Open comb / Closed comb. Τ' είν' τούτα ;

Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Μαλλον η λεπιδα εφταιγε... Συμβαινει και στις καλυτυερες οικογενειες..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Κι ο ερημος αφου ειδε πως αρχιζε να κοβεται τι το συνεχισε; Δεν εκανε κατι να το διορθωσει;
Τεστ αντοχης κοπης δερματος εκανε;
Χαρα στο κουραγιο του μετα για αιμοστατικο ή να κυκλοφορει στον δρομο ετσι με σταμπες.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

stelakis1914 έγραψε:Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω αν μια open comb μηχανή κάνει πιο βαθύ ξύρισμα ώστε να λιγοστεύει τα περάσματα και αν μειώνει την συνολική χρονική διάρκεια του ξυρίσματος.
Στέλιο εμένα η γνώμη μου είναι ότι όσο πιο επιθετική μια μηχανή τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι. Τα περάσματα πρέπει να παραμείνουν ίδια όπως και η ρουτίνα σου. Οπότε υπο αυτήν την έννοια δεν μειώνεται ο συνολικό χρόνος.

Επίσης να αναφέρω ότι ποτέ μα ποτέ στο κλασικό ξύρισμα δεν πιέζουμε και δεν βιαζόμαστε. Είναι βασικοί κανόνες αλλά συχνά τους ξεχνάμε άλλοι λόγω απειρίας και άλλοι λόγω υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Αν τηρηθούν αυτοί οι κανόνες μπορεί να κοπείς αλλά όχι να σφαχτείς.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
NavalArchitect

Η επιθετικότητα ενός ξυραφιού DE open comb είναι πολύ περισσότερο συναρτώμενη με την προυπάρχουσα τεχνική του χρήστη και λιγότερο με την λεπίδα επιλογής ή την γεωμετρία του ξυραφιού.

Το σημαντικό είναι πως ο στόχος δεν ήταν ποτέ το να φτάσουμε σε 1 ή 2 το πολύ περάσματα. Ακόμη και με τα ξυράφια τύπου straight τα 3 περάσματα είναι ο θεωρητικά σωστός και ενδεδειγμένος τρόπος για αφαίρεση της όποιου μεγέθους γεννιάδας. Στην πραγματικότητα όμως, αν κάποιος θελήσει, μπορεί χρησιμοποιώντας ένα open comb με ένα πέρασμα να καταφέρει ό,τι θα έκανε με ένα ξυράφι DE closed comb σε δύο περάσματα.

Η απόκτηση και τελειοποίηση της τεχνικής είναι κάτι που βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με το αν ο χρήστης αλλάξει τύπο στο ξυράφι που χρησιμποποιεί - με απλά λόγια αν κάποιος περάσει σε ξυράφια τύπου straight, κατόπιν τα open comb θα είναι πάρα πολύ πιό εύκολα στη χρήση.

Όταν ξεκίνησα φοβόμουν πολύ τα open comb, ειδικά απ'όσα διάβαζα ότι είναι πολύ επιθετικά κλπ. Έκανα 1 χρόνο να δοκιμάσω ένα. Σιγά-σιγά τα αγάπησα περισσότερο. Όταν μπήκα στα ξυράφια τύπου straight, είχα ήδη βρεθεί στο στάδιο που ξυριζόμουν μόνο με open comb. Παρ'όλο που το ξύρισμα με straight είναι αξεπέραστο (ειδικά από πλευράς ευχαρίστησης), τώρα όποτε είμαι λίγο κουρασμένος και αποφασίζω να ξυριστώ με ένα DE, διαλέγω μόνο open comb ασχέτως με το πόσο επιθετικό είναι.

Το ξύρισμα που θα μου δώσει τώρα το open comb DE είναι απολαυστικό και πολύ καλύτερο από ό,τι θα κατάφερνα 1 χρόνο πριν - κυρίως γιατί η τεχνική μου έχει αλλάξει και ουσιαστικά μεταμορφωθεί.
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Εμένα πάλι το ξύρισμα με ξυράφι είναι πολύ πιο ανώδυνο και ευχάριστο αλλά και βαθύτερο από ένα open comb. Με open comb πετσοκόβομαι. Με ξυράφι ποτέ.
Ίσως η μαλακότητα που δίνουν τα καλά ακονίσματα στην κόψη να είναι ανώτερη από αυτή που δίνουν τα λέιζερ στις λεπίδες DE.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”