Saponificio Varesino

Απάντηση
Paneristi
Νήπιο
Νήπιο
5
Been thanked: 81 times

Αυτή την στιγμή τα συγκεκριμένα σαπούνια κυκλοφορούν σε μεταλλικό μπωλ ή ξύλινο;
Αν ναι η ποσότητα και η τιμή είναι ίδια;
Άβαταρ μέλους
maetsos
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 3954 times
Been thanked: 2124 times

Απ'όσο ξέρω τα ξύλινα μπολ για refill η βαρεζίνο τα πουλάει ξέχωριστα.
Τα σαπούνια τα δίνει ή σε χαρτονένια συσκευασία ή σε μεταλλική. Στην χαρτονένια έχει και μια λεπτή πλαστική θήκη και πολύς κόσμος βολεύεται με αυτήν για να φορτώνει το πινέλο, δε χρειάζεται να πάρει άλλο μπολ, τουλάχιστον μέχρι να δει αν τον βολεύουν.
Η ποσότητα είναι η ίδια, γύρω στα 150γρ. Αυτά στη μεταλλική συσκευασία είναι λίγο πιο ακριβά και συνήθως είναι με την τελευταία φόρμουλα, την 4.3. Την 4.3 μπορείς να τη βρείς και στην χαρτονένια συσκευασία.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 12 Ιαν 2021, 03:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
Antonio.mfp
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 728 times
Been thanked: 949 times

FSword έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:31 Πάντως ναι μεν είναι πάρα πολύ καλό σαπούνι αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω δει και τρομερή διαφορά σε σχέση με το Tabac π.χ. Βέβαια γενικά δεν βλέπω και τρομερές διαφορές μεταξύ καλών σαπουνιών οπότε...
Χρειαζεται μια διαδικασια για να παρεις το απολυτο απο αυτα τα σαπουνια.
Οδηγίες χρήσης: Τα σαπούνια της Saponificio Varesino περιέχουν δραστικά συστατικά τα οποία για να φτάσουν το μέγιστο της απόδοσης τους, πρέπει να ενεργοποιηθούν με ζεστό νερό. Για να πετύχετε την μέγιστη απόδοση, καλύψτε για λίγα λεπτά της ώρας, την επιφάνεια του σαπουνιού με μια λεπτή στρώση ζεστού νερού. Στη συνέχεια, ρίξτε το νερό με το οποίο μουλιάσατε το σαπούνι, σε ένα καλά μουλιασμένο και τιναγμένο πινέλο ξυρίσματος. Έπειτα, ξεκινήστε το “φόρτωμα” του πινέλου τρίβοντας το με κυκλικές κινήσεις απευθείας πάνω στο σαπούνι. Χωρίς να προσθέσετε επιπλέον νερό, δημιουργήστε τον αφρό ξυρίσματος είτε απευθείας στο πρόσωπο είτε σε άλλο ξεχωριστό μπολ.
Απο κει και μετα θα ενθουσιαστεις απο αυτα τα σαπουνια που ακουνε στο ονομα Saponificio Varesino!!!
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Τα έχω δοκιμάσει αυτά ουκ ολίγες φορές. Τα SV εννοείται είναι απ' τα καλύτερα σαπούνια (τελευταία χρησιμοποιώ το Cubebe 4.3 με διακριτικό αλλά υπέροχο άρωμα), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η διαφορά με πιο ταπεινά σαπούνια είναι χαώδης. Δεν το λέω μόνο για το SV αυτό, απλά δεδομένου ότι είμαστε στο σχετικό thread είναι το μέτρο σύγκρισης.

Για μένα ένα top σαπούνι σε ιδιότητες (το άρωμα είναι άλλο κεφάλαιο, εκεί δε με νοιάζει ιδιαίτερα), για να δικαιολογεί το hype του θα πρέπει - για μένα - να το νιώθεις εμφανώς καλύτερο από κάποιο μεσαίας τιμής τίμιο σαπούνι (π.χ. tabac - τυχαίο παράδειγμα, βάζετε ό,τι θέλετε στη θέση του). Ε, τόσο μεγάλη διαφορά δεν έχω βρει με κανένα. Καλύτερο είναι, αλλά όχι σε βαθμό που να νιώθεις ότι με το άλλο ήταν σα να ξυρίζεσαι με έτοιμο αφρό.
Άβαταρ μέλους
Antonio.mfp
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 728 times
Been thanked: 949 times

Οπως σε ολα τα πραγματα ετσι και δω νομιζω καταλιτικος ρολος παιζει η εμπειρια.Πιστευω με την συχνη εξασκηση-συγκριση των σαπουνιων θα την νιωσεις αυτην την διαφορα..
Ελπιζω να βοηθησα.
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Μα ακριβώς επειδή έχω δοκιμάσει πολύ καιρό πολλά σαπούνια το λέω... Άλλωστε πέρα απ' την εμπειρία, ως γνωστόν το YMMV ζει και βασιλεύει. Δεν είναι όλες οι επιδερμίδες ίδιες ούτε όλα τα γούστα. Καλώς ή κακώς διαφορά έχω δει, χαώδη διαφορά όχι. Πάντα μεταξύ ενός καλού κι ενός "top" σαπουνιού μιλάω, όχι για προϊόντα κάτω του μετρίου.

