Απόψεις για διάφορα αυτοκινήτα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Harry έγραψε:Δεν ξέρω πως είναι στην Κύπρο οι τιμές, αλλά αυτή σή στιγμή στην Ελλάδα τα μεταχειρισμένα έχουν πραγματικές ευκαιρίες, ειδικά στα μεγάλα κυβισμού.
Φίλος μου πήρε S-350, του 06' με 85.000km €20.000! Όσο ένα καλο εξοπλισμένο μικρομεσαίο..αν αντέχει βέβαια κανείς τα έξοδα λειτουργίας.
Έχει ο πατέρας μου την Ε200 του '08 και τα έξοδα συντήρησης είναι όντως πολλά.

Υπάρχουν και εδώ ευκαιρίες σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα μικρότερα όμως διατηρούν υψηλή αξία μεταπώλησης.

Added in 1 minute 4 seconds:
macho έγραψε:περτε χοντα να σωθειται.ακριβα μεν αθανατα δε. :D
:text-+1:

Μάχο συμφωνώ απόλυτα!

Added in 21 minutes 30 seconds:
paratairosexthros έγραψε:Δεν θα σου προτείνω αμάξι Ηλία -άλλωστε δεν ξέρω από αυτοκίνητα- ,θα πω μόνο πως τα τελευταία χρόνια η KIA είναι επίσημος χορηγός του ΝΒΑ και για όποιον γνωρίζει πόσο μεγάλο εμπορικό προιόν είναι,αυτό σημαίνει πολλάααα λεφτά.
Είναι μερικές εταιρείες που εχουν συνδέσει το όνομα τους με αξιόπιστους κινητήρες και ποιότητα κατασκευής και αυτό είναι από μόνο του διαφήμιση (BMW, Mercedes, Honda, Toyota κλπ)

Η ΚΙΑ δεν έχει τη φήμη της καλής αυτοκινήτοβιομηχανίας να συνοδεύει το όνομα της γι αυτό ξοδεύει αρκετά για διαφήμιση και μάρκετινγκ ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστικη.

Αν θυμάμαι καλά η ΚΙΑ ήτανε χορηγός στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο.
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Βρε Μάχο σωστός είσαι για τα Honda αλλά και άκυρος ταυτοχρονα. με 17χιλ τι Honda να παρει?
Εγώ γενικά παντα συμβουλευω μακρια απο μεταχειρισμένα. Τα αυτοκινητα μετά το πέρας της εγγύησης είναι να παρακαλάς να μην σου βγάλουν πρόβληματα. Πανάκριβα. Εκτος και εαν ειναι καποια ευκαρια οπως η Merc που ειπε ο Χάρης αλλά να μπορει κάποιος να σηκώσει και την συντήρηση
Άρης
nikos.a

Γιατί άκυρος; Με 17k και λιγότερα, παίρνεις ωραιότατο Honda μεταχειρισμένο. Τί ζημιές να σου βγάλει μεταχειρισμένο Honda 4ετίας 5 ετίας; Οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες. Το ίδιο ισχύει και για τα Toyota. Δεν ξέρω φίλε Ηλία τί παίζει με τα τεκμήρια στην Κύπρο αλλά στην Ελλάδα βρίσκεις RAV4 στα 10-12k τετραετίας με 40.000 χλμ. Αυτοκίνητο αστέρι, όπως όλα τα γιαπωνέζικα Toyota, Honda. Δεν βγάζουν ζημιές, after sales service εξαιρετικό κ.ά..
Όταν πρόκειται για γιαπωνέζικα, δεν υπάρχει απολύτος κανένας φόβος για το αν είναι μεταχειρισμένα. Πόσο μάλλον αν είναι 5ετίας...

Επίσης, όχι και ευκαιρία s350 του 06, αυτοκίνητο 9ετίας, με 85000km στην πλάτη, με τις τιμές που παίζουν στην αγορά γι' αυτά τα αυτοκίνητα και 2 μοντέλα πριν, στα 20000. Δεν υπάρχει καν λόγος να το αγοράσεις εκτός αν είσαι ψώνιο ή είναι όνειρο ζωής το εν λόγω αμάξι. Αν μπορείς να συντηρήσεις τα service σε αυτά τα χιλιόμετρα της Mercedes, τα τεκμήρια, τα "προβλήματα" που πιθανώς να βγάλει κλπ. και πας και παίρνεις αυτό ενώ κάλλιστα θα μπορούσες να πάρεις κάτι άλλο, τότε για μένα η αγορά αυτή είναι χωρίς ουσία. Αν όλοι που ακόμα και σήμερα έχουν μια κάποια οικονομική άνεση πήγαιναν και έπαιρναν όλα αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα "ευκαιρίες", δεν θα είχαν γεμίσει οι μάντρες από s, sl, ml, clk, slk, 5άρες, 3άρες, cayenne, grand cherokee κ.ά πάμπολλα.
Κλασικό παράδειγμα "ευκαιρίας". Porsche Cayenne S του 05 με 115000χλμ. στα 25000... Τρέξτε.
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ ενώ θέλω τόσο πολύ ένα μεταχειρισμενα diesel, δεν μπορώ να σκεφτώ τον λόγο που κάποιος θα το πουλάει. Ειδικά άμα είναι μόνο 2-3 χρόνων.
Για αυτό όντως το μεταχειρισμένο έχει ένα ρίσκο. Για αυτό προβληματίζομαι εγώ...
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
nikos.a

Χίλιοι δυο λόγοι. Από ανάγκη, μέχρι γιατί δεν του άρεσε ο ήχος του diesel κινητήρα( έχει συμβεί).

