του. Ωραίο κουτάκι δείγμα 2 ουγκιών για ταξίδι.

Η Αμερικανικη AV, όπως έχει ήδη αναφερθεί απο παλαιότερα μέλη, είναι πιο dark, βαρειά, έντονη, με περισσότερο μενθόλ και ανώτερες περιποιητικές για το δέρμα ιδιότητες. Φαντάζομαι πως γνωρίζετε ότι τα μεγάλα brand names των ευρείας κατανάλωσης καλλυντικών προϊόντων, τις καλές συνθέσεις τις πωλούν στα 'Δυτικά' κράτη και τις υποδεέστερες στις λοιπές χώρες, συχνά δε αρκετά ακριβότερα.

Εικόνα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Πάντως φίλε Ανδρέα στα ανατολικά κράτη επιλέγουν γυάλινες συσκευασίες ενώ τα Αμερικανάκια βολεύονται με την πλαστικούρα.Να μη μιλήσω για την oldspice που αν εδώ είναι 1 φορά χάλια στις ΗΠΑ είναι 10.Επίσης η Ινδία έχει την ®>
Επίσης η πλαστικούρα κάποιες φορές αλλοιώνει το προϊόν (έκθεση στον ήλιο,πολυκαιρία).
Χωρίς πλάκα έχω διαβάσει σχόλιο Αμερικάνου που έλεγε ότι η Εδώ Aqua velva είναι καλύτερη.
Και κάποιος άλλο είχε πει ότι η καλύτερη όλων είναι η Ισπανική.
Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει γιατί δεν έχω δοκιμάσει όλες τις εκδόσεις.
Α και Ανδρέα καλοπροαίρετα το είπα ε?
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 30780 times
Been thanked: 41688 times

Αγαπητέ Τηλέμαχε,

δεν μιλώ ποτέ θεωρητικά ούτε υποθετικά. Εκφέρω άποψη μόνο όταν έχω σχετική εμπειρία. Έχοντας ζήσει για αρκετό καιρό σε Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ και έχοντας ταξιδέψει σε πάρα πολλά άλλα μέρη, επιμένω στην ανωτέρω άποψή μου. 'Αλλο π.χ. το Head&Shoulders στην Αμερική, άλλο στην Ελλαδίτσα, ακόμη χειρότερο στην Λιθουανία που το δοκίμασα. Απλό παράδειγμα έφερα με το συγκεκριμένο. Το ίδιο π.χ. και με οδοντόπαστες, απορρυπαντικά, σαπούνια κ.α. είδη σούπερ μάρκετ που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Εδώ μέσα φυσικά και μιλάμε πάντα καλοπροαίρετα, τί έχουμε να χωρίσουμε; :)

Τώρα αν ένας Αμερικανός προτιμάει τη δική μας Williams και άλλος την Ισπανική, το γούστο τους δεν αναιρεί τα δεδομένα. Εμένα επίσης δεν με ενοχλεί η πλαστικούρα στην Aqua Velva. Δεν είναι πόσιμη για να μου προκαλέσει πρόβλημα τυχόν αλλοίωσή της ούτε νομίζω ότι την αφήνει κανείς σώφρων στον ήλιο να βράσει. Ίσα ίσα το μπουκαλάκι είναι πολύ ελαφρύ και πρακτικό. Εξάλλου δεν αναφέρομαι σε high end προϊόντα αλλά σε φτηνιάρικα του σούπερ μάρκετ από τα οποία δεν έχω την απαίτηση να μένουν φρέσκα και ζουμερά όσα χρόνια και να τ' αφήσω στο ντουλάπι. Δοκίμασα και τις τρεις AV -το άρωμα είναι πάντα YMMV- και η Αμερικάνικη είναι η πιο περιποιητική στο δέρμα, τολμώ να πω ότι δεν απέχει πολύ απ' τα Fine και τα Phoenix asl σαν αίσθηση.

Εκτός από προσωπική άποψη, γνωρίζω πρώην στέλεχος τεράστιας πολυεθνικής (1/5 των πωλουμένων στα σούπερ μάρκετ είναι δικά τους) που επιβεβαιώνει ότι εκτός G7 είναι χάλια οι ποιότητες. Στις δε Αφρικανικές χώρες ακόμα υποδεέστερες αφού πρώτα εκεί δοκιμάζουν τα προϊόντα τους πριν τα λανσάρουν στις ανεπτυγμένες χώρες.

Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. Το κέρδος είναι πάνω απ' όλα.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12135 times

Καλησπερα σας

- Γλυκερινης Παπουτσανη
- Wilkinsons Sword Classic
- Wilkinsons Sword blade
- Semogue 1470
- Savon Mystere Argos
- Denim Original asl
- Denim Original asb
και
- Denim Original edt και φυγαμε :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times

Ηρακλη το σαπουνι γλυκερινης το ξεβγαζεις η το αφηνεις και κουμπωνεις απο πανω τον αφρο?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12135 times

Εχω την εντυπωση οτι εδω υπαρχει μια παρεξηγηση :)

Ενα απο τα πραγματα που "μαθαινουμε" οταν μπλεχτουμε με το ΠΞ ειναι οτι το προσωπο πρεπει να ειναι καθαρο οταν σταθουμε μπροστα στον καθρεφτη (υπαρχει και αντιθετη αποψη αλλα ας μην την εξετασουμε τωρα :P ). Οποτε το πλυσιμο με καποιο σαπουνι (χρησιμοποιω παντα γλυκερινης, αλλα ειναι υποκειμενικο) γινεται για αυτον ακριβως τον λογο. Και το ξεβγαζουμε μετα κανονικα.

Αν θελουμε μια extra preshave ρουτινα, μετα το πλυσιμο, τοτε χρησιμοποιουμε ενα preshave oil (δεν απορροφαται και δημιουργει μια μεμβρανη πανω απο το δερμα στην οποια γλυστραει το ξυραφακι) ή preshave lotion ("ξυπναει" το δερμα και τις ριζες των τριχων) ή preshave cream (που προσπαθει να κανει και τα 2, οχι με τρελη επιτυχια αν κρινω απο τα proraso...).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 18551 times
Been thanked: 15729 times

Καλησπέρα σας !
✔ Via Barberia Aque ss
✔ Plisoft barber handle
✔ Edwin Jagger DE 86
✔ Perma Sharp super ( 7 )
✔ Old Spice Wolfthorn asl
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”