Σελίδα 3 από 3
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 11:49
από Stefanos
Slur έγραψε:[...] Ωχχχ, αυτό δεν μου το είχες πει. Και ήταν στα σχέδια για τις επόμενες αγορές μου τα Calani.
Μπορεις ακομη να την παρεις, απλα, ο αφρος δεν θα ειναι "φουντωτος" ως συνηθως.. Το σαπουνι απο μηχανικη αποψη ειναι απαιχτο σε ολα τα γεωγραφικα μηκη και πλατη που εχω δοκιμασει..
Δορυφερωντα, δεν το εννοω ετσι και
το ξερεις.. Οπως ειπα, το ToOBS δεν καταλαβε παναγια.. Εννοω οτι οπτικα η αποδοση δεν ειναι αυτη που περιμενεις πολλες φορες. Μηχανικα δεν τιθεται θεμα... Και μηχανικα εννοω για την προετοιμασια της τριχας, το φουσκωμα, την περιποιηση του προσωπου, το ποσο "γλυστραει" η λεπιδα με ενα συγκεκριμενο σαπουνι κλπ. Το οπτικο ειναι αυτο που σε πολλες φασεις μας κανει να σκεφτομαστε εαν ενα σαπουνι/κρεμα ειναι καλο ή οχι. Βεβαια υπαρχουν και τα εξ ορισμου μπαζα (Σπλεντιτ, Ολυμπιος Ζευς κλπ) οπου δεν βοηθαει τπτ... Το αγαπημενο σου Αρκο αρωματικα μπορει να μη σε αρεσει, αλλα για την τιμη του ειδικα ειναι ενα πολυ τιμιο σαπουνι. Στην Ελλαδα δεν το δοκιμασα, παρα το οτι το ειχα παρει μαζι μου...
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 11:53
από Δορυφέρων
Δορυφέρων έγραψε:Ποιο νερο μπορουμε να πουμε πως ειναι "το καλυτερο" για ξυρισμα;
Το αποσταγμενο;
Το εμφιαλωμενο;
Εχει δοκιμασει κανεις ετσι για το πειραμα που λεμε;
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 12:01
από Slur
Το εμφιαλωμένο Δόρυ δεν σημαίνει κάτι.
Υπάρχει εμφιαλωμένο νερό που είναι πάμφτωχο σε μέταλλα, όπως πχ το Νορβηγικό Voss και άλλο που είναι πλούσιο σε μέταλλά, όπως πχ το Λουτράκι.
Δεν είναι καθόλου στανταροποιημένος ο τύπος του εμφιαλωμένου νερού.
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το σάιτ:
http://mineralwaters.org/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Μου αρέσουν πολύ τα νερά.
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 12:42
από NavalArchitect
Slur έγραψε:
Μου αρέσουν πολύ τα νερά.
Συμφωνώ και επαυξάνω, κάθε νερό έχει τη δική του χαρακτηριστική γεύση και αυτό του δίνει μια ομορφιά. Κανένα νερό δεν είναι το ίδιο με ένα άλλο.
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2011, 08:28
από Apostolos
Slur έγραψε:που είναι πάμφτωχο σε μέταλλα, όπως πχ το Νορβηγικό Voss
αυτο είναι καλό ή κακό;
ρωτάω γιατί είναι πανάκριβο,τουλάχιστον απο αυτά που υπάρχουν στο super market.
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2011, 09:40
από Δορυφέρων
Ο κατασκευαστης πιστευω εχει κανει καποιες δοκιμες και το σαπουνι-κρεμα του θα εχει καποια "ανοχη" σε θεματα ποιοτητος νερου
Δεν μπορει ενα σαπουνι να ειναι εξαιρετικο λογω νερου σε μια χωρα οσον αφορα τον αφρο και σε μια αλλη στο αλλο ακρο
Εαν ηταν ετσι μερικες μαρκες θα εκαναν θραυση στις πωλησεις εκει που αλλες θα θαβονταν.
Δεν λεω πως παντου θα κανει τον ιδιο αφρο μα οι μεγαλες μαρκες πιστευω εχουν προνοησει για καποια πραγματα.
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2011, 19:42
από Apostolos
Πάντως εγώ έχω εμπειρία διαφορετικού νερού,χωρίς να ξέρω τι είναι καλύτερο. Στο νησί έχουμε νερό απο στέρνα (βρόχινο) και έχω παρατηρήσει ότι και τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα και τα ξυριστικά έχουν μια δυσκολία στο άφρισμα.
Σκληρότητα νερου...
Δημοσιεύτηκε: 06 Ιαν 2013, 19:41
από enjo
Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα είχα αναρτήσει ένα ποστ σχετικά με την αδυναμία μου να ξυρίσω τα γένεια μου τα οποία είναι αρκετά ζόρικα.Όπως είχα αναφέρει και τότε ακολουθούσα όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας κατά γράμμα, αλλά αποτέλεσμα δεν έβλεπα.Σε κάποιο άρθρο λοιπόν διάβασα ότι η σκληρότητα του νερού παίζει σημαντικό ρόλο όσων αφορά την ποιότητα του ξυρίσματος.Δανείστηκα λοιπόν λίγο από το απιονισμένο νερό που έχει η γυναίκα μου για το σιδέρωμα και ξεκίνησα.Είπα να το ζορίσω το θέμα καθώς πήρα ένα παλιό συνθετικό πινέλο, φόρτωσα στην EJ ένα Bolzano(το οποίο δε λέει και πολλά), και χτύπησα αφρό με την TABAC η οποία μέχρι σήμερα δε μου μαλακωνε τα γένεια με τίποτα.
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έκανα ένα από τα απολαυστικότερα ξυρίσματα ever.H Tabac μου φούσκωσε ιδανικά τα γένεια τα οποία κοπήκαν σαν βούτηρο.Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή αλλά με τη χρήση του απιονισμένου νερού η ποιότητα του ξυρίσματος άλλαξε άρδην και από δω και περα θα το υιοθετίσω στα καθημερινά μου ξυρίσματα.
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 25 Νοέμ 2014, 00:05
από vavoulas2
σχετικα με το θεμα βρηκα
εδω ενα χαρτη.