Καλησπέρα σε όλους !!!
- Pre-Shave: Γαϊδάρας milk soap
- Σαπούνι: Monsavon
- Μηχανή: Feather Popular
- Λεπίδα: Super Iridium #1
- Πινέλο: Ωmega 10065 Boar
- After-Shave: 444 Alum Block
- After-Shave Balm: Attitude Giorgio Armani
- After-Shave Lotion: TOBS Sandalwood
Το Ξύρισμα της Ημέρας: Ιανουάριος 2020
- christostz03
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 6352 times
- Been thanked: 9776 times
Wet Shaving Rules !!!
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
- GeorgeBest
- Δημοτικό
- 7
- Has thanked: 7895 times
- Been thanked: 4992 times
Καλησπέρα σας,
Χθεσινό πρωτοχρονιάτικο χορηγία μυστικού Αϊ Βασίλη
Savage ss
Muhle 33K257 Silvertip
EJDE89 Men's OnlyGR LE
Feather
Institut Karite asb

Το σαπούνι κλασικό Ιταλικής σχολής με έντονο άρωμα πλούσιο αφρό, προστασία και πολύ καλή μεταξυριστική αίσθηση.
Το balm προσφέρει άμεση ενυδάτωση με απαλό άρωμα που μου θυμίζει τριαντάφυλλο και σε μένα διαρκεί αρκετά. Ιδανικό για την εποχή.
Χθεσινό πρωτοχρονιάτικο χορηγία μυστικού Αϊ Βασίλη

Savage ss
Muhle 33K257 Silvertip
EJDE89 Men's OnlyGR LE
Feather
Institut Karite asb

