Κοίτα να δεις Αντώνη που πιθανόν να καταλήξω στην αρχική επιλογή μηχανής (EJ DE89)...
Εδώ έκανα πάνω από 2 χρόνια υπομονή...πίστεψέ με η μια εβδομάδα δε θα με πτοήσει... :megagrin
Μετά χαράς να τα πούμε και από κοντά διότι ο γραπτός λόγος υστερεί σημαντικά και είμαι πεπεισμένος πως θα βοηθήσετε πολύ !
Το επόμενο βήμα
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Πάνο με το καλό το Σάββατο επιστρέφω. Οπότε από βδομάδα θα κανονίσουμε συνάντηση και θα τα πούμε από κοντά. Γιατί από κοντά είναι αλλιώς....... :megagrin Οπότε λίγο υπομονή !
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 807 times
Αυτής ακριβώς της άποψης είμαι και εγώ Άρη, σαν το "live" δεν έχει...
Με το καλό να επιστρέψεις !
(αν και αυτό σημαίνει το τέλος των διακοπών σου...)
Με το καλό να επιστρέψεις !
(αν και αυτό σημαίνει το τέλος των διακοπών σου...)
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Τι να κάνουμε Πάνο, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν.........Αν και δεν έχω παράπονο , κάτσαμε αρκετά ! Από την άλλη βέβαια ποιος δεν θα ήθελε να κάτσει περισσότερο ? :megagrin
Αλλά θα φωνάζει ο Αντώνης οπότε.......... :bigsmilie
Αλλά θα φωνάζει ο Αντώνης οπότε.......... :bigsmilie
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Εδω θα ερθω με λιγο σκεπτικισμο να προσεγγισω το θεμα..
Διαβασα πολλα για μηχανες και εναλλακτικες λυσεις μηχανων. Διαβασα για προτεινομενα πινελα. Διαβασα για tallow σαπουνια ή προϊοντα χωρις αυτο. Διαβασα για τεχνικη. Το σημαντικοτερο ομως, διπλα στην τεχνικη και μια αποδεδειγμενα καλη μηχανη (οπως ηδη εχεις) ειναι ενα: Η ΛΕΠΙΔΑ! Περα απο μια αναφορα στις Personna Platinum δεν ειδα κατι.. Και θα ερθω να σταθω στο σημειο αυτο. Εχω πει στο παρελθον οτι οι λεπιδες ειναι πολυ σημαντικο μερος της διαδικασιας. Ακομη πιο σημαντικο ειναι να βρουμε αυτη που μας ταιριαζει. Καλως ή κακως, αυτο δεν γινεται μεσω "προτασεων". Ειναι καθαρη περιπτωση "learning by doing". Πρεπει να δοκιμασουμε, δοκιμασουμε, δοκιμασουμε, ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ! Α! Να δοκιμασουμε, το ειπα?
Ξερω ατομα που αποθεωνουν τις Derby και δεν μπορουν να βλεπουν τις ASP ή και τις Personna red.. Οκ, εμενα δεν με καθεται ενας αριθμος λεπιδων στη μουσουδα! Ειναι για μενα αχρηστες, και οχι γενικα. Εχω δοκιμασει πολλες λεπιδες για να καταληξω στις αγαπημενες μου. Και εκει που για παραδειγμα δεν αντεχω τις Astor, βρισκω τις Chrome Platinum σχεδον ιδια κατηγορια με τις ASP!
Οποτε θα σε συμβουλευα να "παιξεις" με τις λεπιδες. Το Connaught εχει μερικα sampler packs. Παρε το μεγαλο με πολλες μαρκες και δοκιμασε... Αμα δε σε κατσουν μπορεις να τις ξεφορτωθεις εδω!
