Εγω έχω το Sienna και το Sandalwood.
Η γενική εικόνα των προϊόντων αυτών αναδίδει μια πολυτέλεια,απο το μπολάκι μεχρι το λογότυπο που είναι σκαλισμένο στο σαπούνι.
Η τελευταία όμως αύξηση θα με κάνει μάλλον να μην τα ξαναπάρω.
Το θεωρώ πλέον πολύ υπερτιμηνένο απο 23 € νομίζω είπαν οτι πάει 32 € αν θυμάμαι καλά
οπότε το πιθανότερο είναι να το ξεχάσω ή τουλάχιστον, για να μη λέμε και μεγάλες κουβέντες, θα πάψει να είναι στις ποροτεραιότητές μου.
Θα μείνω με τα χρησιμοποιημένα. Καινούργια δεν έχω.
Crabtre & Evelyn Nomad shaving soap.
- Giannis
- Εξειδίκευση

- 17
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
if you have a great shave you have a great day
- Vavous
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 10
- Has thanked: 30765 times
- Been thanked: 41683 times
Έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα για πρώτη φορά σαπούνι της C&E, το Moroccan Myrrh, που απ' οτι διαβάζω είναι αυτό το ίδιο το Nomad μετονομασθέν μετά το re-looking της αντρικής σειράς της εταιρείας.
Έκανα τεστ λάδερ με ζεστό και χλιαρό νερό. Με πινέλο χοίρου, best badger και συνθετικό. Bowl lathering και face lathering και palm lathering. Με παραδοσιακή μέθοδο και με την ιταλική μέθοδο. Πέρασα μια ώρα στο μπάνιο κι...
...ακόμα προσπαθώ να φτιάξω αφρό.
Λοιπόν, για ένα απο τα λεγόμενα luxury σαπούνια το βρήκα ιδιαιτέρως απογοητευτικό. Το μανιώδες lathering / κοπάνισμα των πινέλων στο μπολ και στη μούρη μου, δεν έκανε το ρημαδοσάπουνο να αφρίσει. Ο πενιχρός αφρός που έβγαινε κάθε φορά δεν είχε καθόλου slickness.
Όσο για τη μυρωδιά του, είναι το ίδιο ψόφια ("διακριτική" για να είμαι πολιτικά ορθός) με το όλον σαπούνι. Ποιό μαροκινό μύρρο και κουραφέξαλα; Το MWF πιο ωραία μυρίζει. Εντάξει, εντάξει, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα τα παλιότερα Sienna και Nomad για να έχω μέτρο σύγκρισης.
Μήπως ως εγγλέζικο είναι ιδιότροπο και θέλει κάποια σπέσιαλ -άγνωστη σε μένα- μεθοδολογία για να αφρίσει; Μήπως να σβουρίζω τα πινέλα αριστερόστροφα; Μήπως να του βάλω το Rule, Britannia ν' ακούει; Τί έχει το έρμο και δεν τα φορτώνει τα πινέλα; Μην έπεσα σε κλούβιο σαπούνι; Ας με φωτίσει κάποιος.
Α, όλα κι όλα, να πω κι ένα κομπλιμάν. Είναι σχεδόν το ίδιο καλό με το γλυκερίνης του Παπουτσάνη για pre shave.
Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ανεπιφύλακτα δεν το συνιστώ.
Έκανα τεστ λάδερ με ζεστό και χλιαρό νερό. Με πινέλο χοίρου, best badger και συνθετικό. Bowl lathering και face lathering και palm lathering. Με παραδοσιακή μέθοδο και με την ιταλική μέθοδο. Πέρασα μια ώρα στο μπάνιο κι...
...ακόμα προσπαθώ να φτιάξω αφρό.
Λοιπόν, για ένα απο τα λεγόμενα luxury σαπούνια το βρήκα ιδιαιτέρως απογοητευτικό. Το μανιώδες lathering / κοπάνισμα των πινέλων στο μπολ και στη μούρη μου, δεν έκανε το ρημαδοσάπουνο να αφρίσει. Ο πενιχρός αφρός που έβγαινε κάθε φορά δεν είχε καθόλου slickness.
Όσο για τη μυρωδιά του, είναι το ίδιο ψόφια ("διακριτική" για να είμαι πολιτικά ορθός) με το όλον σαπούνι. Ποιό μαροκινό μύρρο και κουραφέξαλα; Το MWF πιο ωραία μυρίζει. Εντάξει, εντάξει, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα τα παλιότερα Sienna και Nomad για να έχω μέτρο σύγκρισης.
Μήπως ως εγγλέζικο είναι ιδιότροπο και θέλει κάποια σπέσιαλ -άγνωστη σε μένα- μεθοδολογία για να αφρίσει; Μήπως να σβουρίζω τα πινέλα αριστερόστροφα; Μήπως να του βάλω το Rule, Britannia ν' ακούει; Τί έχει το έρμο και δεν τα φορτώνει τα πινέλα; Μην έπεσα σε κλούβιο σαπούνι; Ας με φωτίσει κάποιος.
Α, όλα κι όλα, να πω κι ένα κομπλιμάν. Είναι σχεδόν το ίδιο καλό με το γλυκερίνης του Παπουτσάνη για pre shave.
Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ανεπιφύλακτα δεν το συνιστώ.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Τα Sienna και Nomad ηταν πραγματικα "σκληρα" καρυδια - ηθελαν καλο βρεξιμο/ζεσταμα με χλιαρο νερο και μετα πεισμωμενο γουρουνι και αφριζαν μια χαρα. Για τους διαδοχους τους δεν ακουγονται τα ιδια καλα λογια - αλλα δεν εχω ιδία γνωμη.

- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Προσωπικα έχοντας κα το Sienna και το Nomad, ποτέ δεν είχα πρόβλημα να κάνω καλό αφρό. Με τι πινέλο τα δοκίμασες;
Χάρης
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Κι εγώ με το Νοmad δεν έχω πρόβλημα, μόνο το πινέλο ως συνήθως λίγο μουλιάζω σε χλιαρό.
Με ανάμεικτα ή γουρουνάκια που το δουλεύω και αφρισμό σε μπόλ, κανένα πρόβλημα.
Αφρός ταχύτατα και πλούσιος κλπ.
Τώρα άν τα καινούργια έχουν πρόβλημα, τί να πώ. Επιβεβαιώνεται αυτό που έχω πεί.
Όταν ακούμε για reformulation ή άλλες αλλαγές, τις πιό πολλές φορές δυστυχώς, είναι προς το χειρότερο,
οπότε άν κάτι σας αρέσει...στοκάρετε
Με ανάμεικτα ή γουρουνάκια που το δουλεύω και αφρισμό σε μπόλ, κανένα πρόβλημα.
Αφρός ταχύτατα και πλούσιος κλπ.
Τώρα άν τα καινούργια έχουν πρόβλημα, τί να πώ. Επιβεβαιώνεται αυτό που έχω πεί.
Όταν ακούμε για reformulation ή άλλες αλλαγές, τις πιό πολλές φορές δυστυχώς, είναι προς το χειρότερο,
οπότε άν κάτι σας αρέσει...στοκάρετε
- Vavous
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 10
- Has thanked: 30765 times
- Been thanked: 41683 times
Χάρη, με όλα τα πινέλα το κοπάνησα, πλην αλογίσιου που δεν διαθέτω. Μόνο τρισάγιο δεν έκανα. Φταίει το σαπούνι. Εδώ το τουβλάκι quad milled Pré de Provence, το με ανύπαρκτο backbone συνθετικό Plisson το λειώνει.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Τότε πιθανόν να είναι κάποιο reformulation...κρίμα. Και περισσότερο κρίμα που δεν υπαρχει το καταπληκτικό σε άρωμα Sienna!
Χάρης
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Παραφράζοντας τον Ηρακλή :herco έγραψε:Τα Sienna και Nomad ηταν πραγματικα "σκληρα" καρυδια - ηθελαν καλο βρεξιμο/ζεσταμα με χλιαρο νερο και μετα πεισμωμενο γουρουνι και αφριζαν μια χαρα. [..]
Τα Crabtree & Evelyn ηταν πραγματικα "σκληρα" καρυδια - ηθελαν καλο βρεξιμο/ζεσταμα με χλιαρο νερο και μετα πεισμωμενο φόρτωμα και αφριζαν μια χαρα..
Σημ. Το άρωμά τους είναι θεϊκό ! Αν το πετύχεις μάλιστα και σ' αρέσει, είναι ό,τι καλύτερο, για μένα !
Γίνομαι κουραστικός αλλά ήμουν πολύ τυχερός που πέρα απο αυτό που θα τελειώσω ( ας πούμε κάπου μέσα στο '16 ), με τη βοήθεια του Στέφανου, έκανα μιά mini μαζική παραγγελία, τότε, και βρήκαμε πέντε ακόμα Crabtree & Evelyn Sandalwood ( 1 στο ξύλινο μπολ + 4 refills ) πριν την αλλαγή σε Indian Sandalwood
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Εχω και εγω 2 αβρεχτα refills (Sienna και Nomad) και προσυπογραφω τα λεγομενα του Ηλια περι αρωματος.

- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Μόλις τελείωσα ξύρισμα με Nomad και Omega 97.
Χωρίς να βρέξω το σαπούνι (μόνο το ΚΕΝΤ "μουλιάζω"), όπως κάθε φορά,
έκανα μιά χαρά αφρό. Το άρωμα του Nomad εμένα μου θυμίζει...τι μου θυμίζει;
Φρεσκοκομμένο κλαδάκι-κοτσάνι που λέμε- τριαντάφυλλου πιό πολύ αλλά και άλλων λουλουδιών.
Χωρίς να βρέξω το σαπούνι (μόνο το ΚΕΝΤ "μουλιάζω"), όπως κάθε φορά,
έκανα μιά χαρά αφρό. Το άρωμα του Nomad εμένα μου θυμίζει...τι μου θυμίζει;
Φρεσκοκομμένο κλαδάκι-κοτσάνι που λέμε- τριαντάφυλλου πιό πολύ αλλά και άλλων λουλουδιών.