Ερεθισμός & απορίες.

Απάντηση
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Μετά από 1 μήνα Π.Ξ. έχει βελτιωθεί αρκετά οι κοκκινίλα καμία σχέση με πριν.
Έχω ξυριστεί 6 φορές συνολικά χωρίς σταγόνα αίματος (Δεν έχω κοπεί ποτέ και με κανένα ξυράφι που έχω χρησιμοποιήσει ) μόνο με λίγους ερεθισμούς λόγο τεχνικής.

Μερικά πράγματα που έχω καταλάβει από την μικρή μου εμπειρία.

D.E. Έχω χρησιμοποίηση μόνο την Wilkinson classic που είναι πλαστική και χρειάζεται ελάχιστη πίεση διότι δεν έχει κάποιο βάρος η κεφαλή της.

Λεπίδες Personna στο πρώτο ξύρισμα ήταν πολύ καλές, για ευαίσθητες επιδερμίδες πρέπει να είναι η καλύτερες.
Wilkinson ταίριαξε πολύ καλά με την D.E. αλλά είναι ακριβές και βγάζουν μόνο 2 ξυρίσματα σε εμένα στο 3ο έχω ερεθισμούς.
Αstra suprerior platinum δυστυχώς οι χειρότερες για μένα μου έγδερνε τον λαιμό που είναι πολύ μαλακό το δέρμα.

After shave : Nivea άλλα δεν έκανε δουλεία και αγόρασα το Prosar που είναι πολύ καλύτερο.

Κάποια στιγμή θα αγοράσω σίγουρα μια καλή μηχανή, ψάχνω να βρω τις λιγότερο επιθετικές.
Μέχρι στιγμής στην λίστα μου έχω της εξής : Merkur 34C , Muhle - R106, Muhle - R107.
Όποιος θέλει ας προτείνει και άλλες.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Φίλε Γιάννη μπορείς να δεις και την edwin jagger την οποία εχω και εγω (την barley).Eίναι πολύ ήπια και πολυ ποιοτική μηχανή.Αρκετά πιο ήπια απο την Merkur 34C την οπία εχω και εγώ, η οποία με την σειρά της είναι φανταστική μηχανή αλλά πιο επιθετική απο την edwin jagger :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30276 times
Been thanked: 30737 times

Μπορείς επίσης να δεις την Merkur 33C (ίδια κεφαλή με την 34C, 3 τεμαχίων, πιο λεπτή λαβή και πιο ελαφριά) ή ακόμη να ψάξεις για μια Gillette Tech (εκτός της travel, με την κοντή λαβή).
Άβαταρ μέλους
Georgelap
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 10 times
Been thanked: 10 times

Γιάννη εγώ όταν το γύρισα στό ξυραφάκι ασφαλείας ελλάτωσα αρκετά τους ερεθισμούς (ειδικά εκατέρωθεν του στόματος, κάτω από το μουστάκι)
Εξαφάνισα όμως τους ερεθισμούς όταν αγόρασα πραγματικό ξυράφι...
Απο το να αλλάζεις και να δοκιμάζεις μηχανές, δοκίμασε και το ξυράφι.
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα κοιτάξω και τις 2 Αντώνη.

Γιώργο όταν λες ξυράφι εννοείς Staight Razor;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Αυτο εννοει.
Εικόνα
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14

Σήμερα θα παραγγείλω την Muhle - R106 μακάρι να είναι όπως την περιμένω και να μην πάνε τσάμπα τα λεφτά :bigsmilie
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14

Μετά από 5 μήνες (30 ξυρίσματα - λίγα μου φαίνονται :bigsmilie ) στο π.ξ δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω πλαστικά ποτέ :beah2 .

Με την μηχανή του φίλου Δημήτρη κατάλαβα την μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα πλαστικά έτσι εφόσον ξυρίζομαι συχνά αγόρασα μια Muhle r106 closed comb (στο 9ο ξύρισμα). Από τότε ξυρίζομαι πάντα με palmolive classic ή proraso σαπούνι sensitive με 4 σταγόνες γλυκερίνη και με Personna plat. λεπίδες.

Επίσης ο ερέθισμος που είχα μου έχει περάσει τελείως!

Και πάλι :thnx σε όλους!
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30276 times
Been thanked: 30737 times

Άλλος ένας ευχαριστημένος πελάτης! :megagrin
Άβαταρ μέλους
sakis64
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 94 times
Been thanked: 274 times

vanm66 έγραψε:Άρη, κι εγώ παλιότερα ξυριζόμουν κάθε 2-3 μέρες αλλά από τότε που άρχισα το καθημερινό ξύρισμα εκτός του ότι το απολαμβάνω κάθε πρωί, έστρωσε και το δέρμα μου. Χώρια που πήρα και ιατρική διαβεβαίωση πως κάνει καλό.
Φυσικά ξύρισμα κάθε πρωί μετά από ντους. Γιατί η τρίχα μαλακώνει και προετοιμάζεται καλύτερα μετά από ένα ζεστό ντους.
...Παιδιά μια και ψάχνοντας -λίγο είναι η αλήθεια- για νήμα ξεχωριστό για ερεθισμούς μετά το ξύρισμα γράφω εδώ καθώς δυστυχώς την τελευταία εβδομάδα-δεν ξέρω αν επηρρεάζει και ο καιρός που παραζέστανε και έχει και αυξημένη υγρασία τελευταία μετά από πολύ καιρό παρατηρώ λοιπόν με το που ιδρώνω από τη ζέστη μετά το ξύρισμα σε ανύποπτες στιγμές νιώθω ερεθισμό και φαγούρα έντονη κυρίως περιμετρικά του "καρυδιού" στο λάρυγκα στη βάση του λαιμού άκρες πλάγια :( ..Υπόψην τέτοια εποχή άλλη φορά δεν μου ξανάτυχε,το πρόσωπό μου γενικά τα τελευταία χρόνια και πριν το παραδοσιακό ξύρισμα δεν έβγαζε κοκκινίλες από το ξύρισμα... :(
Τί μπορεί να φταίει;;Ο καιρός ή και το που στα τελευταία 4 ξυρίσματα άρχισα να δοκιμάζω το 39c της Μέρκουρ Slant Bar που περιχαρής παρέλαβα μετά από παραγγελία στο εξωτερικό;;
Υπόψην ξυρίστηκα μόνο 4 φορές με αυτό(39c) με 2 το πολύ περάσματα τις 2 πρώτες φορές ούτε καν σκέφτηκα να κάνω κόντρα, πριν με το 31 C της Μερκούρ που μέχρι πρότινος δεν ερέθιζε καθόλου...
Εννοείται ότι πετσέτες πάντα καθαρές και ξυράφι πλέον με ένα καινούργιο της Merkur στο κουτί ενώ παλιότερα το 31C με gilette platinum...Και Nivea after shave balsam για μετά(πολύ καλό το χρησιμοποιώ χρόνια!)
Ο ερεθισμός περνάει μετά από λίγη ώρα με το που ιδρώνω λόγω ζέστης η φαγούρα μπορεί να επανέλθει στα σημεία που σας είπα..Ξυρίζομαι κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα σπάνια κάθε τρεις μέρες..
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”