Στεγνωμα Φαλτσέτας με το σεσουάρ

Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 10 times

Let's try it then ;-)
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Dimitris Traditional έγραψε:Παρεμπιπτόντως πολύ μ΄αρέσει το safety razor στη φωτό σου . Με αυτό ξυρίζεσαι?? Το έχω βρεί κάπου στo internet και ειναι απο αυτα τα safety που μ αρεσουν πολυ.
Ναι δικο μου ειναι,το εχω μαζι με τα αλλα που χρησιμοποιω και στο blog με φωτογραφιες με τροποποιηση στην λαβη του συν μια νεα.
Εγω κάνω πολλά ταξείδια και πολλές φορές πολύ μακρυνά (Βραζιλία , ΗΠΑ , Απω Ανατολή) τα οποία απαιτούν την πολύημερη παραμονή μου σε ξενοδοχέια αλλά και ταξείδια που απαιτούν πολύωρα ταξείδια και 2-3 πολύωρες αναμονες ανταποκρίσεων πτήσεων σε αεροδρόμια καπου στον κόσμο .
Ο πιο ειδικος μιας και κανει τον ιδιο τροπο ζωης ας το πουμε ειναι ο Navalarchitect
Οι υπολοιποι θα σου συνιστουσαμε καποιο μικρο πινελο,μια DE travel και stick
Αν δεν θελεις απο το Straight να πας σε DE δοκιμασε με Shavette ωστε να μην χανεις τις κινησεις-τεντωματα
Απο εξω απο τον χωρο ομως καλα τα λεμε,ενας που ζει συνεχεια ετσι ξερει καλυτερα
Τωρα θα ελεγα στην χειροτερη και σε εκτακτη περιπτωση μια Ηλεκτρικη αλλα θα ηταν ιεροσυλια.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13

Ναι δικο μου ειναι,το εχω μαζι με τα αλλα που χρησιμοποιω και στο blog με φωτογραφιες με τροποποιηση στην λαβη του συν μια νεα.
To είδα και βασικά αυτό με προέτρεψε για το σχόλιο. Διότι η λαβή σου ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ. Το συγκεκριμενο safety έχει πολύ ωραία κεφαλή με το μαύρο μέταλλο επανω και το ασημένιο κάτω (μην ξεχνάς οτι εγω είμαι λάτρης των πιστολιών και σκοπευτής και ο συγκεκριμένος συνδιασμός χρωμάτων θεωρείται ό,τι πιό όμορφο και κομψό σε πιστόλι) , αυτός λοιπόν ο συνδιασμός ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

Ομως η λάβη του βρέ παιδάκι μου με ψιλοχαλούσε...Δε λέω , πολύ μοτνέρνα και κομψή , αλλα παραείναι μοντέρνα για ένα safety , ειδικά με τοσο κλασική κοψιά , όπως αυτό. Φαινόταν οτι παραήταν computer design . Πως "έπαιξε" η τροποποίηση στη λαβή?? Πωλείται από την ίδια την εταιρεία , από άλλη εταιρεία για αυτό το μοντέλο , την άκανες μόνος , πωωωως?????

ΟΧΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :dash :mad :lachtot :bigeek NEVER!!!!!!!!!!!!!!
Για αυτό ρώτησα εσένα που εχεις εμπειρία με DE. Είναι στο ίδιο μοτίβο με τη φαλτσέτα , ακριβώς εννοόντας οτι με΄όλες τις διαφορές στο ξύρισμα που σίγουρα έχουν , τουλάχιστον να μήν "ξεσυνηθίσει" το πρόσωπό μου και χρειάζεται ξανά "στρώσιμο"... Το πινέλο δεν με απασχολέι στα ταξείδια , ούτε η φαλτσετα. Αυτά Βολέυονται.. Το Λουρί και το κουπάκι με απασχολεί...
:thnx
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Φιλτατε οι DE ειναι vintage οι περισσοτερες,δεν υπηρχαν πατεντες τοτε
Ουτε οι σημερινες εταιριες παρεχουν κατι εξτρα,παλι καλα που βγηκε και η R41 ετσι επιθετικη
Εμπνευση,σχεδιο,υλικα,κολλησεις,γυαλισματα ειναι δικα μου συν βοηθεια απο ατομο σε θεμα τορνου σε εξειδικευμενα σημεια.
Δεν ειμαι ειδικος μα DE/Shavette την ιδια λεπιδα χρησιμοποιουν,η πιεση ειναι διαφορετικη και οι γωνιες
Δεν ξερω απο Straight αν το εχει "συνηθισει" η επιδερμιδα και μετα θα "αλλαξει"
Μονο παιδια με γνωσεις επ'αυτου θα ξερουν,οπως ειπα εγω σκοπιμως δεν εχω ασχοληθει.
Οταν κανεις αφρο στο προσωπο με σαπουνι τυπου stick δεν χρειαζεσαι μπολ.