Φιλικα
Στεφος
Διαβασα πολλα για μηχανες και εναλλακτικες λυσεις μηχανων. Διαβασα για προτεινομενα πινελα. Διαβασα για tallow σαπουνια ή προϊοντα χωρις αυτο. Διαβασα για τεχνικη. Το σημαντικοτερο ομως, διπλα στην τεχνικη και μια αποδεδειγμενα καλη μηχανη (οπως ηδη εχεις) ειναι ενα: Η ΛΕΠΙΔΑ! Περα απο μια αναφορα στις Personna Platinum δεν ειδα κατι.. Και θα ερθω να σταθω στο σημειο αυτο. Εχω πει στο παρελθον οτι οι λεπιδες ειναι πολυ σημαντικο μερος της διαδικασιας. Ακομη πιο σημαντικο ειναι να βρουμε αυτη που μας ταιριαζει. Καλως ή κακως, αυτο δεν γινεται μεσω "προτασεων". Ειναι καθαρη περιπτωση "learning by doing". Πρεπει να δοκιμασουμε, δοκιμασουμε, δοκιμασουμε, ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ! Α! Να δοκιμασουμε, το ειπα?
Ξερω ατομα που αποθεωνουν τις Derby και δεν μπορουν να βλεπουν τις ASP ή και τις Personna red.. Οκ, εμενα δεν με καθεται ενας αριθμος λεπιδων στη μουσουδα! Ειναι για μενα αχρηστες, και οχι γενικα. Εχω δοκιμασει πολλες λεπιδες για να καταληξω στις αγαπημενες μου. Και εκει που για παραδειγμα δεν αντεχω τις Astor, βρισκω τις Chrome Platinum σχεδον ιδια κατηγορια με τις ASP!
Οποτε θα σε συμβουλευα να "παιξεις" με τις λεπιδες. Το Connaught εχει μερικα sampler packs. Παρε το μεγαλο με πολλες μαρκες και δοκιμασε... Αμα δε σε κατσουν μπορεις να τις ξεφορτωθεις εδω!
Φιλικα
Στεφος

- donP
- Γυμνάσιο
- 14
Στέφανε έχεις απόλυτο δίκιο, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος έχω αποκλείσει κάποιες λεπίδες ως ακατάλληλες για το πρόσωπό μου. Είναι μια σημαντική παράμετρος και αυτή η οποία μας διέφυγε...
Αρχίζω με μια εκ' των supermax, wilkinson (μαυρη), derby (για τις τελευταίες έχω μια επιφύλαξη...)
Αρχίζω με μια εκ' των supermax, wilkinson (μαυρη), derby (για τις τελευταίες έχω μια επιφύλαξη...)
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Θα μπορούσες να αρχίσεις με Personna Platinum, Astra Platinum, ή Bic Chrome Platinum, εάν δεν έχεις δοκιμάσει ήδη κάποιες από αυτές
Γιώργος
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
Από αυτές που ανέφερες έχω ήδη δοκιμάσει τις Personna Platinum (τα καλύτερα έως τώρα αποτελέσματα) και τις Astra Platinum (ίσως τα χειρότερα έως τώρα αποτελέσματα), αλλά δυστυχώς δε διαθέτω τις bic.
Φορτώνω μια supermax και...ο Θεός βοηθός...
Φορτώνω μια supermax και...ο Θεός βοηθός...
Δημόκριτος
Δημόκριτος
-
- Νήπιο
- 12
Δέν το λέω ως συμβουλή φίλε μου απλά κάποια κολπάκια που ίσως βοηθήσουν:
Καλό πλύσιμο προσώπου πριν το ξύρισμα(δοκιμασε και πρίν απο κάθε πέρασμα επίσης για να μαλακώσει το δέρμα)
Είναι σημαντικό να μάθεις να κάνεις καλό lather ούτε πολύ νερουλό,ούτε πολύ πηχτό
Πρίν απο κάθε ξύρισμα αφήνεις το ξυράφι με τη λεπίδα σε ζεστό νερό κανα 5άλεπτο
Δοκίμασε proraso σαπούνι και after shave str8 δύο πολύ καλά προιόντα για μένα που απλά κάνουν τη δουλειά τους(και μετά το after shave μία ενυδατική κρεμούλα),ελπίζω με τις προτάσεις κάθε μέλους,να πετύχεις ενα ικανοποιητικό ξύρισμα,ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος,επίσης μην βιάζεσαι να ξυρίζεσαι συχνά άσε τις τρίχες σου 3-4 μέρες αυτά απο μένα που θεωρώ οτι δεν είμαι advance shaver,αλλά οτι σου είπα είναι κάποια τυπικά πράγματα,και το σημαντικότερο επίσης μην βιάζεσαι να είσαι χαλαρός κάθε φορά που ξυρίζεσαι...
