Επειδή ξυρίζομαι τα βράδια, έχω όλη την άνεση χρόνου να επιλέξω με τι σαπούνι θα ξυριστώ. Αν ξυριζόμουν πρωί, θα είχα ετοιμάσει το set-up από το προηγούμενο βράδυ.
Συνήθως ξυρίζομαι κανα μισάωρο με μία ώρα μετά το φαγητό. Επιλέγω το σαπούνι ανάλογα με το κέφι που έχω εκείνη την ώρα, με άλλα λόγια δεν κάνω rotation στα σαπούνια.
Πλύσιμο προσώπου με κατάλληλο σαπούνι (τελευταία χρησιμοποιώ το Clarins Men Face Wash). Μια-δυο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώ το σαπούνι με σφουγγαράκι προσώπου. Αυτό το κάνω για ελαφρύ peeling.
Βάζω το πινέλο και το σαπούνι να μουλιάσουν και στο μεταξύ βάζω το preshave και πλένω δόντια.
Είχα διαβάσει το παρακάτω (στο blog του φίλτατου συνξυριστή και συγκαπνιστή), μου άρεσε σαν σκέψη, και το κάνω και εγώ:
Δορυφέρων έγραψε:
Πριν την πρωτη επαφη της λεπιδας κανω μια κινηησ "καλλιτεχνικη" ετσι για να "ελευθερωσω" το χερι μου να ειναι χαλαρο
Το εχω για γουρι,νομιζω ετσι θα παει καλα το ξυρισμα και δεν θα κοπω
Η επιλογή της μηχανής είναι απόφαση της στιγμής. Βλέπω σε τι κατάσταση είναι τα γένια μου και αποφασίζω αν θέλω βαθύ ξύρισμα με προσοχή ή πιο χαλαρό.
Για τη λεπίδα, ακολουθώ αυτό που κάνει ο Διονύσης (dpatiris): Αλλάζω λεπίδα κάθε Κυριακή, είτε την έχω χρησιμοποιήσει μία φορά, είτε επτά.
Ακολουθεί το ξύρισμα.
Στο πρωτόκολλό μου υπάρχει πάντα το Alum Block και το Witch Hazel. Το άρωμα του Witch Hazel (έχω 4 αυτή την περίοδο) το επιλέγω τελευταία στιγμή.
Τελευταία στιγμή επιλέγω και το aftershave lotion. Συνήθως παίζω με το αντίστοιχο του σαπουνιού ή της κρέμας (έχω φτιάξει 9 σετάκια) αλλά ανάλογα με το κέφι χρησιμοποιώ και τα άλλα που έχω.
Για την ιστορία, παίζει πάντα ραδιοφωνάκι όταν ξυρίζομαι.
Η τελετή τελειώνει τακτοποιώντας τα πράγματα που χρησιμοποίησα και με φιλάκι στο μάγουλο από τη σύζυγο

. Τα σαπούνια μένουν ανοιχτά για να στεγνώσουν για τουλάχιστον 12 ώρες.