Ποια TTO;

Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Has thanked: 130 times
Been thanked: 192 times
Επικοινωνία:

Α, ναι, Ρazor Εmporium, σ' ευχαριστώ που μου το θύμισες Γιαννη μου, πέρασα κι από κει ψάχνοντας για Fat Boy αλλά δεν κοίταξα για άλλα μοντέλα.

Αλήθεια, οι Slim τι λένε σε σχέση με τις Fat Boy;

Edit:

Από το Razoremporium:

History: The Gillette Slim Adjustable proceeded the $1.95 "Fatboy" and featured an improved adjustment and TTO method and slimmer handle. Also featuers a lower profile head to get under or around tight areas better.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 04 Νοέμ 2014, 17:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλω να ενσωματωνεις τους συνδεσμους, και να μην τους αναρτεις αδεσποτα! Σε ευχαριστω πολυ! Φιλικα, Στεφος
Αποστόλης
Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Επικοινωνία:

Ψάχνοντας στο RazorEmporium πριν λίγο, έπεσα πάνω σ' αυτήν: GILLETTE 1940'S ARISTOCRAT NOTCHED ** 24K GOLD REVAMPED

Από ό,τι δείχνει, οι τύποι το έχουν συνήθιο να χρωματίζουν τις μηχανές με χρυσάφια, ασήμια, rhodium και άλλα. Πόσο υγιεινό είναι αυτό; Πέρα από το αν έχει κάποιος 130 ευρώ, αν του αρέσει η Gillette Aristocrat και αν του αρέσουν οι χλιδάτες κατακίτρινες μηχανές, είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν υπάρχει θέμα να αρπάξεις κάτι, ή πρέπει και σ' αυτές να ακολουθήσει απολύμανση μετά την παραλαβή, ασχέτως με το τι λένε;

Aristocrat; Στο forum δείχνει να έχουν καλή γνώμη γι' αυτήν. Αξίζει τα 130, αν και ολόχρυση;
Αποστόλης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Αυτές οι μηχανές έβγαιναν έτσι απο το εργοστάσιο της Gillette. Κάποιο ή κάποια μοντέλα κάθε χρόνο κυκλοφορούσαν με ακριβή επιμετάλλωση.

Με τα ευγενή μέταλλα (χρυσός, ασήμι) ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο αλλεργίας ή ερεθισμού (απο την επαφή με το μέταλλο όχι την λεπίδα). Επίσης αποτελούν περιβάλλον στο οποίο αδυνατούν να επιβιώσουν τα μικρόβια (κυρίως ο άργυρος).

Με την επιμετάλλωση, η μηχανή είναι σαν καινούρια. Δεν έχει έρθει σε επαφή με το δέρμα. Κατ'ουσίαν δεν χρειάζεται απολύμανση πριν την πρώτη χρήση.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Επικοινωνία:

Άρα, εάν τα 130τόσα δεν είναι πρόβλημα, αξίζει σα μηχανή, σωστά;
Αποστόλης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Κοίταξε να δεις. Τα €130+ καθορίζονται απο πολλούς παράγοντες. Η μηχανή είναι σαν καινούρια. Έχει επιμετάλλωση απο χρυσό. Το εν λόγω κατάστημα είναι κατάστημα. Έχει έξοδα, εφορίες, ενοίκια κλπ.

Αν έχεις υπομονή και κοιτάς τριγύρω μπορεί να την βρεις και με 100€. Εχω την ίδια σε χειρότερη κατάσταση. Την αγόρασα €50. Αν δωσω €20 και την επιχρυσώσω, θα μπορούσα να σου την πουλήσω €80 και να είμαστε όλοι κερδισμένοι. Αυτή την στιγμή πωλείται μια στην Αμερική με το κουτί της για $60.

Θέλω να πω οτι κυρίως η ζήτηση καθορίζει την τιμή, αλλά όχι εντελώς. Προσωπική μου άποψη είναι οτι τα 130€ είναι πολλά και αν ήθελα θα την έψαχνα απο ιδιώτη.

Επειδή όμως θεωρώ τον εαυτό μου και συλλέκτη, αν αυριο το πρωί ξυπνήσω, αποφασίσω οτι λείπει απο την συλλογή μου μια τέτοια και δεν μπορώ να την βρω απο αλλού μάλλον θα τα δώσω, καταλαβαίνοντας οτι είναι πολλά.

Υ.Γ.1: Νομίζω οτι ξεφεύγουμε απο το θέμα.
Υ.Γ.2: Ελπίζω να μην σου μπήκαν λάθος ιδέες για την δική μου Aristo ... 8)

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Επικοινωνία:

Σε αντελήφθην πλήρως και επαρκώς Φώτη. Πού να στείλω το 80 ευρώ; :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1
Αποστόλης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Κατα τύχη, την συγκεκριμένη σήμερα την πήγα για επιπλατίνωση.

Ελπίζω να γίνει κούκλα...!

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Επικοινωνία:

Άντε, με το καλό! Πόσο το κοκό;
Αποστόλης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Κατα τύχη, έπεσα μέσα και στην τιμή.
€20 η πλατίνα
€10 ο χρυσός

Πάντως - και για να επανέλθουμε στο θέμα- αν παρακολουθείς τις πωλήσεις στο B&B ή στο TSR, δεν θα σου πάρει πάνω απο μια εβδομάδα να βρείς κάποιο πολύ καλό κομμάτι.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Stam
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 314 times
Been thanked: 209 times

Όπως είπε και ο Φώτης, η καλύτερη επιλογή σου είναι κάποιο από τα μεγάλα διεθνή φόρουμ.

Από το eBay θέλει υπομονή και αν θες να πετύχεις ευκαιρία θα πρέπει να εντοπίσεις δημοπρασίες στις οποίες ο πωλητής δεν γνωρίζει τι ακριβώς δίνει και το "Fat Boy" δεν συμπεριλαμβάνεται στον τίτλο ή την περιγραφή (παράδειγμα).
Αν αναγράφεται και στέλνει διεθνώς, άστο, πάνε 150$+ σχεδόν πάντα (με θήκη). Τη δική μου την είχα αποκτήσει παρέα με μία Super Speed 40s & μια GEM Micromatic από μια αντίστοιχη δημοπρασία με "Three vintage Gillette razors"- 60$ περίπου αν θυμάμαι καλά. Μία τέτοια κίνηση όμως εμπεριέχει το ρίσκο να μην λειτουργεί σωστά ο μηχανισμός και σχεδόν πάντα χρειάζεται και ένα γερό καθάρισμα (στην καλύτερη περίπτωση).

Καλή τύχη!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”