πονάω όταν ξυρίζομαι

harristheo
Νήπιο
Νήπιο
12
Been thanked: 2 times

Χθες προσπάθησα να ξυριστω με την λεπιδα.
Δεν τα κατάφερα....

Πήγα σε έναν μπαρμπερη στην Αθήνα.
Πήρα την σαββετα του και ξυριστικα αεροπορία...
Σαν να γλυστρουσε σε βούτυρο η σαββετα.

Μου είπε ότι τα πατηματα μου, η τεχνική μου και το ότι δεν φοβάμαι αλλά και δεν κόβομαι επίσης είναι σωστά.
Οπως και ή φιλοσοφία τους πως θα κινηθώ πάνω στο πρόσωπο μου και πια διαδρομή θα ακολουθήσω.
Δεν βρήκε κάτι λάθος.

Με την λεπιδα δεν μπορώ να ξυριστώ
Το αποτέλεσμα της σαβεττας για ένα πέρασμα μόνο χωρίς 2ο είναι εκπληκτικό.
Απόλαυση σκέτη η διαδικασία.
Κρίμα που η σαβεττα λόγω βάρους και πλαστικού φαντάζει ψεύτικη...
Πολύ θα ήθελα το αποτέλεσμα της σαβεττας να το είχα με το straight razor μου

Τι να κάνω?

Χάρης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Τα είπαμε. Να το στείλεις για ακόνισμα να γίνει shave ready.

Στον μπαρμπέρη μπήκες στην ψύχρα και του είπες καλημέρα θα ξυριστώ με την σαβέτα σου;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 10 times

Apostolos ΤΟ ΑΚΟΝΙΣΑ ΕΓΩ.

Η λεπίδα ήρθε σ εμένα φίλε και ήταν ΗΔΗ ΚΑΛΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΗ και απόλυτα Shave Ready , τη "μαλάκωσα λίγο στη naniwa 12.000 Grit kai ξυρίστικα κι όλας μ αυτην με αριστα αποτελέσματα. όμως ηταν και για εμένα δυσάρεστο τα αίσθημα . Βέβαια το πρόβλημα ειναι το εξης ('οπως το εντόπισα εγω...) : ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ οπότε σε αναγκάζει να βαλεις περισσότερη δύναμη όταν ξυρίζεσαι και σε πονάει αν είσαι άπειρος ή σε ερεθίζει αν είσαι πιό εμπειρος. Εμενα με ερέθισε.

Ειπα στο φίλο Χαρη καλό είναι να δοκμάσει με βαρύτερη λεπίδα...

Όσο για τη σαβ'εττα φίλε Χάρη σου ξαναείπα : ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ , ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΞΥΡΙΣΜΑ. Δεν εχουν συγκριση αυτά τα 2 ούτε στο ξύρισμα , ούτε στο σκεπτικό. Αλλο το straight razor και άλλο η σαβέττα...

Aν συνηθίσεις και ξυρίζεσαι με σαβέττα ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτόματα οτι ξέρεις ή μπορείς να ξυριστείς με λεπίδι... Αλλωστε εισαι ακόμα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ...ΕΙΠΑ : Μετα τους 2 μήνες θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι εστί ξύρισμα με straight και μπορεί να σου πάρει ακόμα κι 6 μληνες να το τελειοποιήσεις , άσε που δε σταματας ΠΟΤΕ να το βελτιώνεις , σου μιλώ εκ πείρας.....
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Ο Δημητρης εχει απολυτο δικαιο. Δεν χρειαζεται να απελπιζεσαι ουτε να τρεχεις δεξια και αριστερα. Υπομονη και επιμονη χρειαζεται διαβασμα και παρακολουθηση video ξυρισματος. Και οποσδηποτε μια Double edge για να ξυριζεσαι κανονικα μετα απο το ξυρισμα με το μαχαιρι. Οταν ππρωτοαρχισα μου ειπαν εδω οι φιλοι οτι χρειαζεσαι 100 ξυρισματα για να πεις οτι κατι κανεις με το μαχαιρι. Το πιστευω ακραδαντα τωρα και να το εχεις και εσυ στο μυαλο σου.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
harristheo
Νήπιο
Νήπιο
12

Apostolos έγραψε:Τα είπαμε. Να το στείλεις για ακόνισμα να γίνει shave ready.