Αλλά μην ξεφεύγουμε απ' το θέμα μας :-)

Άβαταρ μέλους
Thanos87
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 8 times
Been thanked: 66 times

@FSword Δεν έχεις βρει τόσο χαώδεις διαφορές, διότι πρακτικά δεν υπάρχουν σε προϊόντα από ένα επίπεδο και πάνω. Είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης. Όπως και σε πολλούς άλλους χομπίστικους κλάδους, έτσι και στο Π.Ξ υπάρχει η τάση να δίνεται μια "επιστημονική" χροιά στην αμπελοφιλοσοφία και το γούστο του καθενός. Το έχω βιώσει και στο ηλεκτρονικό τσιγαρο, το οποίο χρησιμοποιούσα για κάποιο διάστημα. Συμβαίνει καρμπόν κι εδώ.

Ειδικά οδηγίες του στυλ, πρέπει να ρίχνεις τα απόνερα του blooming στο πινέλο, αλλιώς χάνεις από αυτά που έχει να προσφέρει το σαπούνι, είναι ακριβώς ο,τι πάει λάθος με χόμπι τύπου Π.Ξ...

Για να μην παρεξηγηθώ, έχω SV και είναι ίσως το αγαπημένο μου σαπούνι
Άβαταρ μέλους
Konstantinos1973
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 510 times
Been thanked: 246 times

Καλημέρα στην παρέα,

Θερμή παράκληση σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει ένα ή παραπάνω από τα Saponificio Varesino,

γράψτε ποιό / ποιά προτιμάτε από αυτά που κυκλοφορούν τώρα, ώστε να διευκολύνετε λιγάκι τους υποψήφιους αγοραστές που δεν τα έχουν δοκιμάσει... :alfp :) :)

Το ξέρω ότι το άρωμα για παράδειγμα ή η αίσθηση που αφήνει το κάθε σαπούνι είναι υποκειμενικοί παράγοντες,

αλλά και πάλι νομίζω ότι θα βοηθήσει η άποψη όσων τα έχουν δοκιμάσει ώστε να γίνει πιο εύκολη η επιλογή για κάποιον που δύναται να αγοράσει

μόνο ένα από αυτά τα σαπούνια...

:helt
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
6
Has thanked: 11742 times
Been thanked: 9447 times

Προσωπικά ,δεν παρατήρησα σημαντική διαφορά στις ιδιότητες των SV ,
είτε χρησιμοποιώντας τα σε bowl lathering με προετοιμασία αφρού
όπως συστήνεται από την SV,είτε σε face lathering με κρύο νερό.

Μεγάλη διαφορά στις ιδιότητες των SV παρατηρείται εφόσον
συγκριθούν με άλλα vegetal σαπούνια.Η σύγκριση με tallow σαπούνια,
όπως λ.χ. το Tabac είναι μάλλον αδόκιμη.Είναι κάτι παρόμοιο σαν
να συγκρίνουμε τρακτερ με εκτός δρόμου επιβατικό όχημα.
Τα εξόχως λιπαρά tallow σαπούνια ,ακόμη και το τσιπικο Arko ,
συνήθως προσφέρουν ικανοποιητικές ιδιότητες,
σε αντίθεση με τα veg ,όπου εκεί φαίνεται όλη η μαστοριά
και το μεράκι του εκάστοτε σαπωνοποιού .Βρείτε μου ένα
φυτικό σαπούνι που έστω να πλησιάζει κοντά στην συνολική
ποιότητα ,αλλά και απόδοση -ιδιότητες των SV.

Κωνσταντίνε,από τα 4 SV που έχω και από άλλα 2-3 που έχω
δοκιμάσει :
Όσων αφορά το άρωμα, προσωπικά πάντα,ξεχωρίζω
το Cosmo ( Beta 4.2 ) για άνοιξη/καλοκαίρι και
το Desert Vetiver (Beta 4.3 ) για φθινόπωρο /χειμώνα.

Όσων αφορά την περιποίηση και φροντίδα του δέρματος ,
θεωρώ πως το Manna di Sicilia (Beta 4.3 )ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Το Opuntia ( Beta 4.3) έχει άρωμα που φέρνει σε Creed Aventus
Ενώ τα Felce Aromatica και Tundra Artica δεν με εντυπωσίασαν,
αρωματικά τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30580 times
Been thanked: 41606 times

Τα αγαπημένα μου είναι τα Cubebe και τα 70th anniversary που τείνουν προς άρωμα 'κολώνιας'.
Προσωπικά αισθάνθηκα διαφορά προς το καλύτερο με τη σύνθεση 4.3
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”