Καλημέρα!
Ξύρισμα απογεύματος Τετάρτης:
Feather AC + KAI
SOC 2 band
Castle Forbes Lime sc (του Πέτρου)
Alum Block
Thayers Lemon Witch Hazel
Speick asl (του Πέτρου)
Paco Rabanne edt
Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Πέτρο για τα προϊόντα που μου έδωσε για δοκιμή.
Η Castle Forbes είναι καταπληκτική κρέμα. Θεωρώ τις κρέμες της ToOBS, της T&H, της GFT, της D.R. Harris και της St James of London πάρα πολύ καλές. Έχω την αίσθηση οτι η Castle Forbes είναι ένα σκαλί παραπάνω. Το Lime δεν με ενθουσίασε, ενθουσίασε όμως την Κυρία του σπιτιού που έλεγε κολακευτικά σχόλια από το άλλο δωμάτιο. Τα αιθέρια έλαια λοιπόν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με την πρώτη ευκαιρία θα ήθελα να μυρίσω το Cedar/Sandalwood. Το μπωλάκι της, αν και καλό πλαστικό, θα ήθελα να είναι γυάλινο, σαν της St James. Έτσι πρέπει να είναι τα high end προϊόντα. Δεν θα κολλήσουμε όμως εκεί. Ούτε στην τιμή της, καθώς η άποψή μου είναι πως δεν υπάρχουν ακριβά σαπούνια και κρέμες ξυρίσματος όταν σκεφτεί κανείς τη διάρκειά τους. Ακριβό στην προκειμένη περίπτωση είναι όταν κάτι δεν είναι καλό.
Πάμε στο Speick asl: Περιέργως, μάλλον είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω. Είχα πάρει παλαιότερα ένα δώρο στον Πατέρα μου, αλλά δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσω. Αποτρεπτικός παράγοντας τόσο καιρό ήταν η ελάχιστη διάρκεια του αρώματός του, πράγμα που επιβεβαίωσα και ο ίδιος. Θέλω τα aftershave να μυρίζουν και να διαρκούν. Έχει άριστες ιδιότητες, είναι ταιριαστό, έστω και στιγμιαία, με τη Lime κρέμα.
Τον τελευταίο καιρό με "έτρωγε" το γεγονός οτι θεωρώ οτι χαλάω πολύ νερό κατά το ξύρισμα. Η ανησυχία έχει καθαρά περιβαλλοντολογικό χαρακτήρα. Πήρα λοιπόν σήμερα
αυτή τη βάση ξυραφιού (αν ξέρει κανείς πως λέγεται ας μας το πει) και τώρα είμαι αρκετά πιο ήσυχος. Προτείνεται στους χρήστες φαλτσετών και σαβετών. Δίνει και ένα vintage χαρακτήρα στο όλο θέμα...