Καλό πλύσιμο προσώπου πριν το ξύρισμα(δοκιμασε και πρίν απο κάθε πέρασμα επίσης για να μαλακώσει το δέρμα)
Είναι σημαντικό να μάθεις να κάνεις καλό lather ούτε πολύ νερουλό,ούτε πολύ πηχτό
Πρίν απο κάθε ξύρισμα αφήνεις το ξυράφι με τη λεπίδα σε ζεστό νερό κανα 5άλεπτο
Δοκίμασε proraso σαπούνι και after shave str8 δύο πολύ καλά προιόντα για μένα που απλά κάνουν τη δουλειά τους(και μετά το after shave μία ενυδατική κρεμούλα),ελπίζω με τις προτάσεις κάθε μέλους,να πετύχεις ενα ικανοποιητικό ξύρισμα,ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος,επίσης μην βιάζεσαι να ξυρίζεσαι συχνά άσε τις τρίχες σου 3-4 μέρες αυτά απο μένα που θεωρώ οτι δεν είμαι advance shaver,αλλά οτι σου είπα είναι κάποια τυπικά πράγματα,και το σημαντικότερο επίσης μην βιάζεσαι να είσαι χαλαρός κάθε φορά που ξυρίζεσαι...
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις προσπαθώ να τα τηρώ κατά γράμμα, ώστε να επιταγχύνω τη διαδικασία απόρριψης κάποιων προϊόντων ή και τεχνικών οι οποίες δεν ταιριάζουν στο δέρμα μου.
Συμφωνώ επίσης στη σημαντικότητα της σωστής ποιότητας του αφρού, αλλά ομολογώ πως ακόμη χρειάζομαι αρκετή δουλειά. Βλέπεις αλλάζω αρκετά προϊόντα και το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του μυστικά και "κουσούρια", τα οποία αποκρυπτογραφείς μόνο μετά από αρκετές δοκιμές...
Ομολογώ πως πριν κάποιες ημέρες ήμουν στο παρά 5 να χτυπήσω ένα ASL της str8 (το μαύρο), αλλά δεν είχα διαβάσει κάποια κριτική και το άφησα. Την επόμενη φορά ίσως το χτυπήσω !
...και φυσικά κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη, είτε προέρχεται από αρχάριο είτε από πεπειραμένο "ξυριστή"...
Συμφωνώ επίσης στη σημαντικότητα της σωστής ποιότητας του αφρού, αλλά ομολογώ πως ακόμη χρειάζομαι αρκετή δουλειά. Βλέπεις αλλάζω αρκετά προϊόντα και το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του μυστικά και "κουσούρια", τα οποία αποκρυπτογραφείς μόνο μετά από αρκετές δοκιμές...
Ομολογώ πως πριν κάποιες ημέρες ήμουν στο παρά 5 να χτυπήσω ένα ASL της str8 (το μαύρο), αλλά δεν είχα διαβάσει κάποια κριτική και το άφησα. Την επόμενη φορά ίσως το χτυπήσω !
...και φυσικά κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη, είτε προέρχεται από αρχάριο είτε από πεπειραμένο "ξυριστή"...
Δημόκριτος
Δημόκριτος