Straight Razor Shaving – Γενική Συζήτηση

Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Κοιτα, ειναι προσωπικη επιλογη του καθενα με το τι θα ξυριστει..

Ξερω ατομα που χρησιμοποιουνε Bic Sensitive (Εικόνα) χα χα

Το μαχαιρι κανει ακομη καλυτερο ξυρισμα (αντικειμενικα) ενω εχει ρε παιδι μου εναν αλλο "αερα", μιας αλλης εποχης (υποκειμενικα). Καποια στιγμη ισως να αλλαξω ή να χρησιμοποιω και τα 2 παραλληλα. Σιγουρο ειναι οτι δεν γυρναω πισω στις πλαστικομαλακιτσες τυπου Quattro (παρα το γεγονος οτι καποτε ημουν φανατικος χρηστης του),Protector, Fusion, Mach3,5 Turbo Prop Jet propulsion κουλουπουμου με 6287658 λεπιδες ανα κεφαλη και κοστος οσες οι τριχες της δικης μου κεφαλης!!!!! Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 350 times

Κι εγώ απλώς επειδή και το ξυράφι αλλά και η DE μηχανή έχουν και την ιεροτελεστία τους και τον αέρα του παραδοσιακού λέω: υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα ή τσαμπα κίνδυνος να γίνω χαρακωμένος ινδιάνος (έτσι άτσαλος που είμαι);
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Ο καθενας πρεπει να το ξερει για παρτη του. Πριν αγορασεις μαχαιρι, το οποιο ειναι μια επενδυση της ταξης των 150,- € + (μιλαω για καλη ποιοτητα, ενω δεν εχω υπολογισει το δερμα που ειναι αλλο ενα 50ρι, τις πετρες, την θηκη κλπ, ενω στην ουσια χρειαζεσαι τουλαχιστον 2 μαχαιρια, για να ξυριζεσαι εναλλαξ!), προτεινω αν εχεις καποιον γνωστο να σε δωσει κανενα να δοκιμασεις. Οποτε και βλεπεις πως και τι καταφερνεις.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 350 times

Μπα, λέω να το αφήσω για αργότερα καλύτερα. Μια χαρά είμαι τώρα (προς το παρόν) με τις μηχανές μου....
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
16
Has thanked: 34 times
Been thanked: 50 times

Moccahead έγραψε:
Ξερω ατομα που χρησιμοποιουνε Bic Sensitive (Εικόνα) χα χα
πρεπει να παραδεχτεις οτι ξεχωριζω στο πληθος :lol: :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 24 Σεπ 2010, 15:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Γιατι τα απλα τα κανεις δυσκολα? ;-) Διορθωσα το quote. Να χρησιμοποιεις το button next time! ;-)
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Γιατί με το μαχαίρι πρέπει να έχουμε δύο ώστε να ξυριζόμαστε εναλλάξ? Εγώ έχω το γνωστό αν ποτέ το δοκιμάσω και το καθιερώσω θα πρέπει να πάρω και δεύτερο? Κα κάτι άλλο μιας και είναι γενική συζήτηση και δεν έχουμε πράσινο φόβο, πόσο να κοστίζει ένα τρόχισμα, έχει κανένας εμπειρία?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Το ξυραφι, και δη η γραμμη τομης (πως να το πω στα ελληνικα, γερμανικα δε νομιζω να ξερετε πολλοι εδω - αν και παλι απο σσσοντα ξερει κανεις: Schneidegrat) θελει τουλαχιστον 24 ωρες για να "ηρεμησει" και να ισιωσει και παλι. Αλλιως φθειρεται πιο ευκολα, και φυσικα σφαζεσαι ακομη πιο ευκολα, αναλογα με την ποιοτητα του μεταλλου. Ξερω ατομα τα οποια εχουν 7 μαχαιρια ΣΕ ΧΡΗΣΗ, ενα για καθε μερα!

Το τροχισμα τι να σε πω.. Ειχα ρωτησει αλλα δε νομιζω να ενδιαφερει κανεναν στην Ελλαδα. Αλλα εδω εισαι και σιγουρος οτι αυτος που θα στο τροχισει ειναι Meister, ειναι αστερι στη δουλεια του. Ενας που τροχιζει και καθαριζει καγκελα απο τα υπολλειματα δεν μπορει να τροχισει ξυραφι. ΜΕΓΑΛΗ προσοχη, γιατι μπορει να το καταστρεψει. Ειδικα αν ειναι hollow ground!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Μάκη πολύ χρήσιμη η απάντηση σου, σε ευχαριστώ.

Θα ήθελα και έγω να σε ρωτήσω σε σχέση και με αυτά που ρωτάει ο Βαγγέλης, αν υπαρχει και διαφορά στο στο τελικό αποτέλεσμα (μεταξύ straight και DE).
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Στεφο με λενε.. χα χα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ElNavajero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 614 times
Been thanked: 991 times

minorguitarist έγραψε:Μάκη πολύ χρήσιμη η απάντηση σου, σε ευχαριστώ.

Θα ήθελα και έγω να σε ρωτήσω σε σχέση και με αυτά που ρωτάει ο Βαγγέλης, αν υπαρχει και διαφορά στο στο τελικό αποτέλεσμα (μεταξύ straight και DE).
Διαφορά υπάρχει, ενα σωστά ακονισμένο straight razor κάνει το πιο βαθύ ξύρισμα,αρκεί να σου αναφέρω οτι θα πρέπει να κόβει τις τρίχες του χεριου περνώντας το ξυράφι στον αέρα χωρίς να ακουμπάει στο δέρμα .Ετσι, μαθαίνοντας με τον καιρό θα δείς οτι μπορεί να αρκουν 2 περάσματα, ένα με την τρίχα και ένα κόντρα, ωστε να έχεις το baby face το όλοι επιδιώκουμε.το DE είναι επίσης πολύ καλό αλλά straight razor δεν είναι κατα τη γνώμη μου απο την άποψη της κοπής,ωστόσο άλλο χρόνο εκμάθησης έχει το ένα και άλλο το άλλο.Δική σου η απόφαση :P
Μάκης
www.takeabook.gr
Βιβλία - Σχολικά είδη - Επιτραπέζια παιχνίδια
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”