Το σαπούνι κλασικό Ιταλικής σχολής με έντονο άρωμα πλούσιο αφρό, προστασία και πολύ καλή μεταξυριστική αίσθηση.
Το balm προσφέρει άμεση ενυδάτωση με απαλό άρωμα που μου θυμίζει τριαντάφυλλο και σε μένα διαρκεί αρκετά. Ιδανικό για την εποχή.
Γιώργος
- Panagiotis_17
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 2046 times
- Been thanked: 1395 times
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υπέροχα ξυρίσματα και όχι μόνο!
Pre: τίποτα ιδιαίτερο εκτός από ζεστό μπάνιο
μηχανή : Βaili BR171 (silver)
σαπούνι : Vitos Tobacco
Πινέλο : "Grosvenor" synthetic
λεπίδα : Astra SP #4
post shave : alum + Truefitt & Hill Apsley
Νέος χρόνος λοιπόν και πρώτο ξύρισμα της χρονιάς με καινούρια μηχανή. Τη μηχανή την περίμενα αρκετό καιρό (παραγγελία 13/11, παραλαβή 30/12) και μετά από τα σχόλια που είχα διαβάσει για αυτή, υπήρχε και η σχετική ανυπομονησία για το ξύρισμα που θα κάνει, αφού οι κινέζοι δεν φημίζονται για την σταθερότητα στην γραμμή παραγωγής τους. Μπορεί να πάρεις δυο ίδια προϊόντα, το ένα να είναι άψογο και το άλλο να απογοητεύσει. Υποτίθεται ότι είναι αντίγραφο της Gillette Tech, δηλαδή σχέδιο απλό και δοκιμασμένο. Πόσο λάθος να κάνουν σε μια αντιγραφή πια?
Η μηχανή όντως ξυρίζει όπως περιγράφουν στο διαδίκτυο, δηλαδή θαυμάσια. Στα μάγουλα δεν καταλαβαίνεις καν πως υπάρχει λεπίδα στη μηχανή. Και στο λαιμό δεν αλλάζουν δραματικά τα πράγματα. Γενικότερα μου χάρισε ένα υπέροχο απαλό ξύρισμα, έτσι όπως το περίμενα.
Με ξένισε το γεγονός ότι δεν έχει αυτά τα πειράκια για να μπαίνει η λεπίδα μέσα και στην ουσία μπαίνει στην κεντρική βίδα και συγκρατείται στην θέση της αφού η λεπίδα πια στα νέα μοντέλα μπαίνει σε μια θήκη (όλη η κεφαλή και η πλάκα της βάσης αποτελούν ως σχέδιο μια θήκη στην οποία μπαίνει η λεπίδα) και εξέχουν μόνο οι άκρες κοπής και όχι τα πλαινά της λεπίδας. Στην αρχή λοιπόν με άφησε με μια απορία πως ακριβώς αυτό το σχέδιο θα καταφέρει να ευθυγραμμίσει την λεπίδα, αλλά τελικά φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά.
Με βάζει σε πειρασμό να αποκτήσω και ένα ΤΤΟ μοντέλο από την εταιρεία αυτή (ή ένα αντίστοιχο WEISHI), θα δούμε. Για 7,77$ για την μηχανή αυτή και μια θήκη ταξιδίου νομίζω πως η τιμή είναι απλά φανταστική.
(ας το ποστάρω και στην σωστή του θέση το πρώτο ξύρισμά μου της χρονιάς).
Pre: τίποτα ιδιαίτερο εκτός από ζεστό μπάνιο
μηχανή : Βaili BR171 (silver)
σαπούνι : Vitos Tobacco
Πινέλο : "Grosvenor" synthetic
λεπίδα : Astra SP #4
post shave : alum + Truefitt & Hill Apsley
Νέος χρόνος λοιπόν και πρώτο ξύρισμα της χρονιάς με καινούρια μηχανή. Τη μηχανή την περίμενα αρκετό καιρό (παραγγελία 13/11, παραλαβή 30/12) και μετά από τα σχόλια που είχα διαβάσει για αυτή, υπήρχε και η σχετική ανυπομονησία για το ξύρισμα που θα κάνει, αφού οι κινέζοι δεν φημίζονται για την σταθερότητα στην γραμμή παραγωγής τους. Μπορεί να πάρεις δυο ίδια προϊόντα, το ένα να είναι άψογο και το άλλο να απογοητεύσει. Υποτίθεται ότι είναι αντίγραφο της Gillette Tech, δηλαδή σχέδιο απλό και δοκιμασμένο. Πόσο λάθος να κάνουν σε μια αντιγραφή πια?
Η μηχανή όντως ξυρίζει όπως περιγράφουν στο διαδίκτυο, δηλαδή θαυμάσια. Στα μάγουλα δεν καταλαβαίνεις καν πως υπάρχει λεπίδα στη μηχανή. Και στο λαιμό δεν αλλάζουν δραματικά τα πράγματα. Γενικότερα μου χάρισε ένα υπέροχο απαλό ξύρισμα, έτσι όπως το περίμενα.
Με ξένισε το γεγονός ότι δεν έχει αυτά τα πειράκια για να μπαίνει η λεπίδα μέσα και στην ουσία μπαίνει στην κεντρική βίδα και συγκρατείται στην θέση της αφού η λεπίδα πια στα νέα μοντέλα μπαίνει σε μια θήκη (όλη η κεφαλή και η πλάκα της βάσης αποτελούν ως σχέδιο μια θήκη στην οποία μπαίνει η λεπίδα) και εξέχουν μόνο οι άκρες κοπής και όχι τα πλαινά της λεπίδας. Στην αρχή λοιπόν με άφησε με μια απορία πως ακριβώς αυτό το σχέδιο θα καταφέρει να ευθυγραμμίσει την λεπίδα, αλλά τελικά φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά.
Με βάζει σε πειρασμό να αποκτήσω και ένα ΤΤΟ μοντέλο από την εταιρεία αυτή (ή ένα αντίστοιχο WEISHI), θα δούμε. Για 7,77$ για την μηχανή αυτή και μια θήκη ταξιδίου νομίζω πως η τιμή είναι απλά φανταστική.
(ας το ποστάρω και στην σωστή του θέση το πρώτο ξύρισμά μου της χρονιάς).
- Tony
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 23190 times
- Been thanked: 13866 times
Καλημέρα σας!
ΞτΗ 01/01/2020
~ Feather - AC SS & Blade - Pro Super ②
~ Custom handle - 2BED 24mm (Fan)
~ Savon Mystere - Aqua di Titania
~ Fine - Santal Absolut & 444

