To ξύρισμα της ημέρας: 5.12.2010-11.12.2010
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Eργοστασιακο "shave ready", εισαι τυχερος που βγηκε καλο (εαν δλδ δεν το εδωσες να στο τροχισουν, δεν θυμαμαι τι ειχες αναφερει). Συνηθως ειναι οπως του Αποστολου. Δηλαδη δεν ειναι "shave ready".

- JohnnyBlade
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 20 times
6-12
καυτη πετσετα στο προσωπο
σαπουνι tabac απο στικ φτιαγμενο σε μπολ
πινελο omega 65
μηχανη merkur 34c HD
λεπιδα astra S.P. (8 και τελευταια)
ASL brut original
και παλι κοντρα αλλα ειχα κατι ερεθισμους στον λαιμο μου και ετσι την εστειλα την λεπιδα. δεν ηταν και λιγα τα 8 .
καυτη πετσετα στο προσωπο
σαπουνι tabac απο στικ φτιαγμενο σε μπολ
πινελο omega 65
μηχανη merkur 34c HD
λεπιδα astra S.P. (8 και τελευταια)
ASL brut original
και παλι κοντρα αλλα ειχα κατι ερεθισμους στον λαιμο μου και ετσι την εστειλα την λεπιδα. δεν ηταν και λιγα τα 8 .
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Στη Dovo τα μαχαίρια βγαίνουν πραγματικά shave ready. Το λένε τα παιδιά στο SRP, το λέει και ο Τσομπάρης, το λένε και άλλοι, το λέω και εγώ.Stefanos έγραψε:Eργοστασιακο "shave ready", εισαι τυχερος που βγηκε καλο (εαν δλδ δεν το εδωσες να στο τροχισουν, δεν θυμαμαι τι ειχες αναφερει). Συνηθως ειναι οπως του Αποστολου. Δηλαδη δεν ειναι "shave ready".
Που ξέρεις ότι του Απόστολου δεν είναι shave ready ;
Για το ατσάλι, γιατί λες ότι δεν είναι το ίδιο ;
Απόστολε δες ένα θέμα με έναν τύπο που είχε παρόμοια προβλήματα με εσένα:
http://www.straightrazorplace.com/forum ... nough.html
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 49 times
Καθε αρχη κ δυσκολη Αποστολε.......υπομονηApostolos έγραψε:
Τα πράγματα πήγαν πολύ άσχημα, χειρότερα δεν γινόταν. Και αυτό γιατί η λάμα κόλαγε με αποτέλεσμα να μου κάνει κάψιμο (razor burn) παρόμοιο με αυτό που κάνουν οι Multi blade πλαστικούρες όταν τραβάνε την τρίχα. Προσωρινός παροπλισμός μέχρι να βρεθώ κέντρο για ακόνισμα. Κάθε αρχή και δύσκολη. Θα επανέλθω.
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Γιατι αγορι μου ειναι διαφορετικο μοντελο! Η διαφορα στην τιμη νομιζεις προερχεται μονο απο το οτι η δικια σου η λαβη ειναι πιο περιτεχνη?

- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
Καταλαβαίνω ότι το λες φιλικά και δεν το παρεξηγώ προς το παρόν.Stefanos έγραψε:Γιατι αγορι μου …
Όμως δεν μου αρέσει αυτό το ύφος και από εδώ και πέρα θα σε παρακαλέσω να μην μου απευθυνθείς ξανά έτσι.
Ρωτάω γιατί πραγματικά δεν ξέρω.Stefanos έγραψε:…Η διαφορα στην τιμη νομιζεις προερχεται μονο απο το οτι η δικια σου η λαβη ειναι πιο περιτεχνη?
Και επιμένω να ρωτάω διότι φάνηκε να ξέρεις ότι υπάρχει διαφορά στο ατσάλι έτσι όπως το είπες.
Η σχετικά μικρή διαφορά των 50 ευρώ θα μπορούσε εύκολα να εξηγηθεί από την παρουσία επιχρύσωσης 24 καρατίων τμήματος του μαχαιριού, αλλά και της πιο διακοσμημένης λαβής.Stefanos έγραψε:Ιδια μαρκα μαχαιρι εχετε, ιδιο ατσαλι και ιδιο τροχισμα δεν εχετε... Ισως ο Αποστολος να κανει και καποιο λαθος στον χειρισμο, δεν το ξερω.
Αν όμως υπάρχει διαφορά στο ατσάλι που χρησιμοποιούν, αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και θέλω να το ξέρω.
Επειδή λοιπόν διαβάζεις τα ξυριστικά φόρα πολύ περισσότερο καιρό από εμένα, έχεις δει κάπου ότι όντως υπάρχει διαφορά στο ατσάλι, ή τα όσα είπες παραπάνω ήταν εικασίες ;
Για να πω την αλήθεια το θεωρώ αρκετά πιθανό να υπάρχει και κάποια διαφορά στο ατσάλι για αυτό και κόλλησα στο ποστ σου.
Αν έχεις πρόχειρο και κάποιο λινκ που να αναφέρεται στην ποιότητα του ατσαλιού αυτών των δύο μαχαιριών συγκεκριμένα θα μου ήταν πολύ χρήσιμο.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Επειδη πρεπει να την κανω για την δουλεια, απαντηση το βραδυ. Στο σωστο σημειο του φορουμ, στο θεμα που πρεπει.

- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 49 times
Slur μην αγχωνεσαι. Ξερω οτι ειναι βλακεια να μιλαω για λογσμο του Στεφου, αλλα ηθελα να σου πω οτι στις αρχες ειχα παρεξηγησει και εγω το στυλ του (μαλιστα ειχα πει να με διαγραψουν απο το φορουμ πραμα που δεν εγινε), αλλα δεν το λεει για να σε προσβαλει.Slur έγραψε:Καταλαβαίνω ότι το λες φιλικά και δεν το παρεξηγώ προς το παρόν.Stefanos έγραψε:Γιατι αγορι μου …
Όμως δεν μου αρέσει αυτό το ύφος και από εδώ και πέρα θα σε παρακαλέσω να μην μου απευθυνθείς ξανά έτσι.
Μερικες φορες τα γραφει λιγο χυμα, αλλα τι να κανουμε. Σκεψου πως θα ηταν το φορουμ χωρις τα "μπινελικια" του :lachtot.
My Ammo
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
Προετοιμασία: Σπλέντιτ
Ετοιμασία: Cyril R Salter Shaving Soap
Πινέλο: Άλογο
Ξυράφι: Townsend
Μετά: Alum Block
Πιο μετά: Κορρές.
Κοψίματα: 0
Ήρεμο, γαλήνιο ξύρισμα. Χωρίς ένταση, χωρίς φόβο, χωρίς αίσθημα κινδύνου.
Όμως υπάρχει σίγουρα διαφορά στο ξύρισμα που μου κάνει το Bismarck και τοTownsend. H διαφορά στο μέγεθος της λάμας (Β>Τ), η διαφορά στο ακόνισμα (Β>Τ), η διαφορά στο βάρος (Β>Τ), αλλά και η διαφορά στη γωνία(Β=καμπύλη, Τ=μυτερή), κάνουν το ξύρισμα του Bismarck ανώτερο.
Ετοιμασία: Cyril R Salter Shaving Soap
Πινέλο: Άλογο
Ξυράφι: Townsend
Μετά: Alum Block
Πιο μετά: Κορρές.
Κοψίματα: 0
Ήρεμο, γαλήνιο ξύρισμα. Χωρίς ένταση, χωρίς φόβο, χωρίς αίσθημα κινδύνου.
Όμως υπάρχει σίγουρα διαφορά στο ξύρισμα που μου κάνει το Bismarck και τοTownsend. H διαφορά στο μέγεθος της λάμας (Β>Τ), η διαφορά στο ακόνισμα (Β>Τ), η διαφορά στο βάρος (Β>Τ), αλλά και η διαφορά στη γωνία(Β=καμπύλη, Τ=μυτερή), κάνουν το ξύρισμα του Bismarck ανώτερο.