Pino Silvestre Shave Master
Razorock Plissoft
Claymore SE Razor
Feather Super Pro (1)
ASL Floid Suave
Λοιπόον πρώτο ξύρισμα με αυτή την εντυπωσιακότατη μηχανή! Θα ξεκινήσω ανάποδα, δηλαδή από το αποτέλεσμα.
Τρία περάσματα και πήρα αυτό που παίρνω πάντα.
DFS+++ και σε αρκετά σημεία BBS. Ωστόσο δε θα πω οτι είμαι ακόμα ευχαριστημένος. Δεν είναι οτι έκανα κακό ξύρισμα, αλλά από μια τέτοια SE θέλω ή μάλλον απαιτώ καλύτερα, να παρέχει εξαιρετικά γλυκό ξύρισμα. Δεν είναι οτι έκανα τραχύ ξύρισμα, καμία σχέση. Αλλά το θέλω ακόμα πιο γλυκό. To ΑSL έτσουξε απειροελάχιστα και μονάχα σε 2-3 σημεία που τσούζει πάντα. Βέβαια θα μου πείτε πολλά ζητάς ρε μεγάλε για το πρώτο ξύρισμα. Συμφωνώ απολύτως! Ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω πρέπει να διορθωθούν...
1) Νομίζω οτι κατα τη μεγαλύτερη διάρκεια του ξυρίσματος είχα
λίγο λάθος γωνία. Προς το τέλος τη διόρθωσα. Μάλλον, η λαβή της μηχανής θα πρέπει να σχηματίζει αρκετά μεγάλη γωνία με το δέρμα. Ή αν το θέλετε αλλιώς, η γωνία που σχηματίζεται μεταξύ λεπίδας και δέρματος να είναι μικρή. Σχεδόν τόση, όση και με μια Super Pro στη Feather SS (σχεδόν παράλληλη με το δέρμα). Δεν είμαι σίγουρος ακόμα, θα δείξει στο επόμενο ξύρισμα.
2) Στιβαρή και βαριά η μηχανή. Αρκετά βαριά! 143 γραμμάρια. Οπότε απαιτείται κάποιος χρόνος για να συνηθίσει το χέρι. Εδώ είναι που λέμε, οτι δε χρειάζεται καμία μα καμία πίεση... Το βάρος της είναι υπεραρκετό.
3) Σήμερα είχα γένια 36 ωρών. Συνήθως με την Feather SS φορτωμένη με μια Pro Super, για το δικό μου δέρμα είναι καλύτερα να ξυρίζομαι ανα 2 ημέρες. Εαν ξυριστώ πιο πριν, μπορεί να την αισθανθώ τραχιά. Όχι πάντα, αλλά μου έχει συμβεί κάποιες φορές. Ωστόσο δε νομίζω να έχει σχέση η λεπίδα με το σημερινό, αλλά το κρατάω στην άκρη του μυαλού μου αν δεν φτάσω στην επιθυμητή γλυκήτητα με τα 1) και 2).
H
Claymore μπορεί να μη φτάνει σε ποιότητα κατασκευής π.χ μια ATT SE (δεν την έχω, από φωτογραφίες οτι έχω δει), ωστόσο είναι
εντυπωσιακότατη και πανέμορφη όπως είπα και παραπάνω! Βέβαια αυτή τη στιγμή είναι και η πιο φθηνή stainless steel μηχανή. Θα κάνω 2-3 ξυρίσματα ακόμα και μετά θα ανοίξω δικό της νήμα. Επίσης, περιμένω μέσα στη βδομάδα καινούργιο κινητό να τη βγάλω φωτογραφίες της προκοπής να τη δείτε όσο πιο καθαρά γίνεται, καθώς το κινητό μου είναι στα τελευταία του.
Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!