Ακόνισμα straight razor ή απελπιστικά αρχάριος?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

To ξυραφι του Μανώλη ήταν καλά ακονισμένο για ξυραφι που βγήκε από εργοστασιο.
Πιστευω ότι άνετα θα βγάλει ακόμα 10 με 15 ξυρίσματα πριν χρειαστεί φρεσκάρισμα.
Εξ άλλου δουλεύουμε πολύ κοντά, οπότε όποτε το νοιώσει να τραβάει μου το φέρνει.
Ομως εκτος από το αξιοπρεπές ακόνισμα, εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν το ίδιο το ξυράφι!
Πάρα πολύ όμορφο ξυραφι με θήκη από έβενο, σε μία εξαιρετική τιμή!
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

y.v έγραψε:To ξυραφι του Μανώλη ήταν καλά ακονισμένο για ξυραφι που βγήκε από εργοστασιο.
Πιστευω ότι άνετα θα βγάλει ακόμα 10 με 15 ξυρίσματα πριν χρειαστεί φρεσκάρισμα.
Εξ άλλου δουλεύουμε πολύ κοντά, οπότε όποτε το νοιώσει να τραβάει μου το φέρνει.
Ομως εκτος από το αξιοπρεπές ακόνισμα, εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν το ίδιο το ξυράφι!
Πάρα πολύ όμορφο ξυραφι με θήκη από έβενο, σε μία εξαιρετική τιμή!
Τελικά δεν ήταν αρκετά για να μην μου δημιουργεί προβλήματα, αφού όπως είχε διαπιστώσει ο Γιάννης η άκρη της κόψης που ήταν προς την λαβή δεν ήταν ακονισμένη. Πίστευα ότι δεν θα με ενοχλούσε και αρχικά ήμουν λίγο διστακτικός στο εκ νέου ακόνισμα, αλλά όταν παρατήρησα ότι δεν μπορούσα να αποφύγω την επαφή αυτής της άκρης με το δέρμα μου όταν ξύριζα τα μάγουλά μου (μεγάλη επιφάνεια για να το αποφύγω όπως έκανα με το υπόλοιπο πρόσωπο), και οι συνεπακόλουθοι ερεθισμοί άρχισαν να γίνονται ενοχλητικοί (γδάρσιμο-κοκκινίλες), έδωσα το ξυράφι μου στον Γιάννη και πραγματικά το μεταμόρφωσε! Όχι μόνο στην άκρη που δεν έκοβε, αλλά ολόκληρο το μαχαίρι έκοβε πολύ καλύτερα! Οπότε είχε δίκιο ο Νίκος (hero) που έλεγε ότι κανένα ξυράφι δεν βγαίνει shave ready από το εργοστάσιο...
Το μόνο πρόβλημα ήταν το ότι είχα συνηθίσει να μην κόβει και να βάζω δύναμη, με αποτέλεσμα με το "νέο" ξυράφι μου να έχω 2 κοψιματάκια :bigsmilie :bigsmilie :bigsmilie .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη για την Μεταμόρφωση! Πάντως δεν πρόκειται να ξαναβάλω μαχαίρι πάνω στο πρόσωπό μου πριν το ελέγξει ένας "ειδικός" πρώτα... :megagrin
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

To καλύτερο τεστ για να δεις αν κόβει το ξυράφι είναι το προσωπό σου όπως έκανες αυτή τη φορά!Κράτα το στο μυαλό σου και κλειδωσέ το στη μνήμη σου (πως τα λέω ο π@ύστης) ώστε αν πάρεις ένα άλλο ξυράφι η ακόμη και αυτό όταν χάσει τη κόψη του να γνωρίζεις αν θέλει ακόσνισμα η όχι.Σίγουρα μπορεί να τύχει να πάρεις άλλο ξυράφι πιο κοφτερό, άλλο πιο γλυκό ,άλλο να κόβει πιο βαθιά η ανάποδα, εκεί σιγά σιγά αποκτάς εμπειρία , γνώμη και στο τέλος επιθυμίες!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13

boltsis έγραψε:To καλύτερο τεστ για να δεις αν κόβει το ξυράφι είναι το προσωπό σου όπως έκανες αυτή τη φορά!Κράτα το στο μυαλό σου και κλειδωσέ το στη μνήμη σου.Σίγουρα μπορεί να τύχει να πάρεις άλλο ξυράφι πιο κοφτερό, άλλο πιο γλυκό ,άλλο να κόβει πιο βαθιά η ανάποδα, εκεί σιγά σιγά αποκτάς εμπειρία , γνώμη και στο τέλος επιθυμίες!
ΠΟΙΗΣΗ!!! :bigsmilie
Μανώλης

