Πάρε μια iKon ή κάποια άλλη λαβή από ανοξείδωτο χάλυβα. Αφού το κάνεις που το κάνεις, κάντο σωστά.
Muhle R41 2013 **Current
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Συμφωνώ. Μιά OSS Ikon, ή άλλη ανοξείδωτη (δες αυτές της DScosmetics από τον Αλή, εγώ περιμένω την scepter).
Η OSS είναι κόσμημα . Και μετά παίρνεις και μιά κεφαλή 89 ή όποια άλλη θες.
Που θα ταιριάξουν φυσικά και στη λαβή που έχεις.
Εγώ τη 41 τη βολεύομαι με πιό κοφτερές λεπίδες, Permasharp, Feather, εσύ ...δοκιμάζεις και αποφασίζεις.
Και την έχω και για καθε μέρα (εναλλάξ με Futur, Ikon Tech, κα)
ΟΚ αυτά είναι ΠΟΚ όπως λέμε, άλλοι μπορούν καθημερινό με 41 και άλλες επιθετικές,
άλλοι προτιμούν τις ηπιότερες...
Η OSS είναι κόσμημα . Και μετά παίρνεις και μιά κεφαλή 89 ή όποια άλλη θες.
Που θα ταιριάξουν φυσικά και στη λαβή που έχεις.
Εγώ τη 41 τη βολεύομαι με πιό κοφτερές λεπίδες, Permasharp, Feather, εσύ ...δοκιμάζεις και αποφασίζεις.
Και την έχω και για καθε μέρα (εναλλάξ με Futur, Ikon Tech, κα)

ΟΚ αυτά είναι ΠΟΚ όπως λέμε, άλλοι μπορούν καθημερινό με 41 και άλλες επιθετικές,
άλλοι προτιμούν τις ηπιότερες...
- Antonio.mfp
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 728 times
- Been thanked: 949 times
Παιδία τελικά πια λαβή ταιριάζει απόλυτα βάρος,λειτουργικότητα και τρίτον η ομορφιά?Γιατί η λαβή που έχει δεν κάνει ούτε για τα Πανηγύρια!
Γλυστράει για πλάκα,ειναι ψεύτικη και τα δε σπειρώματα άθλια εντελώς..
Γλυστράει για πλάκα,ειναι ψεύτικη και τα δε σπειρώματα άθλια εντελώς..
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
Αντωνη δοκίμασε και τη λαβή της Feather σου. Ταιριάζει δέν ταιριάζει;
- Antonio.mfp
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 728 times
- Been thanked: 949 times
Ναι ναι ταιριάζει κανονικά απλά θέλω να πάρω μια λαβή να την έχω μόνιμα στην R41!Να πω την αλήθεια θα ήθελα το πάχος που έχει η μανάτη λαβη είναι τέλεια για μένα.Κάτι αντίστοιχο να υπάρχει άραγε?
Να είναι και νίκελ για να ταιριάζει!
Να είναι και νίκελ για να ταιριάζει!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foxtrot την 02 Φεβ 2021, 05:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δεν χρειάζεται η παράθεση του αμέσως προηγουμένου post
Λόγος: Δεν χρειάζεται η παράθεση του αμέσως προηγουμένου post
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
Εγω την δοκιμασα με 3-4 λαβές, την barley EJ89, Matador Mastiff Corto, Ikon OSS.
Αλλά βρήκα το ταίρι της, παρόλο που οι Ματαντορ και Ικον μιά χαρά της πάνε,
βρήκα το ταίρι της λοιπόν (νομίζω) στην Scepter που γραφω πιό πάνω.
12χιλ παχος, 9 εκατοστα μηκος, λαμπερή και απαστράπτουσα και στάϊνλες στήλ.
Αλλά ΠΟΚ, γουστα είναι αυτά, σε άλλους μπορεί να μην αρέσει το Σκήπτρο...
Αλλά βρήκα το ταίρι της, παρόλο που οι Ματαντορ και Ικον μιά χαρά της πάνε,
βρήκα το ταίρι της λοιπόν (νομίζω) στην Scepter που γραφω πιό πάνω.
12χιλ παχος, 9 εκατοστα μηκος, λαμπερή και απαστράπτουσα και στάϊνλες στήλ.
Αλλά ΠΟΚ, γουστα είναι αυτά, σε άλλους μπορεί να μην αρέσει το Σκήπτρο...
- emminad
- Νήπιο
- 5
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 1657 times
Από merkur 23c ταιριάζει ;γιατί την έχω και σκέφτομαι να πάρω μόνο την κεφαλή της r41 μιας και οι πιο κοντές λαβές δεν μ αρέσουν καθόλου
-
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 44 times
Για τα δικά μου γούστα, η R41 εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες μηχανές που υπάρχουν. Επιθετική μεν αλλά όχι τόσο, όσο η Fatip classic gold open comb, που προσωπικά θεωρώ ότι θερίζει.Άλλωστε παρατηρώντας την κεφαλή της, πιστεύω ότι δεν είναι καθαρόαιμη open comb αλλά κάτι σαν υβρίδιο ανάμεσα σε open και closed comb. Επιθετική, αλλά με γλυκό ξύρισμα, με κορυφαίο φινίρισμα, ποιότητα κατασκευής και πολύ καλό μέταλλο. Η παλιά τεχνική, του βάζω στην χούφτα μου το καπάκι και την βάση και τα κουδουνίζω, επιβεβαιώνει την ποιότητα του μετάλλου σε σχέση με άλλες ποιο φτηνές μηχανές. Επίσης έχει πολύ καλή τιμή ενώ είναι και πανέμορφη.
