Pils |
Astra Superior Platinum (#1 κι έξω)
DSCosmetic 26mm synth
Dr. Jon's
D.R. Harris Arlington after shave
To
Pils είναι μιά χαρά εργαλείο, απλά έχει τις ιδιαιτερότητές του. Δεν δίνει ακουστικό feedback, δεν είναι εύκολη η ιδανική γωνία, το βάρος είναι αξιοπρόσεκτο και λόγω της κατάτι 'μονοκόματης' σχεδίασης η ισορροπία βάρους είναι τοιουτορόπως ατσούμπαλη.
Απ'την άλλη, έχει στιβαρή κατασκευή και η σχεδίαση εμπνέει μία -θα έλεγα- ορθολογιστική διαχρονικότητα. Με προσοχή στο ξύρισμα δεν θα δώσει ερεθισμούς, απλά απαιτείται εμπειρία και κτισμένη υψηλή τεχνική ώστε να καταφέρει κανείς να να το μάθει σχετικά γρήγορα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία του.
Με τη λεπίδα
ASP που επέλεξα σήμερα, το Pils έβγαλε ξεκάθαρα τις ατέλειές της. Τις έχουν αλλάξει λίγο τις ASP, νομίζω είναι σωστό αυτό που αναφέρουν ότι έπεσε η ποιότητα στο συγκεκριμένο label που βγαίνει από το γνωστό εργοστάσιο στο St. P. Το ξύρισμα λοιπόν σήμερα πήγε πάρα πολύ καλά, μηδενικός ως ελάχιστος ερεθισμός (που είναι μεγάλο '+' για πρώτη φορά με το Pils). Μία-δύό μικρές περιοχές -όπως λ.χ. στο πηγούνι που είναι 99% αντί για 100% καθαρές- είναι λόγω της λεπίδας αλλά και λόγω της ελάχιστης εμπειρίας πάνω στο ίδιο το Pils.
Το συγκεκριμένο σετ (γυάλινη λαβή και παρόμοιο stand) κοστίζει καινούργιο €300, εγώ το πήρα από ανταλλαγή με στόχο να το μεταπωλήσω. Θα δούμε όμως. Προσωπικά το συγκεκριμένο (με το γυαλί) το βρίσκω καλύτερο στο χέρι από το 'κανονικό' ατσάλινο.
Το σαπούνι ήταν δώρο με το Pils, το δοκίμασα κι αυτό. Καλό, δεν αντιλέγω, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να το βάλω ως #1 στο rotation έναντι κάποιου άλλου από τα σαπούνια ή κρέμες που τελευταία χρησιμοποιώ.