Merkur Progress

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Λοιπον με χαρά σας ανακοινώνω το πρώτο μου ξύρισμα με την Progress!

Έβαλα καινούργιο ξυραφάκι personna την ρύθμισα στο 2 και έχοντας γένια μιας εβδομάδας (μην ακούσω σχόλια! περίμενα να έρθει η progress για να ξυριστώ!) ξεκίνησα!

Λοιπόν η μηχανή τα σπάει. Καμία σχέση απολύτως με την παλιά μου (Gillette Short Handle Super Adjustable ).
Πολύ εύκολη στην χρήση περνάει άνετα και χωρίς καθόλου πίεση κλαδεύει φοβερά! Άλλη αίσθηση! Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει να μην χρειάζεται να βάζεις ΚΑΘΟΛΟΥ πίεση στη μηχανή!

Εγώ δεν παρατήρησα να γλιστράει απο το χέρι μου καθόλου παρόλο που εγώ την εχω συνέχεια μέσα στη λεκάνη με το νερό οταν δεν την χρησιμοποιώ για να την κρατάω ζεστή!

Περνώντας απο τα σημεία που με την άλλη είχα ένα θέμα και χρειαζόταν να την πιέσω λίγο για να ξυρίσει σωστά (κι ας ήταν στο 8 απο 9 ρύθμιση!), η progress στο 2 και χωρίς καμία πίεση και κανέναν μα κανέναν ερεθισμό έκανε πολύ βαθύτερο ξύρισμα!

Με λίγα λόγια είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την μηχανή απο το πρώτο κιόλας ξύρισμα και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!! Δεν το μετάνιωσα καθόλου που την αγόρασα!

Και 2 ερωτήσεις κυρίως προς αυτούς που ήδη την χρησιμοποιούν :

1)Πώς την πλένετε ρε παιδιά? Κάνετε τίποτα ιδιέταιρο μετα απο κάθε ξύρισμα? εγώ ας πούμε την ξέπλυνα με ζεστό νερό και την σκούπισα χωρίς όμως να την ανοίξω και να την καθαρίσω μέσα (αυτό λέω να το κάνω με την αλλαγή ξυραφιού). Το ξυραφάκι το βγάζετε? Εγώ το άφησα μέσα απλά το εβαλα στο 5 να είναι ανοιχτό να στεγνώσει πιο γρήγορα.

2) σε ποια ρύθμιση ξυρίζεστε συνήθως? Εγώ πρώτη φορά σήμερα δοκίμασα στο 2 (και σκεφτομαι στο επόμενο να δοκιμάσω στο 3!!!)

όποιος το σκέφτεται πάντως για μηχανή τη συστήνω! Αφού έκανε τόσο καλό ξύρισμα απο την πρώτη φορά φανταστείτε να την μάθω και καλά!!!!

Υ.Γ Και που να είχα βάλει και Feather μέσα! (Ε ρε γλέντια :dance5 :dance5 )
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times

Mπραβο Χρηστο

να σε δω ομως με γενια 1-2 ημερων τι θα κανεις...... :megagrin
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Κοίτα, 2 ημερών λίγο δύσκολο να ξυριστώ εγώ ! Συνήθως στις 3 μέρες ξυρίζομαι! Και αν κρίνω απο την διαφορά που είδα, μάλλον δεν θα έχω κανένα πρόβλημα! Αλλωστε και με την προηγούμενη που είχα σε μιας εβδομάδος γένια πάλι η progress συγκρινόμενη εκανε πολυ μα πολύ καλύτερο ξύρισμα!
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times

Στο λεω διοτι παντα με μεγαλυτερα γενια επιτυγχανονται και καλυτερα ξυρισματα

Επειδη εγραψες οτι δεν ενιωσες επιθετικοτητα, καλο θα ηταν να το τσεκαρεις και με λιγοτερα γενια να δεις τι παιζει
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24766 times
Been thanked: 7864 times

Τόσο πολύ σου άρεσε που την έκανες και avatar! :megagrin Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία στα ξένα φόρα την θεωρεί μια πολύ καλή μηχανή!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Aris έγραψε:Στο λεω διοτι παντα με μεγαλυτερα γενια επιτυγχανονται και καλυτερα ξυρισματα

Επειδη εγραψες οτι δεν ενιωσες επιθετικοτητα, καλο θα ηταν να το τσεκαρεις και με λιγοτερα γενια να δεις τι παιζει
Ναί ρε συ το ξέρω! Αλλά την είχα και στο 2! Και άλλωστε σου είπα, και με την προηγούμενη είχα ξυριστεί μετα απο μιας εβδομάδας γένια αλλα δεν έκανε τετοιο ξύρισμα!

iogi έγραψε:Τόσο πολύ σου άρεσε που την έκανες και avatar! :megagrin Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία στα ξένα φόρα την θεωρεί μια πολύ καλή μηχανή!
Ε ναι ρε συ! Δεν ξέρεις ? Καινούργιο κοσκινάκι μου..... :megagrin

Εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα!
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

zamc έγραψε:1)εγώ ας πούμε την ξέπλυνα με ζεστό νερό και την σκούπισα χωρίς όμως να την ανοίξω και να την καθαρίσω μέσα (αυτό λέω να το κάνω με την αλλαγή ξυραφιού). Το ξυραφάκι το βγάζετε? Εγώ το άφησα μέσα απλά το εβαλα στο 5 να είναι ανοιχτό να στεγνώσει πιο γρήγορα.

2) σε ποια ρύθμιση ξυρίζεστε συνήθως? Εγώ πρώτη φορά σήμερα δοκίμασα στο 2 (και σκεφτομαι στο επόμενο να δοκιμάσω στο 3!!!)
Και εγώ με όλες τις μηχανές και την Progress, όταν την έπαιζα, τις σκουπίζω ελαφρά μετά το ξύρισμα. Καθάρισμα με σαπουνάδα με κάθε αλλαγή λεπίδας, και 10 λεπτά σε ξύδι μια φορά το μήνα.(μετά σαπούνισμα). Ποτέ δεν βγάζω την λεπίδα

Σε όλες τις adjustable προτείνω να ξυρίζεστε εκεί που δεν κόβεστε. Ξεκινάς από το μικρότερο κάνεις 3-4 ξυρίσματα και ανεβαίνεις. όπου κοπείς γυρνάς πίσω μια σκάλα και πάλι από την αρχή...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Apostolos έγραψε:Και εγώ με όλες τις μηχανές και την Progress, όταν την έπαιζα, τις σκουπίζω ελαφρά μετά το ξύρισμα. Καθάρισμα με σαπουνάδα με κάθε αλλαγή λεπίδας, και 10 λεπτά σε ξύδι μια φορά το μήνα.(μετά σαπούνισμα). Ποτέ δεν βγάζω την λεπίδα
Γιά δώσε αναλογίες για το ξύδι!
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

3 δόσεις καυτό νερό
1/2 δόση λευκό ξύδι
1/2 δόση κόκκινο

για 10 λεπτά με το ρολόι

Μετά καλό σαπούνισμα και ξέπλυμα...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Σ ευχαριστώ! Δηλαδή έχουν διαφορά το λευκό με το κόκκινο ξύδι? ή μπορείς να βάλεις και 1 κόκκινο?
M.GANDHI
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”