Με σαβέτα έκλεισε ο χρόνος και με σαβέτα το πρώτο του έτους, με γένια τριών ημερών ήθελα ένα απλό και δοκιμασμένο σεταπ, πάντως τα καλύτερα ξυρίσματα τα κάνω με γένια τριών ημερών, σπάνια βέβαια διότι δεν τ΄ανέχομαι, εξαιρετικό και βαθύ με όμορφα αρώματα, όλα ήταν όπως αρμόζει στην ημέρα αυτή, βέβαια για άλλα πήγαινα και άλλα μου ήρθαν, έχω παρατηρήσει πως, όποτε κάνω σχέδια... αυτά μου βγαίνουν κινούμενα.
Καλή χρονιά σε όλους!
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
ΞτΗ 01/01/2020
~ Feather - AC SS & Blade - Pro Super ②
~ Custom handle - 2BED 24mm (Fan)
~ Savon Mystere - Aqua di Titania
~ Fine - Santal Absolut & 444

Με σαβέτα έκλεισε ο χρόνος και με σαβέτα το πρώτο του έτους, με γένια τριών ημερών ήθελα ένα απλό και δοκιμασμένο σεταπ, πάντως τα καλύτερα ξυρίσματα τα κάνω με γένια τριών ημερών, σπάνια βέβαια διότι δεν τ΄ανέχομαι, εξαιρετικό και βαθύ με όμορφα αρώματα, όλα ήταν όπως αρμόζει στην ημέρα αυτή, βέβαια για άλλα πήγαινα και άλλα μου ήρθαν, έχω παρατηρήσει πως, όποτε κάνω σχέδια... αυτά μου βγαίνουν κινούμενα.

Καλή χρονιά σε όλους!
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
-
- Νήπιο
- 5
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 1443 times
- Επικοινωνία:
Yaqi Sagrada Familia 24 mm Tuxedo
Gillette Black Beauty 109
Gillette 7 O’clock Super Platinum #2
RasoZero Barbaco Soap
RasoZero Barbaco ASL
Hazlinger Sandelholz ASB
Αρχίζει μάλλον να βελτιώνετε η τεχνική μου καθώς με 1 πέρασμα στο 9 και 1+ φινιρισματα στο 7 δεν έχω ερεθισμούς και είμαι με το Barbaco που να είχα το MWF Εδώ . (αν και λιγο κάψιμο νιώθω )
Το Barbaco ASL μου αρέσει πολύ σκέτη απόλαυση
το ίδιο και η ενυδάτωση του Haslinger.
Gillette Black Beauty 109
Gillette 7 O’clock Super Platinum #2
RasoZero Barbaco Soap
RasoZero Barbaco ASL
Hazlinger Sandelholz ASB
Αρχίζει μάλλον να βελτιώνετε η τεχνική μου καθώς με 1 πέρασμα στο 9 και 1+ φινιρισματα στο 7 δεν έχω ερεθισμούς και είμαι με το Barbaco που να είχα το MWF Εδώ . (αν και λιγο κάψιμο νιώθω )
Το Barbaco ASL μου αρέσει πολύ σκέτη απόλαυση

