@zach Ξέρεις γιατί το Permasharp έκανε σλάλομ σα Νορβηγός σκιέρ???
Γιατί είχες βάλει alluro άρχοντα! Με τι κριτήρια το πήρες? Γιατί η κίνηση αυτή δείχνει έμπειρο ξυριστη όχι νήπιο!
Το ξύρισμα της ημέρας : Φεβρουάριος 2018
- Randyman
- Λύκειο

- 9
- Has thanked: 2026 times
- Been thanked: 1908 times

- __Nikolas
- Λύκειο

- 10
- Has thanked: 7475 times
- Been thanked: 10254 times
Καλο μηνα και καλες ξουρες!
- PS Pansoap Μασσαλιας
- Νοxzema sc
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Merkur 37c
- Gilette 7'o clock πρασινη
- ASB Faena Λεβαντα
Η κρεμα της Νοκζεμα με λιγο παραπανω νερακι και στροφαρισμα πινελου κανει γιαουρτοκρεμα. Με τη σλαντ κι επιθετικη λεπιδα, μια χαρα post shave αισθηση μου αφησε. Το βαλσαμο της Φαενα παλι εδωσε ρεστα Γιατρε μου!
- PS Pansoap Μασσαλιας
- Νοxzema sc
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Merkur 37c
- Gilette 7'o clock πρασινη
- ASB Faena Λεβαντα
Η κρεμα της Νοκζεμα με λιγο παραπανω νερακι και στροφαρισμα πινελου κανει γιαουρτοκρεμα. Με τη σλαντ κι επιθετικη λεπιδα, μια χαρα post shave αισθηση μου αφησε. Το βαλσαμο της Φαενα παλι εδωσε ρεστα Γιατρε μου!
any shave you can walk away from, is a good shave!
- costasf
- Νήπιο

- 10
- Has thanked: 226 times
- Been thanked: 982 times
Σήμερα το πρωί:
- Yaqi 24mm silvertip
- Proraso σαπούνι πράσινο
- Merkur Progress @3, Feather
- Proraso asl πράσινο

Το Yaqi αν και στην αρχή του είναι αποκάλυψη. Πιο vfm δεν γίνεται. Εξαιρετική απόδοση, φορτώνει χωρίς έλεος και βγάζει τον αφρό στο πρόσωπο χωρίς σταματημό, και όλα αυτά για 22,35€. Το ταπεινό σαπούνι της Proraso έκανε τέτοιο αφρό που δεν είχα δει με τα αλλά πινέλα.
Ωραίο δροσερό πρωινό ξύρισμα!
- Yaqi 24mm silvertip
- Proraso σαπούνι πράσινο
- Merkur Progress @3, Feather
- Proraso asl πράσινο