Γιατί όμως να μην πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της μάρκας να το κοιτάξουν, αν υπάρχει φόβος και καχυποψία; Ούτως ή άλλως θα πας αν αποφασίσεις για μεταχειρισμένο, αλλά κουβέντα κάνουμε μιας και το έθεσες έτσι.
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Αυτό που δεν γνωρίζω φίλε Νίκο είναι αν κάποιο πρόβλημα θα φανεί στο συνεργείο.
Σίγουρα θα το πάω να το κοιτάξουνε αλλά το θέμα είναι μήπως δεν φαίνεται το πρόβλημα και εμφανιστεί μετά...
Βέβαια θα συμφωνήσω ότι μπορεί να υπάρχουνε λόγοι.
Το καλύτερο σενάριο για εμένα είναι μέσα από γνωστό. Που ξέρεις ότι δύσκολα θα σου πει ψέματα. (λογικά :P )
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Ανασταλτικός παράγοντας για τους περισσότερους σήμερα όσον αφορά τα αυτοκίνητα υψηλού/υψηλότερου κυβισμού δεν είναι τόσο το "κόστος συντήρησης" αλλά τα τεκμήρια. Επίσης πολύ σημαντικό είναι πως όταν ένα ΙΧ είναι από 2.000 κ.εκ. και πάνω, κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει από φορολογικής απόψεως. Για αυτό και σήμερα πουλάνε οχήματα με πολλά κυβικά σε χαμηλές τιμές σε σύγκριση με το παρελθόν.
Όσον αφορά τα ντίζελ, εάν δεν κάνει κανείς από κάποια χιλιόμετρα και πάνω το χρόνο (συνήθως 15.000+) δεν έχουν τόσο νόημα σε ΙΧ. Εκεί μια ζημιά πχ από κακό καύσιμο πληρώνεται συνήθως πολύ ακριβά. Άσε που σε συνεχή κίνηση μόνο μέσα στην πόλη ανάβουν τα λαμπάκια τύπου DPF
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Θα συμφωνήσω και εγώ σε ότι αφορά τα Diesel ότι πρέπει να κάνεις χιλιόμετρα για να αξίζει η διαφορά τιμής και να καλύψεις ενδεχόμενη βλάβη.
Αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο θα πήγαινα σε Station Wagon μικρομεσαίο (την κατηγορία που ενδιαφέρεσαι δηλαδή). Κινούμαι μόνο στον αστικό ιστό και τα λίτρα στο χώρο αποσκευών τα χρειάζομαι μόνο για το καλοκαίρι.
Fabia S/W, Clio S/W κλπ
Πρόσεξε όμως αν είναι νέο μοντέλο, περίμενε μέχρι να κυκλοφορήσει το 1ο facelift στο οποίο διορθώνουν χαζά και μη προβλήματα.
Τα μεταχειρισμένα κάποιες φορές είναι ευκαιρίες. Audi A6 1.8Τ του 1998 (17ετών) με 55.000 πραγματικά χιλιόμετρα. Δερμάτινο σαλόνι, διζωνικό κλιματισμό κλπ το πήρε συνάδελφος 5.300€. Για τους χώρους, ποιότητα κλπ άξιζε κατά τη γνώμη μου. Καίει όμως και είναι καράβι δέσεις στο λιμάνι για το παρκάρισμα.
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Νίκο σε αυτά που γράφεις για τα ιαπωνικά συμφωνούμε απόλυτα. Έχω το Corolla του '04 με 200000 χλμ στο κοντέρ και δεν μου έχει βγάλει πρόβληματα πέρα από βλάβες που οφείλονται σε φυσιολογική φθορά (ρουλεμαν τροχου, ακρόμπαρα και ανάρτησεις).

Η τιμή για το καινούργιο Corolla είναι μέσα στο μπάτζετ μας αλλά έχει φάει κόκκινη κάρτα από τη σύζυγό γιατί κατασκευάζετε στην Τουρκία (δεν κάνω πλάκα....!!!)

Κωνσταντίνε οταν παίρνεις αυτοκίνητο είτε καινούργιο, είτε μεταχειρισμένο πάντα υπάρχει το ρίσκο να σου βγει σκάρτο.
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Έγω πάντως έχω πάρει ένα 7-θέσιο diesel VW και έχω βρει την υγεία μου.

Άσχετο αν μου το τρακαρουν συνέχεια.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αυτοκίνητο”