Για καθημερινη χρήση η έκδοση με το χρώμιο μάλλον είναι καλύτερη-πιο πρακτική. Αν σου πέσει στο νιπτήρα πχ και χτυπήσει στην άκρη το πιο πιθανό είναι ότι στο χρώμιο δεν θα φαίνεται. Επίσης η λαβή της Barley δεν έχει μεγάλη διαφορά από τη λεία σε κράτημα. Η λεία εμένα δεν με προβληματίζει καθόλου, αν και τελευταία καλοβλέπω κι αυτή με τη ριγέ λαβή (η L νομίζω είναι αυτή)
YMMV, βεβαίως
Από Merkur 33C σε Edwin Jagger DE89
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Γιώργος
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 807 times
με όλα αυτά που διαβάζω πιθανόν να καταλήξω στην απλή επίστρωση, αλλά όσον αφορά τη λαβή νομίζω πως η barley έχει ένα προβάδισμα έναντι των υπολοίπων. (και η L είναι ωραία, αλλά μερικές στιγμές μου "κλασσικίζει" πολύ)
Από την άλλη αν τύχει να μου πέσει η μηχανή, περισσότερο οφείλει να με προβληματίζει ο νιπτήρας παρά αυτή :bigeek :megagrin
Από την άλλη αν τύχει να μου πέσει η μηχανή, περισσότερο οφείλει να με προβληματίζει ο νιπτήρας παρά αυτή :bigeek :megagrin
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Μη νομίζεις, ωραία τα χρώμια κλπ στις σύγχρονες μηχανές αλλά δυστυχώς τα μέταλλα τους από κάτω δεν είναι τόσο καλά όσο στις παλαιότερες. Οπότε αν σου πέσει μην είσαι πολύ σίγουρος τι θα γίνει. Προτιμώ κατά κανόνα πάντως το ξύρισμα των νεότερων (EJ, Merkur κλπ) από τις παλαιότερες (Gillette) οπότε δεν έχω παράπονο.
Γιώργος
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
όπως και στα περισσότερα σύγχρονα καταναλωτικά προϊόντα άλλωστε...YMMV έγραψε:Μη νομίζεις, ωραία τα χρώμια κλπ στις σύγχρονες μηχανές αλλά δυστυχώς τα μέταλλα τους από κάτω δεν είναι τόσο καλά όσο στις παλαιότερες.
το μόνο που -μερικώς- με καθησυχάζει στην περίπτωση της επίχρυσης έκδοσης, είναι ...η τιμή της !
Εννοώ πως στα χρήματα που ζητά πιθανόν να έχουν μεριμνήσει ώστε η επικάλυψη να μην εξαφανίζεται σε μερικούς μήνες...
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- Kostas1979
- Δημοτικό
- 12
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 52 times
Καμμία από τις EJ δεν έχει χρώμιο στην κεφαλή. Όλες είναι nickel, με εξάιρεση την Barley, της οποίας ΜΟΝΟ η λαβή είναι επιχρωμιωμένη. Αυτό βέβαια δεν εππηρεάζει επ'ουδενί την ανθεκτικότητα και την χρηστικότητά της. Αν είχαν χρώμιο, σε περίπτωση που αυτό αποκολούνταν, το επιμεταλλωτήριο θα σου ζητούσε 3πλάσια τιμή για να το ξανακάνει χρώμιο. Αν θέλεις το κάνεις rhodium, το οποίο πιάνει απάνω στο nickel και είναι εκπληκτικής αντοχής.
Amat Victoria Curam
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
@Kostas1979
Η αρχική απορία μου αφορούσε περισσότερο την ανθεκτικότητα της επίχρυσης έναντι της επιχρωμιωμένης/επινικελωμένης έκδοσης και κατά πόσο άξιζε τα παραπάνω χρήματα...
Φαίνεται πως έχεις ασχοληθεί με το ζήτημα, οπότε θα με βοηθούσες πολύ αν έλεγες την άποψή σου.
Όσο για τα υπόλοιπα, ομολογώ πως δεν γνώριζα ότι χρησιμοποιούν μόνο νικέλιο και όχι χρώμιο. Όσον αφορά τη λαβή της barley, είχα την εντύπωση πως το χρώμιο είναι μεγαλύτερης αντοχής (αν και γενικά τα -μηχανικά- χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια).
Επίσης, είχα την εντύπωση πως η επιροδίωση είναι αρκετά ακριβότερη από την επιχρωμίωση των μετάλλων γενικότερα, χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός επί του θέματος...
Γράφοντας όλα τα παραπάνω, δεν ξέρω αν θα έμπαινα στη διαδικασία να απευθυνθώ σε επιμεταλλωτήριο για μια μηχανή ξυρίσματος, εκτός φυσικά εάν αφορούσε κάποια συγκεκριμένη περιορισμένη έκδοση ή είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.
Η αρχική απορία μου αφορούσε περισσότερο την ανθεκτικότητα της επίχρυσης έναντι της επιχρωμιωμένης/επινικελωμένης έκδοσης και κατά πόσο άξιζε τα παραπάνω χρήματα...
Φαίνεται πως έχεις ασχοληθεί με το ζήτημα, οπότε θα με βοηθούσες πολύ αν έλεγες την άποψή σου.
Όσο για τα υπόλοιπα, ομολογώ πως δεν γνώριζα ότι χρησιμοποιούν μόνο νικέλιο και όχι χρώμιο. Όσον αφορά τη λαβή της barley, είχα την εντύπωση πως το χρώμιο είναι μεγαλύτερης αντοχής (αν και γενικά τα -μηχανικά- χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια).
Επίσης, είχα την εντύπωση πως η επιροδίωση είναι αρκετά ακριβότερη από την επιχρωμίωση των μετάλλων γενικότερα, χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός επί του θέματος...
Γράφοντας όλα τα παραπάνω, δεν ξέρω αν θα έμπαινα στη διαδικασία να απευθυνθώ σε επιμεταλλωτήριο για μια μηχανή ξυρίσματος, εκτός φυσικά εάν αφορούσε κάποια συγκεκριμένη περιορισμένη έκδοση ή είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Κώστα, νομίζω οτι τα λες ανάποδα.
Απο όσο μπορώ να ξέρω, επινικελιωμένες είναι οι vintage Gillette (εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό). Όλες οι σύγχρονες είναι επιχρωμιωμένες (πάλι εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό).
Απο όσο μπορώ να ξέρω, επινικελιωμένες είναι οι vintage Gillette (εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό). Όλες οι σύγχρονες είναι επιχρωμιωμένες (πάλι εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό).
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)