Το Yaqi αν και στην αρχή του είναι αποκάλυψη. Πιο vfm δεν γίνεται. Εξαιρετική απόδοση, φορτώνει χωρίς έλεος και βγάζει τον αφρό στο πρόσωπο χωρίς σταματημό, και όλα αυτά για 22,35€. Το ταπεινό σαπούνι της Proraso έκανε τέτοιο αφρό που δεν είχα δει με τα αλλά πινέλα.
Ωραίο δροσερό πρωινό ξύρισμα!
- natnat
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 2803 times
- Been thanked: 4710 times
Σήμερα πρωί με γένια 5 ημερών
Weber stainless Bulldog handle
PermaSharp Super #2
Tabac stick soap
NVP Χελωνάκι πινέλο Pure badger με o-ring
Τρία περάσματα wtg-atg και slantlike στο λαιμό.
Άψογο ξύρισμα, κανένας ερεθισμός.
Τι ωραίος συνδυασμός λεπίδας - μηχανής...
Weber stainless Bulldog handle
PermaSharp Super #2
Tabac stick soap
NVP Χελωνάκι πινέλο Pure badger με o-ring
Τρία περάσματα wtg-atg και slantlike στο λαιμό.
Άψογο ξύρισμα, κανένας ερεθισμός.
Τι ωραίος συνδυασμός λεπίδας - μηχανής...
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- Panagiotis_17
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 2046 times
- Been thanked: 1395 times
Καλησπέρα και πάλι
Μετά από πάρα πολύ καιρό επιστρέφω στα ξυρίσματα της ημέρας.
Όσοι διαβάσατε το (ομολογουμένως τεράστιο) ποστ μου στο νήμα της R41 OC θα γνωρίζετε ήδη πως είμαι πλέον κάτοχος της εν λόγω κεφαλής με την λαβή της ΙΚΟΝ.
Μετά από αυτή την ξυριστική μου αναβάθμιση, η επόμενη αγορά που είχα στο μυαλό μου ήταν ένα καλό σαπούνι ξυρίσματος ώστε να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό από τις κρέμες της PRORASO και της NIVEA που είχαν μέχρι τώρα σηκώσει το βάρος της δημιουργίας αφρού για το ξύρισμά μου.
Έτσι λοιπόν, μόλις την Τετάρτη ήρθαν στα χέρια μου το ΤOBS Sandalwood σαπούνι και η Cella almond η οποία είναι μάλλον κρέμα και όχι σαπούνι.
Μετά από αυτά ήταν αναμενόμενο πως το σημερινό μου ξύρισμα θα είχε άρωμα σανταλόξυλο!
Όσον αφορά το ξύρισμά μου τώρα, στην αρχή ξεκίνησα να κάνω τα μάγουλα με την προηγούμενη λεπίδα μου την Gilette Nacet, αλλά επειδή την ένιωθα να τσιμπάει αρκετά, είπα να βάλω ένα από τα ξυράφια που θεωρώ ως κορυφαία και να συνεχίσω το ξύρισμά μου με αυτό. Έτσι ο λαιμός “καθάρισε” τελικά από ένα Voskhod.
Η σύνθεση σήμερα ήταν λοιπόν ως εξής :
Κεφαλή : Muhle R41 OC
Λαβή : IKON OSS
Λεπίδες : Gilette Nacet #4 (μάγουλα) - Voskhod #1 (λαιμός)
Σαπούνι : TOBS Sandalwood soap
Πινέλο : Omega
Μεταξυριστική λοσιόν : ASB Nivea sensitive
Καταρχήν για το σαπούνι έχω να πω και εγώ τα καλύτερα, τόσο για το άρωμά του όσο και για τις ικανότητές του. Πραγματικά υπέροχο, με πολύ καλή λιπαντική ικανότητα, πολύ εύκολο στην δημιουργία πολύ καλού αφρού. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πέσεις έξω με τον αφρό αυτού του σαπουνιού (εκτός και αν για κάποιο λόγο δεν σου αρέσει το άρωμα του). Ακριβώς επειδή είναι σαπούνι μπορείς πολύ εύκολα να φέρεις τον αφρό στα μέτρα σου αν χρειαστεί να τον κάνεις πιο “σφιχτό” κάτι που με τις κρέμες σε σωληνάριο είναι κομματάκι πιο δύσκολο.
Όσον αφορά την μηχανή, σήμερα με την χρήση του Voskhod (το οποίο όπως είπα το θεωρώ ένα από τα κορυφαία ξυράφια) μου έδειξε ένα άλλο πρόσωπό της, αυτό του γλυκού ξυρίσματος χωρίς “τσιμπήματα” αφού είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με το Gilette Nacet το οποίο επίσης είχα βάλει καινούριο στη μηχανή αλλά το ξύρισμά του ήταν περισσότερο σαν τσίμπημα παρά σαν κόψιμο. Σίγουρα ρόλο σε αυτό έπαιξε και η χρήση του σαπουνιού στο σημερινό μου ξύρισμα, αλλά πλέον τείνω να πιστεύω πως για το δικό μου πρόσωπο, η R41 θα πρέπει να συνδυάζεται με κοφτερά ξυραφάκια και όχι με αυτά τα οποία είχα κατατάξει ως μέτρια. Άρα η επόμενη αγορά μου θα είναι ίσως μια εκατοντάδα από τα αγαπημένα μου ξυραφάκια που είναι τα Polsilver και που τα θεωρώ τα κορυφαία για εμένα, αφού τα δοκιμάσω πρώτα και αυτά στην νέα μου μηχανή (έχω μια 5άδα απόθεμα ακόμα).