- alexn
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 13140 times
- Been thanked: 13444 times
Χαιρετώ
Sagrada familia
Kapo clasik sc
Merkur 15c λαβή Lord+Persona usa/6
Rose of Bulgaria
Noxzema sb
νόμιζα ότι ξυριζόμουν με την Vigshaving αλλά είδα στο τέλος ότι κρατούσα στο χέρι την Mercur,το πήρα ως τυχαίο γεγονός,ίδωμεν!
Καλό απόγευμα!!!
Sagrada familia
Kapo clasik sc
Merkur 15c λαβή Lord+Persona usa/6
Rose of Bulgaria
Noxzema sb
νόμιζα ότι ξυριζόμουν με την Vigshaving αλλά είδα στο τέλος ότι κρατούσα στο χέρι την Mercur,το πήρα ως τυχαίο γεγονός,ίδωμεν!
Καλό απόγευμα!!!
Αλέξανδρος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
- Βασίλης Τ
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 6782 times
- Been thanked: 11185 times
-Proraso Red Pre-shave
-Yaqi DOC top cap + V2 OC base plate
-Gillette Nacet #3
-Yaqi HighMountain SilverTip 24mm
-FINE Santal Absolut SS
-Proraso Red ASL
Δεύτερο ξύρισμα του νέου έτους και μακράν καλύτερο του πρώτου. Το Frankenrazor ήταν πιο αποτελεσματικό δίνοντας ένα βαθύτατο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς. Ωραίο το SilverTip αλλά προτιμώ τον 26άρι θύσανο του Moka δίνει μία έξτρα πολυτέλεια. Size matters
-Yaqi DOC top cap + V2 OC base plate
-Gillette Nacet #3
-Yaqi HighMountain SilverTip 24mm
-FINE Santal Absolut SS
-Proraso Red ASL
Δεύτερο ξύρισμα του νέου έτους και μακράν καλύτερο του πρώτου. Το Frankenrazor ήταν πιο αποτελεσματικό δίνοντας ένα βαθύτατο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς. Ωραίο το SilverTip αλλά προτιμώ τον 26άρι θύσανο του Moka δίνει μία έξτρα πολυτέλεια. Size matters

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
- Roadrunner
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Καλησπέρα και καλή χρόνια σε όλους! Πρώτο μου ξύρισμα για το 2020, πριν από δύο ώρες περίπου, με γένια τριημέρου.
Omega 10015
Dimitri's Shaving Soap Lavender
Edwin Jagger DE89L
Bolzano Superinox (#4)
Floid Black
Απολαυστικό αποτέλεσμα, χάρη και στη γιαουρτόκρεμα που έφτιαξε το Ωμεγάκι 10015 με τη σαπουνάρια του Δημήτρη. Για τα Bolzano και την εντυπωσιακή διαφορά στην αίσθηση (κυρίως) και στο αποτέλεσμα, από τη Lord L6 στην Jagger, θα γράψω στο δικό της νήμα, αφού χρησιμοποιήσω άλλο ένα ξυραφάκι του πακέτου.
Omega 10015
Dimitri's Shaving Soap Lavender
Edwin Jagger DE89L
Bolzano Superinox (#4)
Floid Black
Απολαυστικό αποτέλεσμα, χάρη και στη γιαουρτόκρεμα που έφτιαξε το Ωμεγάκι 10015 με τη σαπουνάρια του Δημήτρη. Για τα Bolzano και την εντυπωσιακή διαφορά στην αίσθηση (κυρίως) και στο αποτέλεσμα, από τη Lord L6 στην Jagger, θα γράψω στο δικό της νήμα, αφού χρησιμοποιήσω άλλο ένα ξυραφάκι του πακέτου.
- Raphaelo P.
- Δημοτικό
- 6
- Has thanked: 1669 times
- Been thanked: 4845 times
- Επικοινωνία:
Πρώτη φορά ξύρισμα κεφαλιού!
BiC Flex5
Razorock Plissoft 24mm
Proraso Green Shaving Soap
Nivea Aftershave Balm
Ενδιαφέρουσα εμπιρεία! Και το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο (μονάχα λίγες κοκκινίλες λόγο overshave). Το balm στο τέλος έκανε την διαφορά, μιας και έχω αρκετά ξερό δέρμα.
BiC Flex5
Razorock Plissoft 24mm
Proraso Green Shaving Soap
Nivea Aftershave Balm
Ενδιαφέρουσα εμπιρεία! Και το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο (μονάχα λίγες κοκκινίλες λόγο overshave). Το balm στο τέλος έκανε την διαφορά, μιας και έχω αρκετά ξερό δέρμα.
Only ONE way to find out how something works.Buy it yourself and use it.

- akis_peiraias
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 18550 times
- Been thanked: 15729 times
Καλησπέρα σας!
Denim original sc
Plisoft 24mm barberhandle
Parker 97R
Gillette 7 o'clock κίτρινο (2)
Denim original asl
Korres balm K&G
To άρωμα του Denim original πάντα μου φέρνει αναμνήσεις απ'το Λύκειο !
Καλό μας βράδυ!
To άρωμα του Denim original πάντα μου φέρνει αναμνήσεις απ'το Λύκειο !
Καλό μας βράδυ!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !