Eυχαριστώ για την «μετάφραση» αν και δεν υπαρχει πιστή μεταφραση του niche..
Γενικά niche ειναι ενα πριον που δεν ειναι «μαζικης παραγωγης» και εν προκειμένω στα αρωματα τα συστατικα του ειναι ως επι το πλείστον φυσικα και οχι χημικά,οι περσσότερες απο τις κολώνιες που αγοράζουμε απο τον Hondos περιεχουν τεχνητά αρώματα...
Ναι, το YSL είναι κάπως ιδιαίτερο (όχι πολύ όμως όπως άλλα). Αν δεν απατώμαι υπάρχει και 'δυνατή' αλλά και σπορ έκδοση, τις είχα δοκιμάσει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Έβγαλε επίσης η YSL μια τετράδα παλαιών αρωμάτων της σε επανέκδοση πρόσφατα, τα μύρισα στο duty free της Doha - ωραία μπουκάλια μάλιστα.
Το άρωμα είναι σπουδαία υπόθεση, ένα σκαλί πάνω από όλα τα ξυριστικά, κλπ. κατά την προσωπική μου άποψη. Πολύπλοκα και περίπλοκα, τα αρώματα και μόνα τους όταν φοριούνται, διαπρέπουν, δίνουν χρώμα, στίγμα και τόνο σε αυτόν (ή αυτήν) που τα φοράει...
Εγώ πάλι δεν είμαι των αλλαγών.
Ξεκίνησα ως εφηβος με Brut (αν και νομίζω ότι αυτη της δεκαετίας του 70 δεν έχει καμμία σχεση με την σημερινή)
από 20- 30 χρησιμοποιούσα Givenchy Gentleman
Από 30-40 Chanel Antaeus
και από τότε μέχρι σήμερα στα 53 μου, την Dior Homme με ένα μικρό διάλειμα 2 περίπου ετων ενδιαμεσα με την Bulgari Black.
Δεν αλλάζω χειμώνα καλοκαίρι, απλώς ρυθμίζω την ποσότητα διαφορετικά.
Θέλω να έχω μια μονιμη μυρωδιά που να μου αρέσει μεν αλλά να γίνει το σήμα κατατεθέν μου και να με αντιπροσωπεύει.
Να μυρίζουν κάπου την κολώνια και το μυαλό τους να πηγαίνει αυτομάτως σε μενα ή να με σκέπτονται και το μυαλό τους να πηγαίνει στην μυρωδιά μου.