Σαφώς και θέλει εμπειρία, προσοχή και κυρίως όχι βιασύνη αλλά όπως και να το κάνουμε, συνολικά είναι μηχανάρα.
Σαφώς και θέλει εμπειρία, προσοχή και κυρίως όχι βιασύνη αλλά όπως και να το κάνουμε, συνολικά είναι μηχανάρα.
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 11742 times
- Been thanked: 9447 times
@spider
Δε γνωρίζω για την παλιά τεχνική
που αναφέρεις ,αλλά γνωρίζω πως
η R41 είναι κατασκευασμένη από επιχρωμιωμένο Zamak .
Τώρα ,το αν το επιχρωμιωμένο Zamak
είναι ποιοτικό μέταλλο ( κράμα για την
ακρίβεια ) ,σε σχέση με άλλα
κράματα που χρησιμοποιούνται σε
παλαιά και σύγχρονα ξυράφια ,μάλλον
κάνεις λάθος.Είναι κατώτερης ποιότητας από όλες τις απόψεις σε
σχέση με τον ορείχαλκο ,τον ανοξείδωτο χάλυβα και το τιτανιο.
.Ξυράφια κατασκευασμένα από
αλουμίνιο ,βακελίτη ή και πλαστικό ντιπ για ντιπ ,έχουν θεωρητικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη ακρίβεια κατασκευής από ότι αυτές από χυτό Zamak .
Μπορεί να κουδουνάει σαν κρύσταλλο,
αλλά σε όλα τα υπόλοιπα , «μάπα το
καρπούζι» .
Δε γνωρίζω για την παλιά τεχνική
που αναφέρεις ,αλλά γνωρίζω πως
η R41 είναι κατασκευασμένη από επιχρωμιωμένο Zamak .
Τώρα ,το αν το επιχρωμιωμένο Zamak
είναι ποιοτικό μέταλλο ( κράμα για την
ακρίβεια ) ,σε σχέση με άλλα
κράματα που χρησιμοποιούνται σε
παλαιά και σύγχρονα ξυράφια ,μάλλον
κάνεις λάθος.Είναι κατώτερης ποιότητας από όλες τις απόψεις σε
σχέση με τον ορείχαλκο ,τον ανοξείδωτο χάλυβα και το τιτανιο.
.Ξυράφια κατασκευασμένα από
αλουμίνιο ,βακελίτη ή και πλαστικό ντιπ για ντιπ ,έχουν θεωρητικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη ακρίβεια κατασκευής από ότι αυτές από χυτό Zamak .
Μπορεί να κουδουνάει σαν κρύσταλλο,
αλλά σε όλα τα υπόλοιπα , «μάπα το
καρπούζι» .
- SrTv
- Συντονιστής
- 4
- Has thanked: 4490 times
- Been thanked: 5021 times
Όπως ανέφερε σε άλλο θέμα ο @NYC1920 η muhle την προσφέρει πλέον σε ανοξείδωτο ατσάλι. Ελπίζω να είναι μια κατασκευή ακριβείας, γιατί μέχρι τώρα αυτό δεν ισχύει από ότι έχω δει. Προσωπικά μελετώντας (6 συνολικά R41) εντόπισα το ίδιο πρόβλημα. Τα δόντια είναι ελάχιστα διαφοροποιημένα ως προς το ύψος τους. Πράγμα που κάνει μερικά από αυτά να ακουμπούν τη λεπίδα και να «τσαλακώνουν» τη κόψη της κατά το σφίξιμο της μηχανής. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ενώ σε μια σαβέτα, ένα bic ή μια άλλη DE η ακμή της λεπίδας είναι σε μια ευθεία εδώ υπάρχουν τοπικά (στα σημεία που ακουμπούν τα δοντάκια τη λεπίδα) «σαμαράκια», πράγμα που επιβεβαιώνεται οπτικά και για μένα με το σύρσιμο της λεπίδας σε επίπεδη λεία δερμάτινη επιφάνεια κτλ. Στα σημεία αυτά μάγγωνε και γρατζουνούσε το υπόστρωμα.
Όσοι συνοδοιπόροι εδώ την έχουν ας ρίξουν μια ματιά. Ξυρίζομαι με αυτή, μου αρέσει για την αποτελεσματικότητά της αλλά θεωρώ ότι η τραχύτητα και οι φορές που με γρατζουνάει είναι από αυτό. Θέμα τεχνικής θα πει κάποιος αλλά δε νομίζω να είναι αυτό. Ξυρίζομαι για χρόνια με σαβέτα, παλιότερα με ξυράφι κτλ. Τελευταία μπήκα στο χώρο των DE θα έλεγε κάποιος, αλλά δοκίμασα αρκετές φορές ξύρισμα χωρίς μπάρα ασφαλείας (καπάκι muhle και λαβή lord για να φτάνει στο τέρμα) και δεν είχα αυτό το πρόβλημα.
Όσοι συνοδοιπόροι εδώ την έχουν ας ρίξουν μια ματιά. Ξυρίζομαι με αυτή, μου αρέσει για την αποτελεσματικότητά της αλλά θεωρώ ότι η τραχύτητα και οι φορές που με γρατζουνάει είναι από αυτό. Θέμα τεχνικής θα πει κάποιος αλλά δε νομίζω να είναι αυτό. Ξυρίζομαι για χρόνια με σαβέτα, παλιότερα με ξυράφι κτλ. Τελευταία μπήκα στο χώρο των DE θα έλεγε κάποιος, αλλά δοκίμασα αρκετές φορές ξύρισμα χωρίς μπάρα ασφαλείας (καπάκι muhle και λαβή lord για να φτάνει στο τέρμα) και δεν είχα αυτό το πρόβλημα.