Το ξύρισμα της ημέρας:Σεπτεμβριος 2016

Απάντηση
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Stirling 26mm
Palmolive Classica
Maggard's V2 O.C
Personna #3
Πάγος
Myrsol Agua Balsamica

Δεν μου αρέσει τελικά η αίσθηση της OC στο πρόσωπό μου.Δοκίμασα τρεις διαφορετικές λεπίδες, αλλά νιώθω ότι δεν είναι απαλή πάνω μου. Δεν με γδέρνει, απλά δεν είναι όσο ήπια θα ήθελα πάνω μου. Και αν, όπως λένε οι περισσότεροι, είναι η πιο ήπια από τις διαθέσιμες στην αγορά, τότε μάλλον δεν κάνουν για μένα σαν συνωμοταξία.
Τελευταία σκέφτομαι την Χ3, που βλέπω ότι έχει πέραση εδώ.Ίσως να είναι και αυτή ελαφρώς 'άγρια 'για μένα,αλλά φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Θα διαβάσω,θα δω κριτικές, θα ακούσω κι άλλες γνώμες και θα δω αν θα την χτυπήσω.Θα ξυρίζει άραγε πιο ξεκούραστα και βαθιά από την EJ ή την 34C; Αυτό είναι το ζητούμενο για μένα.
Όποιος μπορεί να κάνει ένα συγκριτικό της 24/26 Parker και της ikon x3, θα με σκλαβώσει..
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Υπάρχει και πιο ήπια open comb αυτή της merkur.
Βασικά είναι ή πιο ηπια μηχανή και της αρέσουν σχεδόν όλες οι λεπίδες.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
omegasnik
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 216 times
Been thanked: 887 times

paratairosexthros έγραψε:Stirling 26mm
...
Τελευταία σκέφτομαι την Χ3, που βλέπω ότι έχει πέραση εδώ.Ίσως να είναι και αυτή ελαφρώς 'άγρια 'για μένα,αλλά φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Θα διαβάσω,θα δω κριτικές, θα ακούσω κι άλλες γνώμες και θα δω αν θα την χτυπήσω.Θα ξυρίζει άραγε πιο ξεκούραστα και βαθιά από την EJ ή την 34C; Αυτό είναι το ζητούμενο για μένα.
Όποιος μπορεί να κάνει ένα συγκριτικό της 24/26 Parker και της ikon x3, θα με σκλαβώσει..
Καλημέρα,
αν και δε θεωρώ τον εαυτό μου έτοιμο και αρκετά έμπειρο για να κάνω συγκριτικά μπορώ να σου πω ότι η Χ3 ξυρίζει βαθύτερα από την EJ αλλά κατά τη γνώμη μου η EJ είναι πιο ξεκούραστη/άνετη λόγω γωνίας εφαρμογής. Βέβαια πιθανόν με τον καιρό να συνηθίσω και τη γωνία της Χ3 και να μη με κουράζει! Προσωπικά δοκίμασα αρκετές από τις "γνωστές" μηχανές που κυκλοφορούν εδώ στην Ελλάδα και κατέληξα να έχω την EJ 89 για κάθε μέρα και τις υπόλοιπες (AS-D2, futur, 34c, 33c, R41, R89, R106, 66R, Fatip και αρκετές ακόμη που ξεχνάω συν τις vintage) στο περιοδικό "ξεσκόνισμα" ...
Η πρώτη που με έκανε να "αλλάξοπιστήσω" είναι η Χ3. Επίσης κατέληξα ότι το ξύρισμα καλυτερεύει τόσο με την εμπειρία όσο και με τη "συνήθεια" των ιδιαιτεροτήτων της μηχανής! Οπότε σταμάτησα το rotation σε μηχανές μέχρι να γίνει η τεχνική μου τέτοια που να μη χρειάζεται προσπάθεια σχεδόν για την προσαρμογή σε κάθε μηχανή! Δεν ξέρω αν σε βοηθάω ...
Χρόνου φείδου!
Link.2
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1411 times

Shoenιος.....

Εικόνα

` De Vergulde Hand Scheerzeep
` Simpson(s) Eagle 3 in pure badger
` Gem 'G' type
` Personna/Ted Pella 'Gem Stainless' (2)
` Naturally Thinking whitch hazel floral water (alc)
` Korres Vetiver etc asb

[B>N] + [N>B] = BBS , άμα σκρίτσυ-σκράτσυ ή όλη κατάστασις!!!

Added in 20 minutes 37 seconds:
paratairosexthros έγραψε: Δεν μου αρέσει τελικά η αίσθηση της OC στο πρόσωπό μου.Δοκίμασα τρεις διαφορετικές λεπίδες, αλλά νιώθω ότι δεν είναι απαλή πάνω μου. Δεν με γδέρνει, απλά δεν είναι όσο ήπια θα ήθελα πάνω μου. Και αν, όπως λένε οι περισσότεροι, είναι η πιο ήπια από τις διαθέσιμες στην αγορά, τότε μάλλον δεν κάνουν για μένα σαν συνωμοταξία.

