Το Ξύρισμα της ημέρας: Δεκέμβριος 2012

Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

G F Trumper
New Forest FInest
Proraso cream shandalwood
Dovo Best Quality 5/8
Tobs Alum Block
Avene After Shave Fluid
444
Floid

Απο πλευρας αποτελεσματος αρκετα καλο. Απο πλευρας αισθησης χαλια. Νιωθω τραβηγματα σε καποια σημεια ισως κατι δεν πηγε καλα στην προετοιμασια. Ισως το G F δεν ειναι για preshave. Τελος παντων στο επομενο με το καλο.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Καλησπέρα,

Μετά από αρκετό καιρό, είπα να πιάσω πάλι και το Dovo. Κόβει, αλλά να πω την αλήθεια το Bengal είναι άλλη κλάση!

-Shaving soap: Mitchell's Wool Fat
-Shaving Brush: Omega 48
-Straight Razor: Dovo Special 6/8"
-After Shave Lotion: Taylor of Old Bond Street Sandalwood

Εικόνα
Χάρης
GIKARADI
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 5 times

πρωινο ξυρισμα -γυαλισμα με σαπουνι dove -εφαρμογη με το χερι σε face lathering style -merkur 11c-astra sp #1(φρεσκοτατη και σπαρταρουσα - asl οχι μονο λιγη κλασσικη nivea
Άβαταρ μέλους
nicholas
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 82 times
Been thanked: 38 times

-Safety razor: Merkur 34c
-Razor blade: Derby Extra (#1)
-Shaving soap: Proraso
-Shaving brush: Omega 65
-ASB:L'Oréal
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Omega 10018
Tabac soap
Gillette slim adjustable
Personna Platinum [2]
Aqua Velva asl

Η συμβίωση με τη μηχανή μέχρι τώρα είναι άψογη, έχω αρχίσει μάλιστα να τη δουλεύω σε πιο μεγάλα νούμερα χωρίς κανένα πρόβλημα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30841 times

Καλημέρα.

-Wilkinson Sword ss
-Omega 11137
-Merkur 33C
-Feather (2)
-4711 asl

:dance3
NavalArchitect

Σάββατο 29/12

Muehle R101 (pre-2011) & Gillette Platinum
Omega silvertip, genuine horn handle
Old Spice soap (vintage)
Farmacia SS. Annunziata dal 1561 after shave lotion
Serge Lutens Clair de Nuit EdP

Άλλο ένα ξύρισμα στο μπάνιο, πολύ καλό το αποτέλεσμα για μιά ακόμη φορά. Το σαπούνι το βρέχω ολόκληρο και μετά κατευθείαν στο πρόσωπο, κατόπιν κάνω face lathering. Όχι και ο πιό οικονομικός τρόπος βέβαια αλλά άμα κάτι δουλεύει καλά δεν το σταματάμε, συν τοις άλλοις ποτέ δεν ευχαριστήθηκα το φόρτωμα πινέλου από 'κανονικής' διαμέτρου σαπούνια σε μπωλ.

Οι συγκεκριμένες λεπίδες δε θεωρούνται κάτι το πολύ ιδιαίτερο όμως κάνουν πολύ καλή δουλειά, ίσως βέβαια είναι το όλο πακέτο τώρα που ξυρίζομαι στο μπάνιο που βοηθά περισσότερο από πριν. Φυσικά τις χρησιμοποιώ μία μόνο φορά, αφ'ενός μεν διότι έχω γενικά υψηλό στοκ λεπίδων (διάφορες μάρκες) κι αφ'ετέρου δε διότι η ζωή είναι πολύ μικρή κι η αξία τους είναι σχετικά χαμηλή για να προσπαθεί κανείς να πάρει τα μέγιστα απο αυτές.

Για τη λοσιόν της Farmacia 1561 αλλά και για το πινέλο τα έχουμε ξαναπεί, όσο αφορά το άρωμα του Lutens είναι κι αυτό από τα πολύ ωραία και αρκετά εκλεπτυσμένα.

Έδωσα τη Δευτέρα off σε όλους στο γραφείο, οπότε τετραήμερο. Με προξένεψαν και με μία αεροσυνοδό (εταιρίας της Μέσης Ανατολής), έγινε το πρώτο connection αλλά ακόμη δε γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει η ώρα να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα. Να πάρω το αεροπλάνο και να πάω στο Dubai για blind date είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ, αλλά εδώ έχουμε κάνει χειρότερα, σ'αυτό θα κολλήσουμε?

Δε με βλέπω να πηγαίνω πουθενά λοιπόν αυτές τις μέρες, ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων και στόχων. Δύο μέρες έμειναν ούτως ή άλλως μέχρι τον ερχομό της νέας χρονιάς...
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

SOC 2 B
EJ 89
Elios (2)
Vergulde Hand Stick
444
Pinaud Clubman

Το στικάκι μου αρέσει πάρα πολύ !!
Η λεπίδα Χάλι Μπέρυ
Εικόνα

Μαύρο χάλι δηλαδή ! :shocking
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
FotisPl
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 112 times
Been thanked: 252 times

Το τέταρτο κατά σειρά ΠΞ τελείωσε σήμερα...

Mercur 34
Derby Extra
Omega 98
Proraso Creme Aloe & Vitamin E
Nivea After Shave Balm Sensitive ... (πρέπει να βρώ οπωσδήποτε ASB ή ASL να ενυδατώνει)

Σήμερα νομίζω ήταν το καλύτερο ΠΞ μέχρι στιγμής. Χρησιμοποίησα νέες λεπίδες και μετά το κλασσικό ντους έβαλα λίγο conditioner του body shop, που έχω για τη μικρή στο πρόσωπο, με ελαφρύ μασάζ. Το άφησα πάνω μου περίπου 3-4 λεπτά, ξεπλύθηκα και μετά ετοίμασα μια κρέμα αφρού :drool :drool :drool .
Tα υπόλοιπα ήταν απλά θέμα διαδρομής της Merkur στο πρόσωπο, λιγότερος χρόνος, λίγα αλλά στεγνά και καθαρά περάσματα. Δεύτερη επικάλυψη με τις οδηγίες του Harry, που τον ευχαριστώ από το άλλο post, ξεκάθαρα κάθετα περάσματα, χωρίς ίχνος ευαισθησίας στο πρόσωπο. Τρίτη επικάλυψη και σιγά - σιγά κόντρα μέχρι εκεί που λίγο με έτσουζε...
Νομίζω ήταν η καλύτερη προετοιμασία προσώπου που έχω κάνει πριν από το ΠΞ.
Σας ευχαριστώ που μας κακομαθαίνετε ...
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Το πρωτο μου ξυρισμα με την Progress, ειχα να ξυριστω και τεσσερις μερες οποτε ηταν το ιδανικο test drive. Ενα καθετα, ενα παραλληλα (και τα δυο με την μηχανη στο 3) και τελος ενα κοντρα (με την μηχανη στο 2). Μπορω να πω οτι ηταν απο τα καλυτερα μου ξυρισματα :dance5 :dance5

Merkur Progress
HJM Pure Badger
Proraso Λευκη
ASTRA SP (2)
Nivea Sensitive
Το Ιασονας με Ο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”