Gillette Slim adjustable

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Πολυ ωραια ανακαλυψη! Καλοξυριστη
Το εχω ξαναπει πολυ θα ηθελα ενα τετοιο κειμηλιο απο τον παπου μου
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30186 times
Been thanked: 30619 times

Καλοξύριστο Ηλία. Το εύρημά σου αξίζει διπλά λοιπόν, πέρα από την συλλεκτική/χρηστική αξία, έχει και συναισθηματική. Ένα καλό καθάρισμα, απολύμανση και αποστείρωση και είσαι έτοιμος.

Οδηγίες υπάρχουν στα αντίστοιχα νήματα, για ότι χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις.
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Καλοξύριστη !!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25410 times
Been thanked: 7886 times

Με γεια Ηλία!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 2753 times
Been thanked: 4699 times

Με γεια! Εξαιρετικό εύρημα Ηλία.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Ξυρίστηκα και εγώ πρώτη φορά με την Slim,ευγενική χορηγία του Kostas1979 και τον ευχαριστώ πολύ.Η μηχανή είναι πολύ όμορφη,η συγκεκριμένη δε είναι α-ψε-γά-δια-στη.Καινούρια και πεντακάθαρη,απορώ τι σόι vintage είναι.
Σαπούνι Tabac,λεπίδα Shark στην πρώτη της χρήση.'Αρχισα με την ρύθμιση στο 5,για να έχω μέτρο σύγκρισης.Χρειάζεται πιο κάθετο κράτημα από την Jagger κατά την γνώμη μου.Δεύτερο πέρασμα,κάθετα στη φορά,νομίζω στο 7.Πειραματίστηκα λίγο και με το 9.Και κόντρα,πάλι στο 5.
Όπως δε κάθε καινούρια μηχανή,μέχρι να μάθεις τα χούγια της,είσαι επιρρεπής σε κοψιματάκια και ερεθισμούς,όπως και είχα σε κάποιο λογικό βαθμό.Απαιτεί χρόνο να μάθεις το σωστό κράτημα,πίεση κτλ.Εμένα μου αρέσει σε αίσθηση και είναι αρκετά βαριά.Είχα ένα καλό αποτέλεσμα για πρώτη φορά.Οποιαδήποτε σύγκριση με άλλη μηχανή που έχω είναι άκαιρη,γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς.Δεν θα την αδικήσω.Θα περιμένω να κάνω και άλλα ξυρίσματα,και αφού την μάθω καλύτερα και βελτιώσω την τεχνική μου τότε και μόνο θα μπορέσω να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη.Προς το παρόν θα πω μόνο οτι μου αρέσει πολύ.Και κάτι μου λέει οτι δεν θα απογοητευτώ.
ΥΓ:Είναι η πρώτη μου ρυθμιζόμενη και μου αρέσει πολύ το γεγονός οτι μπορώ να την προσαρμόσω εγώ.Θα έχει πολλή πλάκα ο πειραματισμός 8)
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
meletios
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 36 times
Been thanked: 57 times

Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω με το π.ξ. το πρώτο που σκέφτηκα ήταν η Gillette Slim adjustable του πατέρα μου. Την θυμάμαι που ξυριζόταν όταν ήμουν μικρός. Είχα παίξει μαζί της και είχα ανοιγοκλείσει το πάνω μέρος της αμέτρητες φορές!
Θύμαμαι που έκανα πως ξυριζόμουν με αυτήν.
Θυμάμαι τον πατέρα μου που τέντωνε το προσωπό του όταν ξυριζόταν με αυτή...
Πήγα να την αναζητήσω ώστε να κάνω το πρώτο ξύρισμα μου με αυτήν και.... :confused δεν την έβρισκα.
Ρωτάω τους γονείς μου που μπορεί να είναι;...και παίρνω την απάντηση:
Την πετάξαμε την προάλες ....άχρηστη ήταν, αφού τώρα έχουμε τα ξυραφάκια :shocking
Τι να τους πω..... :cry :dash
Τουλάχιστον δεν πέταξαν ένα αλουμινένιο μπολάκι που έκανε ο πατέρας μου τον αφρό (με πράσινο σαπούνι ή κρέμα prosar) το οποίο και καβάτζωσα πριν πετάξουν και αυτό (το οποίο γυάλισα πολύ καλά).
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Σήμερα έκανα το πρώτο ξύρισμα με την slim. Την έβαλα στο 7. Αν και απ΄ότι κατάλαβα δε θα δυσκολευόμουν σε καμμία σκάλα ιδιαίτερα.
Συγκρινόμενη όμως με την EJ89L τη βρήκα πιό ελαφριά και αυτό ήταν το σημείο που με δυσκόλεψε. Ένιωθα πως τοποθέτησα ξυράφι, πάνω σε πλαστική μηχανή μιάς χρήσης.Αυτό το βάρος της ΕJ που νομίζεις πως με ένα κατέβασμα η κεφαλή της σαρώνει, εδώ ήταν απών, με αποτέλεσμα να πρέπει ασυναίσθητα να πιέσω, πράγμα επικίνδυνο.
Το ξύρισμα σα διαδικασία, διήρκησε περισσότερη ώρα αλλά ευτυχώς ήταν αναίμακτο.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

Μαλλον μολις την συνηθισεις (βαρος, αισθηση, γωνιες) θα σου αρεσει περισσοτερο. Θα με ενδιεφερε να δω πως εγινε η μηχανη μετα τον καθαρισμο της.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Μόλις μου δωθεί η ευκαιρία θ'ανεβάσω φωτογραφίες, Φώτη.
Δεν είναι δύστροπη απλά θέλει περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και τη στιγμή που έμαθα να ξυρίζομαι παραδοσιακά και ταυτόχρονα σε χρόνους που δε ξεπερνούν τα 15 λεπτά, η συγκεκριμένη είναι για τις ώρες που θα έχω όσο χρόνο χρειάζομαι....φέεεετα ! :b
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”