Διονύση,
παρά το ότι οι slant και οι OC εντάσσονται στην κατηγορία των 'επιθετικών μηχανών' από πολλούς (οι OC είναι γενικά μιλώντας, οι slant εξαρτάται), δουλεύουν με διαφορετική μηχανική και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η slant είναι closed (παρά το ότι δεν είναι straight bar) και η λεπίδα δεν σύρεται πάνω στο δέρμα γυμνή πρωτογενώς.
Είχα την Mercur 37c και την έδωσα, ούτε σε φωτογραφία δεν θέλω να τη δω, άλλοι όμως πίνουν νερό στο όνομά της...
Ευλαβούμαι και λατρεύω την (καταργημένη) ατσάλινη iKon B1 DLC μου και τη βάζω προσωπικά πάνω από κάθε τι με το χαρακτηρισμό 'slant' αλλά στο φόρτωμα της λεπίδας είναι πολύ μπελαλήδικη.
Αν θέλεις μια κεφαλή iKon slant, θα σου πρότεινα να εκτιμήσεις και την #102 που είναι αλουμινένια επίσης, humback (=καμπούρα μόνο χωρις συστροφή της λεπίδας), φορτώνει τη λεπίδα πολύ πιο άνετα και απλά, τη μαθαίνεις αμέσως και παραμετροποιείται ασύγκριτα πιό εύκολα με μεγάλο αριθμό λεπίδων, συμφωνα με την εμπειρία μου.
Ναι, η #102 είναι πιο ήπια (με τη στρογγυλεμένη και φουσκωμένη της μπάρα από κάτω) από την Χ3 αληθεύει αυτό, αλλα μόνο του δεν λέει τίποτα: η Χ3 σύμφωνα με την εμπειρία μου είναι δυσκολότερη στο σετάρισμα με λεπίδες και με όσες δεν ταιριάζει ενοχλεί κιόλας δεν είναι 'απλά αναποτελεσματική', και ξέρω ότι είσαι από τους φίλους που επιδίδονται στο σπορ αυτό.

Τελικά: μην επιδιώκεις (αν θέλεις τη γνώμη μου) συγκριτική αναμέτρηση ανάμεσα σε συγκεκριμένα μοντέλα slant και OC: μήλα-πορτοκάλια.
Μόνο θεωρητικά οι κατηγορίες τους μπορούν να προσεγγιστούν: φρούτα.

Αν ή όταν θα έχεις πάρει αποφάσεις για την Χ3 στείλε ΠΜ, θα έχω σκεφτεί μέχρι τότε αν θέλω να την κρατήσω και ίσως να το συζητήσουμε ανάμεσά μας....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Link.2 την 16 Σεπ 2016, 10:34, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Gillette Rocket HD
Personna Platinum (4)
Men's Only 2014 Brush No 38/39
LEA Shaving Cream
Pinaud Clubman Asl
Korres Calendula & Ginseng Afs Balm

Εικόνα
Γιάννης
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Φιλε paratairosexthros τις μηχανες που αναφερεις δεν τις γνωριζω ουτε εξ οψεως.θα προτεινα παντως ανεπιφυλακτα την parker 24/26c oc. πιστευω οτι ειναι η καλυτερη μηχανη που κυκλοφορει(σε ολους τους τομεις) .σιγουρα παντως ειναι η μηχανη που λατρευω πιο πολυ απο ολες( open,closed,slant,adjustable).

Added in 49 minutes 1 second:
Υγεια σε ολους.
-parker24c oc
-croma diamant
-omega 48
-proraso red ss
-proraso white
-Απολαψη ασουμε!
001.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Καλημερα σας

- Γλυκερινης Παπουτσανη
- Fatip Gentile Testina gold
- Personna Super/Comfort
- Kent Infinity Silvertex
- Vitos Finissima Emolliente Tabacco
- Vitos Tabacco cologne

Περιεργο ξυρισμα το σημερινο. Ξυριστηκα κανονικα, δεν θα παραπονεθω - αλλα δεν υπηρχε η αναμενομενη απολαυση και εξηγουμαι.

Η κρεμα tabacco της Vitos δεν ειναι η ιδια με την προ διετιας "πρασινη" που ειχα. Δεν ειδα πηχτο και δυνατο αφρισμο παροτι εβαλα μεγαλη ποσοτητα και στο προσωπο και στο πινελο. Και η επικαλυψη (δηλαδη το δεσιμο του αφρου) κυμανθηκε σε απλα ανεκτα επιπεδα. Κοιτωντας τη συνθεση της tabacco, δεν ειδα πουθενα να αναφερεται ευκρινως το tallow ή η λανολινη. Δεν ξερω αν πλεον και η πρασινη εχει αλλαξει συνθεση - αλλα συνολικα δεν με επεισε η νεα συνθεση.

Η μυρωδια ειναι ελαφρια (στο κλασσικο μονοπατι των πρασινων φυλλων καπνου οπως ειπε και ο Μαχος) αλλα δεν εχει διαρκεια στο δικο μου δερμα - αυτο ισχυει και για την κρεμα και για την κολωνια. Ευχαριστη αλλα οχι απολαυστικη.

Ισως να ετυχε ? ισως να μην κολλαει με τα γουστα μου ή με το δερμα μου ? Θα δωσω εννοειται και αλλες ευκαιριες αλλα επειδη θυμαμαι και την "πρασινη" κρεμα αλλα και το Vitos Aftershaving (amber + tabacco), η αποδοση/ικανοποιηση δεν ειναι με τιποτα η ιδια.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Καλησπέρα σε όλους,

Απόγευμα 16ης SEπτεμβρίου
GBar
Gem
NF2213
Maca Root
La Toja

Η Maca Root είναι εξαιρετική κρέμα και την έχω ερωτευτεί!

Καλό σαββατοκύριακο!

Εικόνα
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30479 times
Been thanked: 41565 times

Ωραία φωτό. Ηλία, δεν ξυρίζεις και τον κάκτο μια που 'σαι εκεί; :P
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24879 times
Been thanked: 7864 times

captain_hx έγραψε: Απόγευμα 16ης SEπτεμβρίου
Ηλία, να υποθέσω πως τον Δεκέμβριο θα ξυρίζεσαι με DE? ;) 8)
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”