Αγορά De

mrkaza
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 97 times
Been thanked: 1443 times
Επικοινωνία:

Με βοήθεια συναδέλφου με μηχανή πήγα στο Wellshaved όμορφο μαγαζί και ο Γιώργος ευγενέστατος εγώ δε καθώς ο συνάδελφος περίμενε και είμασταν στο διάλειμα βιαστικός οπότε πρέπει να ξαναπάω με ΧΡΟΝΟ πολύ χρόνο .

Τελικά αγόρασα μερικά Blades για δοκιμές θα ήθελα άποψη για σειρά δοκιμής .Feather Black ,Voskhod,astra superior platinum,derby extra.

Shave Update :
Εχτές αν και 3ο ξυρισμα με την Wilkinson έκανα το καλύτερο ξύρισμα και με λιγότερους ερεθισμούς από όλες της φορές αν και έκλεψα καθώς εβαλα After shave και μετά μια μασκα ενυδάτωσης της γυναίκας :D αλλα πάλι με κάνει να αναρωτιέμαι αν θα πρέπει η επόμενη να είναι Feather ή Derby πάλι Wilkinson ή μήπως κάπου στην μέση με την Astra ?
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30575 times
Been thanked: 41606 times

Τις διαφορές στις λεπίδες τις αισθάνθηκα μετά από μήνες στο ΠΞ όταν πια είχα μάθει καλά την τεχνική και τις ιδιαιτερότητες του προσώπου μου.
Πολλές λεπίδες (και μηχανές και σαπούνια εδώ που τα λέμε) που έβριζα στην αρχή, μετά από κανα χρόνο τις ξαναδοκίμασα και άλλαξα γνώμη.

Μάι πόιντ ιζ: δεν έχει μεγάλη σημασία ποιά λεπίδα θα χρησιμοποιείς. Αποτέλεσμα καλό θα πάρεις με οποιαδήποτε. Με επιθετική μηχανή και κοφτερή λεπίδα θα κάνεις ένα πέρασμα λιγότερο, με ήπια μηχανή και λιγότερο κοφτερή λεπίδα περισσότερα περάσματα και buffing. Υπάρχουν βέβαια κάποια standards αλλά το ποια μηχανή ή λεπίδα είναι απαλή ή επιθετική θα στο πει το πρόσωπό σου. Καθένας μας έχει διαφορετικό τύπο επιδερμίδας και τριχοφυία.

Τέσπα, για να μην το κουράζω το θέμα, βάλε Άστρα που είναι στην μέση.

Χρυσός κανών ξανά και ξανά: σωστή γωνία (εκεί που ξυρίζει χωρίς να γρατζουνάει) και ελάχιστη πίεση.
Κι αν δεν κοπείς και δεν βγάλεις ερεθισμούς δεν θα μάθεις! Το ΠΞ θέλει χ ρ ό ν ο και καλή διάθεση αλλά ανταμείβει.

Ζούμε και στον χρυσό αιώνα του ΠΞ. Οι επιλογές στα καλούδια είναι ανεξάντλητες.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
mrkaza
Νήπιο
Νήπιο
5
Επικοινωνία:

Γιατί να δώ την Edwin Jagger 3ONE6 ? εκεί που έλεγα rockwell 6c #^#$^ τεντώνει λεει το δέρμα :D κάτσε να κάνω το Rotation στα Blades και να αποφασίσω μετά ,γιατί με βλέπω για πετρέλαιο να βάζω Ξυριστικές μηχανές στον καυστήρα φέτος !!!
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Κρατήσου Παναγιώτη και μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις! :D
Για αρχή, βάλε στην άκρη τις Wilkinson που είχε η μηχανή (για να μην πω πέτα τις) και βάλε μία Astra.
Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να ξυρίζεσαι χωρίς να το νιώθεις, μόνο να το ακούς.
Αν σε τραβάει, έχεις λάθος γωνία ή λεπίδα.:)
Μιχάλης
mrkaza
Νήπιο
Νήπιο
5
Επικοινωνία:

Σπασμωδικές κινήσεις δύσκολο καθώς η όποια κίνηση εχει Budgetαριστη για τον επόμενο μήνα οπότε είμαι ασφαλής θα μιλήσουμε και στον καφέ που θα έχω δοκιμάσει και την Astra οπότε πιστεύω θα ηρεμίσει το φορουμ απο τον καταιγισμό ερωτήσεων μου.
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Επικοινωνία:

Καλά κάνεις και ρωτάς πολλά. :)
Και υλικό για επόμενους δημιουργείς και μαθαίνεις και κάτι που θα σε οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για το παραδοσιακό ξύρισμα.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
6
Has thanked: 11742 times
Been thanked: 9447 times

Να σου συστήσω και εγώ με τη σειρά μου μια μηχανή .
Εφόσον έχεις "δύσκολα " γένια ...
Razorock Gamechanger 0.84-P OC
316L ανοξείδωτος χάλυβας ,CNC machined ,ευγενική αλλά και αρκετά αποδοτική .
mrkaza
Νήπιο
Νήπιο
5
Επικοινωνία:

Σήμερα δοκίμασα της Astra, το βαθύτερο ξύρισμα από όσα έχω κάνει με De στο μάγουλο δε γενικός.

Η λεπίδα γλίστραγε όμορφα και σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα να με τραβάει κτλ κτλ, όταν όμως ήρθε η ώρα του After Shave έτσουξε και ενώ έλεγα να μην βάλω και Balsam έβαλα. Παραδόξως δεν έγινα κόκκινος όπως την πρώτη φορά ισα ίσα έχω τους λιγότερους ερεθισμούς από κάθε άλλη φορά .

Τι στο καλό συνέβη οεο ?
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Επικοινωνία:

Ξυρίστηκες. :D
Στο δεύτερο ξύρισμα οι Astra είναι ακόμη καλύτερες.
Απλά, ή ο αφρός σου δεν ήταν πολύ προστατευτικός ή πίεσες παραπάνω από ότι πρέπει.
Η σωστή πίεση είναι απλά να ακουμπάει στο δέρμα σου.
Μιχάλης
mrkaza
Νήπιο
Νήπιο
5
Επικοινωνία:

όπου αφρός βλέπε Prosar που βάζω καμιά 6αρα πόντους γιατί ετσι αφρίζει γρήγορα με αποτέλεσμα να καταλήγω με περισσότερη μαρέγκα στο τέλος του ξυρίσματος απο όταν ξεκίνησα .
Δεν γνωρίζω τι θα γινόταν αν είχα ενα σαπούνι Procasco πχ ή ενα Tabac ...

Πάντως πίεση δεν άσκησα αλλά αν σκεφτούμε οτι το πρώτο ξύρισμα με Wilkinson ήμουν αξύριστος και δεν τόλμησα να ξανά ξυριστώ 2 ημέρες και ήμουν ακόμα κόκκινος και κάθε ξύρισμα μέχρι το 3 ηταν καλλίτερο ανυπομονώ για το δεύτερο με Astra !!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”