Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2022

Απάντηση
mbakurin

Χθεσινοβραδινό εξαιρετικό ξύρισμα, με το που έπιασε (οριστικά φαίνεται, επιτέλους) δροσούλα στη βόρεια Αττική και μπορούσε ένας άνθρωπος να κάνει τη δουλειά του χωρίς να ιδρώνει. 14 ώρες μετά που γράφω το ποστ, πλήρες BSS. 2 χέρια ήταν αρκετά.

- Yaqi professional 26mm
- Muhle R41 2020. Συμπεραίνω ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με την έκδοση του 2011, αλλά λίγο πιο φιλική προς το δέρμα. Ωραίος ο πειραματισμός με την παλιά, αλλά ο Γερμανός ορθώς έβγαλε νέα έκδοση.
- Λεπίς KAI, 2η χρήση, βγάζει άλλες 4-5 άνετα. Θαύμα της μηχανικής. Αδιανόητα αποτελεσματική ,με τραχειά αίσθηση, αλλά δε σε κόβει/ερεθίζει ούτε με αίτηση. Δεν έχω ιδέα πώς τα'χει καταφέρει έτσι ο Ιάπων.

- Σάπων Williams Mug Shaving soap. Τιμής ένεκεν για την αποστρατεία του εν λόγω ιστορικού σαπουνιού από την παραγωγή. Θέλει μεράκι για να φτιάξεις πραγματική μαρέγκα, και όχι μπουγαδο-αφρό, αλλά αποζημιώνει φουλ. Προστασία, γλίστρα πολύ ανώτερες από σαπούνι των 3 δολλαρίων/100γρ. Post Shave εφάμιλλο των Stirling, αλλά και πάλι όχι τόσο πλήρες όσο του mitchels.

- ASL BEST Καραγιωργάκη, ελαφρά εσάνς χαμομήλι, καθόλου χημικίλα.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Λ
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
8
Has thanked: 10306 times
Been thanked: 10087 times

Καλησπέρα στους κυρίους.

Omega 20102 sb
Truefitt 'n Hill West Indian limes sc
Bluebeard's revenge shavette / Bic chrome
Mühle R41 / Mühle
Aqua di Parma colonia asl

Με ,επίτηδες γένια τεσσάρων (4) ημερών, είπα να δοκιμάσω ξανά την σαβεττα.
Δοκίμαζα τις προηγούμενες ημέρες "λαβές", χωρίς την ύπαρξη λεπίδας για να πάει αναίμακτα η διαδικασία. Καμία βέβαια σχέση με το που μπαίνει η λεπίδα. Ο φόβος δείχνει να νικάει... Σε κάνει και προσεκτικότερο όμως....
Κατά τη διαδικασία, ευτυχώς μου περνούσαν απ'το μυαλό όλα τα πόστς των 'μαχαιραδων ' του φόρουμ και οι συμβουλές που δίνουν... Αργές κινήσεις, ποτέ πέρασμα σε περιοχή χωρίς αφρό , καλά τεντώματα, ηρεμία κτλπ...
Δημιουργία υδαρους αφρού και ξεκίνημα...
Για πρώτη φορά λοιπόν μετά από χρόνια, καλά θεωρώ ότι τα πήγα, αν και στον λαιμό δεν κατάφερα να ξυριστω σε όλα τα σημεία. Μου φαίνεται απαραίτητη η εξάσκηση και στα δύο χέρια. Κάτι που στις αμφικοπες το εφαρμόζω, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε...
Επίσης είχα ένα μικρό κοψιματακι στην άκρη του δεξιου χείλους, το οποίο δεν νομίζω να με αποθαρρύνει για να συνεχίσω.
Το ξύρισμα συνεχίστηκε με μια δεύτερη απόπειρα με τη σαβεττα, αλλά κατά τα μισά πήρε τη θέση της η R41 για να καθαρίσει τη μπουγάδα...
Μέχρι πριν την R41, το αποτέλεσμα ήταν άνω του αποδεκτού (όπου κατάφερα και ξυρίστηκα).
Στα υπόλοιπα, το σαπούνι με τις γνωστές καλές του ιδιότητες, βοήθησε στο να μην υπάρξουν παρατράγουδα και ασθενοφόρα.
Πρώτη χρήση για το after (δώρο της γυναίκας), και μπορώ να πω ότι περίμενα πολλά παραπάνω.
Βασικά νομίζω ότι είναι υπερτιμημένο. Ωραίο βέβαια άρωμα, του μοιάζει αρκετά το RR xXx, ωραία αίσθηση του ότι χρησιμοποιείς κάτι επώνυμο, αλλά στις ιδιότητές του δεν με έκανε να πω ουάο... Όπως έχει λ.χ κάνει το Speick...
Ματσαριστηκε όμως όμορφα με το σαπούνι και αυτό μετράει στα υπέρ. Νομίζω θα ταιριάξει αρωματικά και με το επετειακό σαπουνακι που έρχεται...
Καλή δύναμη άπαντες.
mbakurin έγραψε: 19 Σεπ 2022, 11:14 ....
- .Muhle R41 2020.Συμπεραίνω ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με την έκδοση του 2011, αλλά λίγο πιο φιλική προς το δέρμα. Ωραίος ο πειραματισμός με την παλιά, αλλά ο Γερμανός ορθώς έβγαλε νέα έκδοση.
......
Αγαπητέ και συνονόματε ,
αναφέρεσαι στην του 2013 έκδοση ή στην ανοξείδωτη επετειακή (2021;) ;
Ή έχει παράξει κι άλλη και έχω χάσει επεισόδια;
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31213 times
Been thanked: 32701 times

Εικόνα

Simpson.Trafalgar.T3
Zingari.Wanderer ss
Fatip.lo.storto
Rapira.platinum.lux
Fine.Lavender asl

Το zingari λοιπόν δεν πολυ διαφέρει από τα υπόλοιπα Αμερικάνικα artisan. Με την διαφορά ότι ζητάει πολύ νερό.
Κατά τα άλλα ο αφρός δύσκολα ξεφεύγει από τον ορισμό της λάσπης, αλλά παρόλα αυτά ξυρίζει μια χαρά.

