ΞΤΗ 01-12-2018
PAA Gondolier
Apshave Co uBrush (24mm Silksmoke)
Gillette british Tech (full brass)
Polsilver s.i. #3
Natura Siberica - Yak&Yeti balm
Pinaud Clubman - Jeris Musk asl
Μπαίνει στο rotation o Γονδολιέρος ώστε να καταφέρω να τον ξοδέψω μέσα στις αρχές του 2019 , αφρίζει εύκολα με το συνθετικό - μόλις εφτά σβούρες και κάνει αφρό για 3 περάσματα.
Ωραία μυρωδιά αρώματος - που όμως ακόμα δεν έχω βρει το σωστό after shave / κολόνια για να το "ματσάρω" ...αλλά επειδή μου αρέσει έπεται καταδρομική από εβδομάδα σε αρωματάδικα. Καλός αφρός και σε γλίστρημα και σε προστασία .
Μειονέκτημα που το έχουν αναφέρει πολλοί - καταναλώνεται πολύ "ανορθόδοξα" , βία σαράντα ξυρίσματα έχουν βγάλει οι συμφορουμίτες από ένα μπολ. Εγώ το είχα μετρήσει όταν το αγόρασα και θα δούμε πόσα ξυρίσματα θα βγάλει τελικά μιας και θα το πάω ως το τέλος του και μετά θα κρίνω αν θα ξαναπάρω Gondolier (η άλλα του Douglas γενικότερα).
Σίγουρο πάντως είναι ότι το σαπούνι έχει μαλακώσει πάρα πολύ απ ' όταν το έβγαλα από το ψυγείο , και δεν σκληραίνει καθόλου όταν το αφήνω να στεγνώσει - αυτό μάλλον συντελεί στο να τραβάει περισσότερο υλικό και να καταναλώνεται γρήγορα.
Τι έχει κάνει τελικά ο Smythe στα σαπούνια του δεν μπορώ να καταλάβω ...
ΞΤΗ 2-12-2018
Vreto Cedarwood (v.5 2018)
Apshave Co uBrush (24mm Flat-Top)
Leresche #34 oc
Rapira pl #2 (recycled)
Polsilver s.i. #4
Natura Siberica - Yak&Yeti balm
Proraso Santalwood asl
Το δεύτερο σαπούνι για το rotation του Δεκεμβρίου είναι σαπούνι αποκάλυψη - ο Gorran δεν έχει βγάλει τυχαίο όνομα στο χώρο των Ευρωπαίων άρτιζαν και εγώ ήμουν απλά τυχερός που βρέθηκα στη Σερβία όταν έκανε το batch του 2018 και έπεσα σαν τον γύπα και κατάφερα να μαγκώσω τα σαπούνια πριν πέσουν επάνω οι Σέρβοι , Ιταλοί, και τα φόρουμ με τις ομαδικές παραγγελίες .
Αν πετύχετε κανένα το χτυπάτε άφοβα. Μαλακό σαπούνι σε καλής διαμέτρου πλαστικό , που όμως δεν κλείνει πολύ καλά το καπάκι (φτηνιάρικο).
Αφρίζει με 7 στροφές σαν MdC , καταπίνει νερό με τον κουβά , και εκεί που λες οκ γυάλισε ο αφρός και έχει γίνει γιαούρτι , του ρίχνεις κι άλλο νερό και βελτιώνεται . Αυτό το πράγμα μόνο με το Barrister & Mann το έχω δει , αλλά το Barrister κοστίζει και αρκετά παραπάνω χρήματα.
Η μυρωδιά του συγκεκριμένου είναι κέδρος αλλά σε νορμάλ ποσότητα , έχω μυρίσει και άλλα κεδροσάπουνα που δυστυχώς μου τσάκισαν τη μύτη , εδώ δεν είναι έτσι -ζεστή λοιπόν μυρωδιά με τελείωμα απαλής βανίλιας.
Όσο το άπλωνα στο πρόσωπο τόσο ξεδίπλωνε την μυρωδιά του που σίγουρα δεν είναι η "χημικούρα" που έχω μυρίσει σε άλλα "ξυλοσάπουνα" .
Η κρέμα του είναι κορυφαία και σε γλίστρημα και σε προστασία και σε μετα-ξυριστική αίσθηση και το λέω παντελονάτα , γιατί σήμερα λόγω τρέλας έκατσα και έκανα μετά το ξύρισμα δοκιμές σε πινέλα με αυτό το σαπούνι και μετά face lather.
Θέλω απλά να κάτσω να ξεκαθαρίσω πια πινέλα θα μείνουν (τα περισσότερα χοιρινά μου δυστυχώς θα φύγουν) και μόνο σε τέτοια δοκιμή καταλαβαίνω. Ένα καλό σαπούνι , όλα τα πινέλα lather , δοκιμή , ξανά δοκιμή και κριτική επιτροπή.
Είχα δηλαδή κάνει ξύρισμα (3 περάσματα BBS) και μετά στα καπάκια δοκίμασα 7 πινέλα στο πρόσωπο(κόλλησα άσχημα ο άρρωστος) , σε κανονικές συνθήκες απλά θα μου ξεφλούδιζε η μούρη λόγω brush burn , αλλά είχα ελάχιστο ερεθισμό στο πάνω χείλος .
Είπαμε η τρέλα δεν πάει στα βουνά (σε εμάς τους ξυριστές πάει στο μπάνιο)
Με λίγο παραπάνω natura siberica (το οποίο για εμένα είναι το καλύτερο Balm - δεν ψάχνω άλλο ) τα μαζέψαμε όλα .
Το σαπούνι λοιπόν αυτό για εμένα παίρνει 8/10 , χάνει μόνο λίγο στο ghost lathering .
Κάνει και ωραίο ζευγάρι με το σάνταλο της Proraso (που ομολογώ πως το έβαλα μετά από 3 ώρες γιατί φοβήθηκα το οινόπνευμα μετά από τόσο τρίψε-τρίψε στη μούρη μου)
Μόνη πατατιά σήμερα ήταν η λεπίδα της Rapira platinum lux. Μάγκωνε πάρα πολύ στο πρώτο της ξύρισμα , είπα να την αφήσω μπας και στρώσει .
σήμερα στο δεύτερο της ξύρισμα "κλατάρησε".... μόλις πήγα δε να ξυρίσω πιγούνι λέω "εδώ θα σφαχτούμε με δαύτη" και έφαγε σουτ και μπήκε η Polsilver που τα σάρωσε όλα.
Λίγες μετρημένες στα δάχτυλα φορές να παρατήσω το ξύρισμα στη μέση για να αλλάξω λεπίδα , και τελικά με τις Rapira δεν τα έχουμε πάει καθόλου καλά - 2 στα 2 που λέμε .
Τελικά πιο YMMV από αυτό που κάνουμε εδώ μέσα δεν υπάρχει.
Καλό Μήνα με υγεία , δουλειά ,λεφτά και σούπερ ξυρίσματα σε όλους.
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...