Το ξύρισμα της ημέρας: 12.06.2011-18.06.2011

Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Slur έγραψε:Με το μαχαίρι πως πήγε ;
Δυσκολεύτηκες σε κάποια σημεία ;
Ήταν ευχάριστο το ξύρισμα ;
Mια χαρά φίλε slur, πολύ αναλαφρο ξύρισμα!Είναι απο τα αγαπημένα μου ξυράφια, κόβει πολύ καλά όμως συγχωρεί αλλά έχω μια ερώτηση κρίσεως για σενα και για τους υπόλοιπους μαχαιράδες και μη.Με το συγκερκιμένο ξυράφι παρόλο που τα γένια μου ξυρίστηκαν την 6η μέρα και με την ίδια προετοιμασία (κάποιες φορές διαφορετικό σαπούνι μόνο) που ξυρίζομαι συνήθως δεν ακούγεται αυτό το κρατς κρατς όταν ξυρίζομαι.Με τα άλλα 2 που έχω Dovo (shave ready), Heljestrand ακούγονταν έντονα το κλάδεμα των γενιών (κρατσ κρατς).Υποδεικνύει κάτι αυτό?Κάτι σημαίνει πάντως.Επίσης το χθεσινό ξύρισμα παρόλο που δεν ακουγόταν τίποτα ήταν ευχάριστο πολύ και δε τραβούσε καθόλου το ξυράφι!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

boltsis έγραψε:Με το συγκερκιμένο ξυράφι παρόλο που τα γένια μου ξυρίστηκαν την 6η μέρα και με την ίδια προετοιμασία (κάποιες φορές διαφορετικό σαπούνι μόνο) που ξυρίζομαι συνήθως δεν ακούγεται αυτό το κρατς κρατς όταν ξυρίζομαι.Με τα άλλα 2 που έχω Dovo (shave ready), Heljestrand ακούγονταν έντονα το κλάδεμα των γενιών (κρατσ κρατς).Υποδεικνύει κάτι αυτό?Κάτι σημαίνει πάντως.Επίσης το χθεσινό ξύρισμα παρόλο που δεν ακουγόταν τίποτα ήταν ευχάριστο πολύ και δε τραβούσε καθόλου το ξυράφι!

Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι.
Το Joseph Allen σου είναι half hollow για αυτό δεν ακούς "μουσική" όταν ξυρίζεσαι. Παράθεση από ποστ σου:
boltsis έγραψε:Εχθές παρέλαβα κι άλλο ένα ξυράφι :megagrin , ένα Joseph Allen &Sons Sheffield Straight Razor.Eίναι μόλις λίγο κάτω απο 11/16, half hollow ground made of Sheffield Silver Steel και στη μια πλευρά.
Ενώ το Dovo σου και το Heljestrand πρέπει να είναι full hollow ξυράφια για αυτό και "τραγουδούν" όταν ξυρίζεσαι. Ακριβώς για αυτό το λόγω τα full hollow τα ονομάζουν και "singing razors".

Και εγώ έχω παρατηρήσει ότι τα ξυράφια μου που δεν είναι full hollow, αλλά είναι πιο κοντά στα wedge (1/4 hollow, 1/2 hollow, η και wedge) μου κάνουν πιο μαλακό ξύρισμα από τα άλλα. Βέβαια όταν μία φορά το είπα στο SRP κάποιος μου είπε ότι δεν συμφωνεί, παρόλα αυτά εμένα αυτή είναι η εντύπωσή μου προς το παρόν τουλάχιστον.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Aαα δεν το ήξερα αυτό για το "τραγούδημα" των Full hollow ξυραφιών και ναι έχεις δίκιο τα άλλα 2 που έχω είναι Full hollow.Moυ έκανε εντύπωση πολύ αυτό όταν ξυρίστηκα και τις 2 φορές με τον εν λόγω ξυράφι.

Υ.Σ. Τελικά το κέρδισες το ξυράφι που ήθελες?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

boltsis έγραψε:Υ.Σ. Τελικά το κέρδισες το ξυράφι που ήθελες?
NAI :dance
Δες εδώ: http://straightrazorplace.com/razors/70 ... razor.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Άντε καλορίζικο και καλά ξυρίσματα να έχεις, είναι ένα πολύ όμορφο ξυράφι!!Περιμένουμε και εντυπώσεις σου για τα περαιτερω..
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25675 times
Been thanked: 7897 times

- Ζεστό νερό
- SB HJM pure badger
- SC Geo F. Trumper Rose
- SR Gillette New
- RB Astra Keramik (2)
- Bloc Osma
- ASL 4711
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Cella – Omega 102
O Mehlor – Vie Long
JOHN HEIFFOR 6/8, ¼ HOLLOW
Cella – Omega 102
Tabac Balm

Αυτό παραμένει το ξυράφι με την πιο γλυκιά κόψη.
Είναι αυτό που είχα στείλει στο Lynn για ακόνισμα.
Από τότε δεν το έχω ακουμπήσει σε πέτρα για να μην το χαλάσω. Μόνο στροπάρισμα στο λουρί πριν και μετά τα ξυρίσματα.

Δεν καταλαβαίνω τί του έκανε και είναι τόσο γλυκό. Εγώ γιατί δεν μπορώ να τα φτιάξω έτσι; Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

ε, 40 χρόνια φούρναρης ο Lynn. Νομίζω όμως ότι για την Ελληνική πραγματικότητα έχουμε και εμείς μαχαιράδες με καλή τεχνογνωσία στους οποίους περιλαμβάνεσαι και εσύ!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Slur κατα την ταπεινη μου γνωμη το στροπαρισμα πρεπει να αποφευγεται μετα την χρηση του μαχαιριου για
48 ωρες δηλαδη μεχρι να επανελθει το μεταλλο , για αυτο τον λογο λενε οτι εαν ξυριζεσαι καθε μερα θελεις
2 μαχαιρια για να ξεκουραζεται το ενα . Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος 100 % για αυτο που γραφω αλλα θα σε παρακαλουσα εαν το ψαξεις και εχεις καποια αποντηση πες μου , απλα γισ νσ επαληθευσω εαν ο μεντορας μου σε αυτο που μου ειπε εχει βαση .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

ζεστο νερο
σαπουνι proraso λευκο
πινελο omega 10065
μηχανη merkur 34C HD
λεπιδα feather (2)