Ξύρισμα με κλασσικό πράσινο σαπούνι ελαιόλαδου

Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

ch2700 έγραψε:Φιλε Αρη που εχει καταλευκο σαπουνι ελαιολαδου? Τα λευκα ειναι φοινικελαιο στο σουπερ μαρκετ.

Nikos
Sent from my iPad using Tapatalk
Φίλε Νίκο μην την ψάχνεις στο τι έχουν τα Σούπερ Μάρκετ (και προπαντός τι βάζουν μέσα στα βιομηχανοποιημένα σαπούνια).....Εγω σου τα λέω εκ πέιρας αφού φτιάχνω ο ίδιος ερασιτεχνικά σαπούνια...Πάτα στο you tube χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου και αφού δεις μερικά βιντεάκια θα καταλάβεις.....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Αρη θα σου δώσω ενα κομματι κ θα καταλάβεις
Άρης
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Δηλαδη ουτε το αρκαδι ειναι καλο?

Nikos
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Νίκο σε σχέση με κάτι άλλες σαβούρες είναι καλύτερο.Αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορείς να παίρνεις 3-4 σαπούνια 1,5 ευρώ πχ και να έχουν ποιότητα.Δεν συμφέρει στα βιομηχανοποιημένα σαπούνια να βάζουν ακριβά συστατικά( ποιοτικά έλαια ).Το τι έλαια εχει το κάθε σαπούνι και σε ποια ποσοστά αντικατοπτρίζουν το τελικό προιόν και την ποιότητα του....Πχ μια συνταγή που φτιάχνω εγώ (φανταστικό σαπούνι) έχει ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας ,αμυγδαλέλαιο ,λίγο γάλα,και άρωμα (βάζω όποιο εχω διαθέσιμο)Αν βρείς τέτοιο σαπούνι στην αγορά κάτω απο 3 με 4 ευρώ(και λίγα λέω) τα 100 γραμμάρια να μου το πείς.....Οπότε καταλαβαίνεις στα σαπούνια των 1,5 και 2 ευρώ η τετράδα τι παίζει και τι λάδια βάζουν (αν βάζουν,διότι σε πολλά σαπούνια του εμπορίου αν διαβάσεις στα συστατικά δεν υπάρχουν λάδια....)
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Σε καταλαβα. Το ερωτημα παραμενει ομως. Εαν δεν φτιαχνω το δικο μου υπαρχει για παραδειγμα στα φαρμακεια καποιο που να ειναι γνησιο?

Nikos
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Κοίτα Νίκο εξαρτάται απο τα χρήματα που προτίθεσαι να δώσεις...Απο φαρμακείο μπορείς να πάρεις κάτι σε apivita η korre αλλά και αυτά αν δείς τα συστατικά τους είναι ψιλοφορτωμένα με "διάφορα".Επίσης σε μαγαζιά με βιολογικά προιόντα....Αλλά ακόμη και μια έρευνα στο google να κάνεις ψάχνοντας για χειροποίητα σαπούνια θα σου βγάλει αρκετα e-shops που πουλάνε πολύ καλά σαπούνια αλλά σε τσιμπημένες ως επι των πλείστον τιμές.Διαλέγεις και παίρνεις.................. :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Επίσης υπάρχουν και κάποιες μικρές βιοτεχνίες που κατασκευάζουν σαπούνια και για διάφορους λόγους (π.χ Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις) υποχρεούνται να διατηρούν "καθαρά" τα υλικά και τα προϊόντα τους.
Ακόμα και εδω μέσα αν ψάξεις, θα βρεις 3-4 που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
ΠΙΤΣΜΑΝ
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

Καλημερα σας κυριοι!Αν δειτε στο θεμα με το πρασινο σαπουνι λεσβου εχω αναρτησει μια συνταγη που φτιαχνω εγω ο ιδιοσ σαπουνι.Φυσικα με ελαιολαδο και οχι με κατι αλλο.το χρωμα λοιπον ειναι υποκιτρινο και οχι πρασινο.ακομα και παραπανω λαδι που αφηνω για την υπερλιπανση που λενε παλι το ιδιο χρωμα βγαινει.εχω τοποθετησει και μερικα στο πακετο οδοιπορος οποτε αν ειστε στην λιστα και φτασει στα χερια σας δοκιμαστε το.το συγκεκριμενο ειναι με μελι!!! :thnx
ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ!
ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΕΙ!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ@@@ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΠΕΙ!
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Φίλε ΠΙΤΣΜΑΝ χαίρομαι που και άλλα μέλη ασχολούνται με την παρασκευή σαπουνιού.Είναι πολύ δημιουργική και ευχάριστη ασχολία που στο τέλος σε ανταμοίβει με τον καλύτερο τρόπο. Επειδή χρησιμοποιείς κάποιο ποσοστό υπερλίπανσης για αυτό σου βγαίνει υποκίτρινο το σαπούνι. Αν δεν χρησιμοποιήσεις υπερλίπανση, και βάλεις το ποσοστό της καυστικής σόδας για 100% σαπωνοποίηση τότε το σαπούνι θα βγεί λευκό. Συνέχισε έτσι.... :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
ΠΙΤΣΜΑΝ
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

Φιλε Αρη καλησπερα.ναι το ξερω για το χρωμα οτι θα βγει λευκο.πιστεψε με ασχολουμαι με την παρασκευη πολλων πραγματων εκτος απο σαπουνι μιας και ολα μα ολα πλεον περιεχουν χημικα.Εκτος αυτου απο ενα δερματικο προβλημα που ειχε η συζυγος μου και μετα απο απεριοριστα φαρμακα αλοιφες κλπ αφου την "εψησα" να πλενεται για ενα μηνα με το σαπουνι,της εφυγε τελειως.Πλεον πλενεται μονο με αυτο και δοκιμαζει ευχαριστα μπορω να πω και τις κεραλοιφες που φτιαχνω.Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. :megagrin
ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ!
ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΕΙ!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ@@@ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΠΕΙ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”