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13

ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΙΛΕ. ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ "ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ"

Μπράβο σου ΑΡΙΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Τη ζηλεύω (με την καλή έννοια.... :dance5
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

:thnx

Τι λιπαντικο βαζεις στις ενωσεις-πειρους;
Βαζεις κατι στην λαμα οταν ειναι αποθηκευμενη για καιρο;

Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Oι πείροι δεν πρέπει να λιπαίνονται ποτέ.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένα σφικτό ξυραφι.
Με την λίπανση του πείρου το ξυραφι ανοιγοκλείνει ευκολότερα και τοτε είναι σχεδόν αδύνατο το γρήγορο πέρασμα στο λουρι χωρίς να κάνουμε ζημιά.
Γιάννης B.
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13

Οντως δεν βάζω ΤΙΠΟΤΑ λιπαντικό στη λεπίδα ΠΟΥΘΕΝΑ. Γνώστης των μετάλλων απο τα πιστόλια (για τα οποία πιστόλια είμαι πάντα της άποψης όσο πιο πολυ ΄λαδι τόσο καλύτερα) θεωρω (και το λέω μετά λόγου γνώσεως) οτι το straight ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.....

Μιά φορά μόνο που σε ένα μικρό σημείο στη λαβή της εβγαλε επιφανειακή σκουριά (δεν κατάλαβα πως) η οποία εφευγε με ένα απλό πέρασμα με χαρί υγείας , τοτε μόνο χρησιμοποίησα ενα δυνατό λάδι καθαρισμού κάνης και πυρίτιδας , σκουριάς και τα λοιπά (ΟΧΙ το κοίλου κάνης που ειχαμε στο στρατό - τέτοια τα έχουμε εμείς δεκαετίες ξεπερασμένα - αλλα καποιο που δεν πειραζει το μέταλλο και καθαρίζει σε βαθος) και μετά ενα απλό πέρασμα με λαδακι λίπανσης να καθαρίσει . Και ματα ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΙΧΝΟΣ ΛΑΔΙΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ.

Αν Θες προς πληροφοριση σου σου λεω ειναι η σειρα "M-Pro 7"
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Συμφωνώ κι εγώ ότι το ξυραφι δεν χρειάζεται τίποτα εάν φροντίσουμε να είναι απολύτως στεγνό όταν το φυλάξουμε. (εφ όσον δεν ζουμε ή δεν τα αποθηκεύουμε σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία)

Το κοίλου κάνης δεν ήταν έτσι κι αλλιώς για λίπανση.
Είναι για να αδρανοποιεί τα καταλοιπα της καύσης από το καψούλι που είναι πολύ διαβρωτικα για το εμπρος μέρος της θαλάμης και την αρχή της κάνης, όπως επίσης να διαλύει τον χαλκό που επικάθεται στην κάνη από την τριβή με την βολίδα, η να διαλύει τις μολυβδώσεις που προκαλούν τα σκάγια και το πλαστικό που επικάθεται από την τριβή της τάπας στα λειόκανα.

Σημερα τα συγχρονα λάδια οπλισμού περιέχουν όλα οσα χρειάζονται και για καθαρισμο από τα διαφορα καταλοιπα και για αποφυγή της οξείδωσης αλλά και για να λιπαινονται τα κινητα μέρη.
Γιάννης B.
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13

ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”