Ζέστη σήμερα και μιας και οι υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν θάλασσα ανέλαβε η μενθόλη. Χρόνος για πειραματισμό υπήρχε όμως, οπότε είπα να κάνω δοκιμές στο κομμάτι του pre-shave...
- P/S Παπουτσάνης Βανίλια Μαδαγασκάρης (στη συσκευασία αναφέρεται ως Musk, εγώ σας δίνω το άρωμα) - Reuzel Shave Cream. Αφού ξεπλύθηκα απ' το σαπούνι, άπλωσα με τα χέρια την κρέμα σα να επρόκειτο να ξυριστώ με αυτή. Την άφησα για περίπου 5 λεπτά, ξέπλυνα και προχώρησα με
- SC Palmolive Mentolo. Δεν έχω λόγια γι' αυτήν την κρέμα...
- SB Maggard Synthetic 24mm.
- Gillette Blue II (5). Μπορεί το ξύρισμα με τα πλαστικά να μου φαίνεται πλέον παιδικό, αλλά 6 μήνες στο ΠΞ, εγώ δεν έχω βρει συνδυασμό μηχανής-λεπίδας που να μου δίνει BBS χωρίς ερεθισμό με καθημερινό ξύρισμα... με 2-3 μέρες κενό ναι. Ίσως φταίνε και τα γένια μου, που ειδικά στην περιοχή του λαιμού φυτρώνουν προς 6 (ΕΞΙ) διαφορετικές κατευθύνσεις.
- AS Osma Alum - Brut Original με κρυστάλλους μενθόλης. Πρόσθεσα άλλο ένα μικρό κομματάκι, κατ' αναλογία έχω ρίξει 2 και κάτι τρίμματα στα 100ml. Φοβερή φρεσκάδα για τα πρώτα 5-10 λεπτά, μετά αρχίζει και ''πέφτει'' σταδιακά.
Η Reuzel λειτούργησε ά-ψο-γα ως pre-, καθώς όπως έχω πει στο αντίστοιχο νήμα η ενυδάτωση που προσφέρει είναι φοβερή. Τα γένια μαλάκωσαν αισθητά, ενώ το άρωμά της έμεινε μέχρι και το δεύτερο πέρασμα. Τρία περάσματα, το πρώτο XTG, τα άλλα δύο ATG και μηδέν ερεθισμοί.
Καλό Σαββατόβραδο σε όλους!