Οπλισμένη με μια καινούργια Personna*, είχα διαβάσει αρκετά εδώ και σε άλλα forum πως συμπεριφέρεται και μπορώ να πω ότι ήμουν προετοιμασμένος. Για το ξύρισμα, ότι και να πω είναι λίγο, δηλώνω απλά ενθουσιασμένος! Είναι πολύ ήπια και το καταλαβαίνεις από την πρώτη επαφή με το δέρμα. Με βάρος μόλις στα 36,4gr, ύψος 79mm και διάκενο στα 0,70mm, είναι ιδανική τόσο για κάποιον αρχάριο, όσο και για πιο έμεπιρο. Η φράση "πρέπει να προσπαθήσεις ιδιαίτερα για να κοπείς" αποκτά άλλο νόημα με αυτήν την μηχανή και το λέω σοβαρά, δεν είναι σχήμα λόγου. Η ευκολία στον χειρισμό της θεωρείται δεδομένη, η φιλικότητά της παροιμιώδης θα έλεγα, απλά έπαθα σοκ! Βέβαια βοήθησε στο υπέροχο αυτό αποτέλεσμα και η αγαπημένη μου κρέμα ToBS, που απογειώνει κάθε ξύρισμα. Ειλικρινά όταν ξυριζόμουνα, μου ήρθε στο μυαλό αυτό που είχα διαβάσει σε παλαιότερο νήμα:
Και σκέφτηκα πόσο δίκιο είχες ρε Στέφο.Stefanos έγραψε:Την 38c την ειχα παρει πρωτη. Ο λογος ειναι οτι ειχα Μ3. Βολευει για να εχεις την αισθηση του μηκους που εχεις συνηθησει. Ασυγκριτα πιο βαρια βεβαια απο το πλαστικο παιχνιδακι, ετσι?
Πλεον το καλυτερο ξυρισμα για μενα ειναι με την Tech (τερμα αριστερα), παρεα με Feather. Η fatboy που θελω να παρω εχει το μηκος σχεδον της superspeed, ειναι η μηχανη διπλα στην Tech. Αλλα πιο χοντρη λαβη (οπως περιπου στην 38c) και διαφορετικη κεφαλη απο την slim (διπλα στην 38c).. Με αποτελεσμα αλλη διανομη αλλα και αλλο κεντρο βαρους! Επιμενω οτι αν δεν την παρεις στο χερι, να την γυρισεις ωστε να εξομοιωσεις τις κινησεις που κανεις στο ξυρισμα, δυσκολα θα πεις ποια μηχανη ταιριαζει. Με την 38c ειχα τυχη, με κολλησε απο την πρωτη στιγμη. Μεχρι που αρχες Σεπτεμβριου με εκατσε στο χερι η Tech...
Ισχυει το ΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ!!!!!! Δεν προκειται να μεινεις με μια μηχανη, στο λεω. Διοτι απλα, ακομη και αναλογα με τη διαθεση σου ειναι και το ξυρισμα σου με μια συγκεκριμενη μηχανη...
Την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους.
* Το επόμενο ξύρισμα θα γίνει με feather, λόγω της ηπιότητας της μηχανής, νομίζω θα κάτσει καλύτερα με μια πιο επιθετική λεπίδα.