Άβαταρ μέλους
modguru
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times
Επικοινωνία:

υπάρχει κανένας από τους κυρίους του φόρουμ να παραδώσει κάνα δυο μαθήματα σχετικά με το ακόνισμα τις λεπίδας . το πρόβλημα μου έχει ως έξεις . έχω προς το παρόν στην κατοχή μου ένα λαδάκονο από όταν ήμουν πιτσιρικάς ( τώρα είμαι 40 ) και έχω αγοράσει προσφάτως μια μπλε πέτρα από την πολώνια 8000 grid όταν ακονίσω το ξυράφι μου στο λαδάκονο ξυρίζομαι μια χαρά .. αν κάνω το λάθος και το περάσω από την πέτρα δεν κόβει ούτε το νερό . και μου τραβάει τα γένια ενοχλητικά ... σαφώς η σχέση μου με το ξυράφι άρχισε πριν λίγο καιρό και δεν έχω και την εμπειρία ακόμα στο ακόνισμα άλλα μου αρέσει να μαθαίνω και να είμαι ανεξάρτητος στο θέμα ακόνισμα κλπ , για να φτιάχνω τα ξυράφια μου ανάλογα με τα γούστα μου ... αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Λαδάκονα νομίζω δεν χρησιμοποιούν για ακόνισμα ξυραφιιών αλλά νερού.Νομίζω ότι χρειάζεσαι και άλλες πέτρες τουάλιστον μια τελειώματος 12000grit ώστε να είναι πιο σωστό το τελειωμά του.Αυτές τις 2 (8000 και 12000 grit) όσον αφορά για φρσκάρισμα του ξυραφιού.Αν θέλεις να ακονίσεις απο την αρχή ένα ξυράφι τότε θέλεις και άλλες πέτρες!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
modguru
Νήπιο
Νήπιο
13
Επικοινωνία:

ναι το έχω διαβάσει στο φόρουμ κι εγώ για τα λαδακονα γιαυτό λέω αν έχει κάποιος την διάθεση και την καλοσύνη να μου δείξει , και για να γνωρίζω τι να αγοράσω και για να δω τι παίζει γενικότερα .. όχι ότι με χαλάει και τώρα μια χαρά ξυρίζομαι και με τα δυο ξυράφια που έχω κι εντός μερικών ημερών θα είναι 4 ... απλά μου αρέσει το όλο σκηνικό με το ακονιστήρι και με το 12 χρονών johnnie walker στο τραπεζι να κουλτουριαζεις με το ξυράφι
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Το λαδακονο μπορει να σου καταστρεψει το μαχαιρι . Χρειαζεσαι πετρες νερου και πολυ υπομονη , ολες οι πετρες δεν ειναι ιδιες για αυτο θα σου προτεινα να διαβασεις λιγο το φορουμ να δεις μερικα βιντεακια , να αγορασεις ενα straight φτηνο και να πειραματιστεις .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
modguru
Νήπιο
Νήπιο
13
Επικοινωνία:

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έτσι ακριβώς κάνω έχω δυο ξυράφια των 5 ευρώ και με αυτά παίζω μέχρι να βγάλω άκρη και με αυτά ξυρίζομαι κιόλας . απλά σε καμία 10 αριά μέρες θα σκάσει μύτη το filarmonica που αγόρασα και δεν θα ήθελα να καταστραφεί στα άπειρα χεράκια μου :boeller
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13

:offtopic
Από που το αγόρασες το φιλαρμόνικα και πόσο;;;
(καλύτερα να μην το βάλεις σε πέτρα μέχρι να έχεις ΠΟΛΥΥΥΥΥ εμπειρία από ακόνισμα. δώσε το σε κάποιον έμπειρο στο φόρουμ να σου το περιποιηθεί...)
:btt1
Μανώλης

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”