Σήμερα έκανα υπέροχο καθάρισμα ακόμα και στα άκρα του λαιμού εκεί που είχα το πρόβλημα!!!
Πάντα τέτοια λοιπόν αφού ο εχθρός του καλού θα είναι πάντα το καλύτερο.
Μετά από πάρα πολύ καιρό επιστρέφω στα ξυρίσματα της ημέρας.
Όσοι διαβάσατε το (ομολογουμένως τεράστιο) ποστ μου στο νήμα της R41 OC θα γνωρίζετε ήδη πως είμαι πλέον κάτοχος της εν λόγω κεφαλής με την λαβή της ΙΚΟΝ.
Μετά από αυτή την ξυριστική μου αναβάθμιση, η επόμενη αγορά που είχα στο μυαλό μου ήταν ένα καλό σαπούνι ξυρίσματος ώστε να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό από τις κρέμες της PRORASO και της NIVEA που είχαν μέχρι τώρα σηκώσει το βάρος της δημιουργίας αφρού για το ξύρισμά μου.
Έτσι λοιπόν, μόλις την Τετάρτη ήρθαν στα χέρια μου το ΤOBS Sandalwood σαπούνι και η Cella almond η οποία είναι μάλλον κρέμα και όχι σαπούνι.
Μετά από αυτά ήταν αναμενόμενο πως το σημερινό μου ξύρισμα θα είχε άρωμα σανταλόξυλο!
Όσον αφορά το ξύρισμά μου τώρα, στην αρχή ξεκίνησα να κάνω τα μάγουλα με την προηγούμενη λεπίδα μου την Gilette Nacet, αλλά επειδή την ένιωθα να τσιμπάει αρκετά, είπα να βάλω ένα από τα ξυράφια που θεωρώ ως κορυφαία και να συνεχίσω το ξύρισμά μου με αυτό. Έτσι ο λαιμός “καθάρισε” τελικά από ένα Voskhod.
Η σύνθεση σήμερα ήταν λοιπόν ως εξής :
Κεφαλή : Muhle R41 OC
Λαβή : IKON OSS
Λεπίδες : Gilette Nacet #4 (μάγουλα) - Voskhod #1 (λαιμός)
Σαπούνι : TOBS Sandalwood soap
Πινέλο : Omega
Μεταξυριστική λοσιόν : ASB Nivea sensitive
Καταρχήν για το σαπούνι έχω να πω και εγώ τα καλύτερα, τόσο για το άρωμά του όσο και για τις ικανότητές του. Πραγματικά υπέροχο, με πολύ καλή λιπαντική ικανότητα, πολύ εύκολο στην δημιουργία πολύ καλού αφρού. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πέσεις έξω με τον αφρό αυτού του σαπουνιού (εκτός και αν για κάποιο λόγο δεν σου αρέσει το άρωμα του). Ακριβώς επειδή είναι σαπούνι μπορείς πολύ εύκολα να φέρεις τον αφρό στα μέτρα σου αν χρειαστεί να τον κάνεις πιο “σφιχτό” κάτι που με τις κρέμες σε σωληνάριο είναι κομματάκι πιο δύσκολο.
Όσον αφορά την μηχανή, σήμερα με την χρήση του Voskhod (το οποίο όπως είπα το θεωρώ ένα από τα κορυφαία ξυράφια) μου έδειξε ένα άλλο πρόσωπό της, αυτό του γλυκού ξυρίσματος χωρίς “τσιμπήματα” αφού είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με το Gilette Nacet το οποίο επίσης είχα βάλει καινούριο στη μηχανή αλλά το ξύρισμά του ήταν περισσότερο σαν τσίμπημα παρά σαν κόψιμο. Σίγουρα ρόλο σε αυτό έπαιξε και η χρήση του σαπουνιού στο σημερινό μου ξύρισμα, αλλά πλέον τείνω να πιστεύω πως για το δικό μου πρόσωπο, η R41 θα πρέπει να συνδυάζεται με κοφτερά ξυραφάκια και όχι με αυτά τα οποία είχα κατατάξει ως μέτρια. Άρα η επόμενη αγορά μου θα είναι ίσως μια εκατοντάδα από τα αγαπημένα μου ξυραφάκια που είναι τα Polsilver και που τα θεωρώ τα κορυφαία για εμένα, αφού τα δοκιμάσω πρώτα και αυτά στην νέα μου μηχανή (έχω μια 5άδα απόθεμα ακόμα).
Σήμερα έκανα υπέροχο καθάρισμα ακόμα και στα άκρα του λαιμού εκεί που είχα το πρόβλημα!!!
Πάντα τέτοια λοιπόν αφού ο εχθρός του καλού θα είναι πάντα το καλύτερο.
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Σήμερα τό μεσημέρι στήν Αθήνα !!
Gillette sensor excell
Lea sensitive cream
Mens only LE 2014 No 38
Pinaub Clubman Asl