Το άρωμα, ελαφρύ, γλυκό και απλό, θα μπορούσε να θεωρηθεί μπαρμπέρικο.
Θυμίζει λίγο το PAA CAD, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, μια και έχουν περάσει δυο με τρία χρόνια από τότε που το τελείωσα.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Βασίλης Τ
Λύκειο
Λύκειο
6
Has thanked: 6782 times
Been thanked: 11185 times

Εικόνα
-Muehle R41 σε λαβή RR Super Knurl
-Permasharp #1
-Yaqi Ocean 28mm
-MDC Fougere SS
-SV Felce Aromatica AS
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
Καλατζος
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
6
Has thanked: 17412 times
Been thanked: 7038 times

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

Σημερινό ξύρισμα με
Μαχαίρι Bengall 6/8
Πινελο shavemac 28mm unique
Σαπούνι MWF
After shave floid black
Εικόνα
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Γρηγόριος
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
5
Has thanked: 5558 times
Been thanked: 8619 times

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Καλησπέρα σας Gent's

💈
~ Løthur Lonny ss
~ Simpsons Chubby 2 Synthetic Bristle
~ Lambda razors Athena
~ Personna Platinum
~ Løthur Lonny asl

Πολύ καλή απόδοση από σαπούνι και λοσιόν, από μία δοκιμασμένη εταιρεία.
Στο μόνο που έχω μία... μικρή... μικρούλα "ενστασούλα", είναι το "διαφορετικό" διακριτικό (πολύ) ήπιο άρωμα του σανταλόξυλου. Αλλά ως γνωστόν, υπάρχουν τόσα πολλά σανταλόξυλα, που ο καθείς κάνει την επιλογή του.

Keep rocking... 🎸 🤘
Kill the past, come back to life...
⚜️ memento mori memento vivere ⚜️
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
3
Has thanked: 9694 times
Been thanked: 7845 times

Την καλησπέρα μου στους κυρίους!!!

Το σημερινό ήταν από τα πιο απολαυστικά μου ξυρισματα...

PreShave Proraso red (βγήκε για τσιγάρο οπότε απουσίαζε από την πρώτη οικογενειακη φώτο), μαζί με ότι περίσσεψε από το δούλεμα στο μπωλ
Tabac new formula ss
Simpsons T3
Parker R97
Treet Carbon Steel blade
Omega alum block (παρέα με το Proraso ήταν)
Speick sensitive asb
Fine - Snake Bite asl

Εικόνα

Το Tabac, ήδη λατρεύτηκε!!! Αναρωτιέμαι πόσο καλύτερο ήταν το Tallowate Tabac...

Καλό βράδυ!!!
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11686 times
Been thanked: 11854 times
Επικοινωνία:

Και επιτέλους κατάφερα και ξυρίστηκα!
Δεν άντεχα άλλο.
Σήμερα μάλιστα είπα να κάνω και ένα Karve G Vs R41
Τα αποτελέσματα "εκλαϊκευμένο" έχουν ως εξής:

Η R41 είναι θηρίο ανήμερο, η Karve G πάλι είναι θηρίο αλλά τύπου ελέφαντας. Είναι άγριο ζώο ναι αλλά δεν είναι και τόσο επικίνδυνο.
Κάνει την ίδια ίσως και καλύτερη δουλειά με την R41 αλλά την κάνει με "αγάπη". Εκεί που η R41 σε τρώει λάχανο η Karve κάνει ουιιιιιι και ούτε που το κατάλαβες πότε σε ξύρισε.
Προσωπικά γουστάρω KarveG. Γεμίζει και το μάτι και την δίψα του απολαυστικού ξυρίσματος.

Το σαπούνι, Όπως κατάλαβα όλα τα Wholly Kaw σαπούνια είναι χαμηλά σε εντάσεις. Βρεγμένο και άβρεχτο μυρίζει λαιτ μαύρη σοκολάτα. Το άφτερ πάλι είναι μία άλλη ιστορία. Καθώς ο γιος μου με φώναξε από τον κάτω όροφο ότι μυρίζει ωραία. Πιθανόν το κρυολόγημα μου να επηρεάζει τις οσφρητικές μου δυνατότητες. Πάντως τώρα έχω να πω ότι μετά από αρκετές ώρες το άρωμα πλησιάζει όλο και πιο πολύ σε τσιγαρίλα αλλά όμορφη, γλυκιά τσιγαρίλα.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
τασος9322
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
8
Has thanked: 7799 times
Been thanked: 7398 times

κατα τον δαιμονα εαυτου
Άβαταρ μέλους
ellipsis97
Νήπιο