Στον μπαρμπέρη μπήκες στην ψύχρα και του είπες καλημέρα θα ξυριστώ με την σαβέτα σου;
Ναι επι πληρωμή

Δεν είχε αντίρρηση

Στο τέλος δεν δέχθηκε να πληρωθεί, διότι δεν έκανε και τίποτα από ότι μου είπε.
Φιλοδωρηθηκε βέβαια εκ μέρους μου

Χάρης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Αφού το ξυράφι σου πλέον είναι επιβεβαιωμένα έτοιμο, τότε δίνεις έμφαση στην τεχνική - προετοιμασία, τεντώματα, γωνίες κ.λπ. και όπως σωστά είπε ο Δημήτρης ξέχνα την τεχνική της σαβέτας.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
harristheo
Νήπιο
Νήπιο
12

Γιατί η τεχνική της σαβετας είναι διαφορετική από αυτήν του Straight Razor?
Για την ακρίβεια πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι...
Και σε συνάρτηση αυτού που έγραψε ο φίλος Δημήτρης ότι χρειάζομαι βαρυτερη λεπιδα...η σαβετα είναι πουπουλο...
Θα έπρεπε με την σαβετα να πίεζε περισσότερο και κατεπεκταση να δυσκολευόμαι περισσότερο.

Τέλος,γιατί μια λεπιδα αστορ να κόβει καλύτερα από μια σωστά ακονισμενη λεπιδα Straight Razor?
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 10 times

Χαρη μου , Χαρη μουυυυυυυυ....

Γι' αυτό σου ΞΑΝΑΛΕΩ : Αλλη , τελείως αλλη (για να μην πώ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ) η ΟΛΗ φιλοσοφία της σαβέττας απο αυτή του straight....Μην τα συγκρίνεις καν επειδή μοιάζουν....Απλά ο νόμος πλέον γιά λόγους υγειηνής (απο την εμφάνιση και τον πανικό του AIDS) ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους μπαρμπέρηδες ή κομμωτές να ξυρίζουν με σαβεττα επειδή είναι μιας χρήσεως και μετα από κάθε ξύρισμα πετάν το λεπίδι και αντικαθίσταται με νέο στον επόμενο πελατη κοκ. Αλλοιώς γιά ρωτα τους....ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΟ ΛΕΠΙΔΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΑΒΕΤΤΑ...... Το ξύρισμα του straight στα χέρια του έμπειρου δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη σαβέττα....

ΑΛΛΟ : εχεις εναν ελαφρύ σκελετό με ενα ανταλλακτικό εργοστασιακό ξυράφι και ΑΛΛΟ , εχεις ενα μονοκόμματο , στοιβαρό λεπίδι που την ευθυνη της ακμής του και της συμπεριφοράς του την 'εχεις ΕΣΥ.......

Μην κάνεις το λάθος να τα συγκρίνεις επειδή οπτικά μοιάζουν.

Συγκρίνεται π.χ το safety razor με το Gilette Fusion επειδή ειναι σχήμα "Τ" ?????? Η μέρα με τη νύχτα...Το ίδιο είναι και η σαβέττα με τη λεπ'ιδα...

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Θα δείς πόσο διαφορετικά θα είναι και τα πράγματα και τα αποτελέσματα και η αντίληψή σου σε 2 μήνες οταν θα αρχίσεις να συνηθίζεις και να πέρνεις το "κολλάι" . Υπομονή κι επιμονή θέλει....
geok
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 134 times
Been thanked: 81 times

Harri,Μου το έδωσε στο κουτί όπως ήταν και μου είπε πώς δεν χρειάζεται ακόνισμα και ότι είναι έτοιμο από την εταιρία
harristheo
Νήπιο
Νήπιο
12

Χάρη μου ο ένας, :bigsmilie
Harri mou o άλλος.... :bigsmilie

Τι να πω...ένας ένας ρε παιδιά... :dance :dance :dance

Προχθές πεισμωσα....
Επέμεινα περισσότερο διότι θεώρησα ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η λεπιδα μου ειναι καλά ακονισμενη....
Μετά από 4 περάσματα (κανενα κόντρα) το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό.

Ημουν τόσο ικανοποιημένος που ανυπομονουσα να μεγαλώσουν τα γενιά μου...
Σήμερα το πρωί που έσκασαν μύτη, μπήκα γρήγορα στο μπάνιο έκανα ντουζ....
Ξεκίνησα την διαδικασία pre-save oil, αφρος με πινελο....και ξυρισμα πάλι...

Σκέτη απόλαυση ειναι...

Υπομονή λοιπόν

Χάρης (σας)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”