Gillette sensor excell
Lea sensitive cream
Mens only LE 2014 No 38
Pinaub Clubman Asl
Γιάννης
- zach
- Νήπιο

- 8
- Has thanked: 1943 times
- Been thanked: 1202 times
Γιώργο, νήπιο είμαι στο forum, όχι στο ΠΞ.
Το alluro είναι πολύ καλό ss. Τουλάχιστον σ' εμένα βγαίνει πολύ καλά. Όπως δεν μου "κάθονται" και τόσο καλά το tabac και το mwf (ΜΗΝ ΑΚΟΥΝ τα ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ του forum!).
Κι εγώ αυτήν την υποψία είχα αλλά θα το επιβεβαιώσω πάραυτα.
Όλα πρέπει να γίνονται όσο πιο απλά είναι δυνατόν, αλλά όχι απλούστερα.
Albert Einstein
Albert Einstein
- theo's
- Γυμνάσιο

- 10
- Has thanked: 8873 times
- Been thanked: 8903 times

Πάντοτε Χαίρετε!
Καλό μήνα!
APShaveCo, 24mm Tuxedo
Smooth Operator Mastic & Lavender SS
GEM MΜOC & PAL-Blue Carbon Steel(3)
ASL faena Greek Skinos
Η συγκεκριμένη λεπίδα της PAl, όσο και αν προσπάθησα, κάνει μόνο σαν σπάτουλα ξυσίματος για κεραμικές εστίες...
Τέλος. Ευτυχώς είναι το μόνο δείγμα που έχω.
Τελείωσα το ξύρισμα με συνδυασμό Gillette New LC & Gillette Silver Blue!
Θεόδωρος
Τάς τε λεωφόρους μή βαδίζειν - Aut viam inveniam aut faciam
Τάς τε λεωφόρους μή βαδίζειν - Aut viam inveniam aut faciam
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Θεοδωρε, την στροπαρες τη λεπιδα ? Αν εχεις λουρι, ριχτεις καμια 30αρια περασματα. Τα carbon SE ξυραφακια το χρειαζονται (σχεδον υποχρεωτικα) για να ειναι σε "φορμα".

- Vavous
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 10
- Has thanked: 30764 times
- Been thanked: 41683 times
Καλημέρα παιδιά 
Ευχαριστώ @tasos72 για το δείγμα. Δεν τις αγαπάω τις κρέμες, καμιά IMO δεν πλησιάζει τις ιδιότητες ενός καλού σαπουνιού, τούτη δω όμως παίζει με τις αισθήσεις. Τι δοχείο, τι μυρωδιά! Έδεσε και το Στάλλιον, φλόραλ-ουντ. Γουστάρωωω ΠιΞι.

MIL razor on iKon Bamboo
Wizamet Super Iridium
Abbate Y La Mantia 'Garden'
Wild West boss knot
Razorock Stallion

Wizamet Super Iridium
Abbate Y La Mantia 'Garden'
Wild West boss knot
Razorock Stallion

Ευχαριστώ @tasos72 για το δείγμα. Δεν τις αγαπάω τις κρέμες, καμιά IMO δεν πλησιάζει τις ιδιότητες ενός καλού σαπουνιού, τούτη δω όμως παίζει με τις αισθήσεις. Τι δοχείο, τι μυρωδιά! Έδεσε και το Στάλλιον, φλόραλ-ουντ. Γουστάρωωω ΠιΞι.
Ανδρέας, Μ.Δ.