Cella

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
yakoumis
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 1197 times
Been thanked: 1280 times
Επικοινωνία:

nikos.a έγραψε:Επίσης προστέθηκε και το συντηρητικό Tetrasodium EDTA..
Μια μικρή διευκρίνηση για να μην βλέπουμε tetrasodium EDTA και αλλάζουμε γωνία..
το EDTA (ήρθε στον κόσμο το μακρινό 1935) δεν λειτουργεί σαν συντηρητικό με την έννοια που φαντάζεσαι όταν π.χ μιλάμε για τροφή. Μια βόλτα στο γκούγκλι δείχνει οτι είναι ένα "συνθετικό ισχυρό συμπλεκτικό μέσο [που] θα αντικαθιστούσε το ευρύτατα χρησιμοποιούμενο κιτρικό οξύ για την "αποσκλήρυνση" του ύδατος[1]", και το οποίο βοηθά στη δημιουργία πλουσιότερου αφρού, μειώνοντας ταυτόχρονα στερεά υπολείμματα του σαπουνιού [2].

με άλλα λόγια :dontpanik , προσωπικά μου φαίνεται ευπρόσδεκτο!

πηγές:
[1] chem.uoa.gr
[2] Lotion Crafter

Προς moderator(s): η παράθεση των συνδέσμων ξεχωριστά γίνεται επι τούτω ώστε ο χρήστης να βλέπει την πηγή πρίν κλικάρει (καλό και για λόγους ασφαλείας ).
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

/offon

Δεν θελω να σε κακιωσω, αλλα:
* Και παλι δεν δεχομαι οτι δεν υπαρχουν εναλλακτικες.
* Οπως βλεπεις υπαρχουν τροποι να δουν τα μελη που πηγαινουν...

Αυτα τα λιγα, για την επομενη φορα, που ελπιζω να μην ερθει.. :megagrin

Φιλικα
Στεφος

/offoff
Εικόνα
nikos.a

Στο Cella δεν χρειαζόταν καμία αλλαγή. Δηλαδή, τι να πουν άλλα κι άλλα... Αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει αφρό με το Cella, τότε δεν το έχει, ας χρησιμοποιεί μόνο κρέμες. Δεν νομίζω βέβαια να χάσει την "πελατεία" του λόγω του μεγάλου ονόματος, φήμης κι άλλων πολλών λόγων. Εγώ χαίρομαι που έκανες την έρευνα αυτή κι ενημέρωσες το κατάλληλο νήμα. Τώρα, όσον αφορά τη διόρθωση των λίνκ, οκ ρε παίδες δεν είναι κάτι τραγικό. Ούτε στα κορυφαία ξυριστικά φόρουμ με χιλιάδες μέλη δεν είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Και τα δύο Cella που έχω, ένα χρησιμοποιημένο και ένα αχρησιμοποίητο (κόκκινα κουτάκια πάντα, όχι χύμα) φαίνεται ότι παρουσιάζουν σημάδια αλλοίωσης μέσα στο εξάμηνο περίπου. Κάτι λιγότερο από τη μισή επιφάνειά τους έχει πάρει περίεργο χρώμα, σαν πορτοκαλί. Επίσης φαίνεται να έχει χαθεί και η χαρακτηριστική μυρωδιά και αυτή που έχει μείνει δεν είναι διαφορετική -πιο βαριά. Λόγω ζέστης όλα αυτά, υποθέτω. Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με άλλα 6-7 φθηνότερα και ακριβότερα σαπούνια πάντως.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Πρόσφατα αγόρασα από τον Γιώργο το κιλό για να γεμίσω το παλιό μπολ και να στοκάρω φυσικά. Από την πρώτη στιγμή παρατήρησα ορισμένες διαφορές τόσο στο χρώμα όσο και στην υφή αλλά και στις ιδιότητες ξυρίσματος. Το κιλό δεν έχει την γυαλάδα που έχει το μπολ, είναι πιο σκληρό στην υφή και έχει πιο έντονο άρωμα αμυγδάλου. Το μπολ έχει λίγο πιο σκούρο χρώμα και γυαλίζει η επιφάνειά του, η υφή του είναι πιο μαλακή από του κιλού. Μετά την πρώτη οπτική διαφορά έχουμε φυσικά και η ονομασία τους που είναι διαφορετική το 150άρι είναι Cella Crema da Barba all’Olio di Mandorla = Shaving Cream Almond Oil και το κιλό Cella crema sapone extra extra purissima = Cream soap extra extra pure, τα συστατικά ίδια και στα 2. Το ξύρισμα με το κιλό έχει διαφορά και στην ποιότητα του ξυρίσματος, το κιλό είναι ανώτερο από του μπολ, ειδικά στην ενυδάτωση μετά το ξύρισμα, μου φέρνει ένα αναβαθμισμένο Cella. Πάμε να δούμε τις φωτογραφίες :
IMG_1266.JPG
Το κιλό
IMG_1267.JPG
Τα συστατικά ίδια και στα 2 φυσικά
IMG_1268.JPG
IMG_1269.JPG
Το κιλό προσέξτε το χρώμα και την υφή
IMG_1260.JPG
Το 150άρι μπολ

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το 150άρι μιας και είναι είναι Cella Crema da Barba all’Olio di Mandorla = Shaving Cream Almond Oil έχει περισσότερο λάδι και οφείλεται η γυαλάδα του, το δε Cella crema sapone extra extra purissima = Cream soap extra extra pure ίσως κάτι λιγότερο ίσως κάτι περισσότερο, δεν ξέρω τι για να το γράψω αλλά σίγουρα πρόκειται για 2 διαφορετικά σαπούνια ξυρίσματος με τα ίδια συστατικά. Το κιλό έχει ανώτερη απόδοση από το 150άρι, όχι πολύ αλλά κερδίζει στα σημεία.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Ενδιαφέρον ακούγεται αυτό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, αν το Cella το 150άρι βγάζει περίπου 6-8 μήνες ξυρίσματος το κιλό πόσο θα βγάζει? 1000(γραμμάρια)/150(γραμμάρια)=6,6x7(μήνες μέσο όρο)= 46,6(μήνες)/12= 3,8 (χρόνια).
Δηλαδή 4 χρόνια μόνο με αυτό προιόν??? Ακούγεται τρομακτικό...
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Μπορείς να το πάρεις να κρατήσεις για τον εαυτό σου μπόλικο και το υπόλοιπο να το μοιράσεις..
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

εχω το cella στο κοκκινο μπολακι.ενα καλο και πολυ τιμιο κρεμοσαπουνο με ενδιαφερον αρωμα που αφριζει ευκολα και προστατευει κατα την διαρκεια του ξυρισματος.τωρα αν θα το ξαναεπαιρνα δεν ξερω αφου με λιγοτερα χρηματα μπορω να παρω 2 σωληναρια απο 100gr. palmolive sc που κανουν εξισου καλα τη δουλεια τους αν οχι καλυτερα. βεβαια αυτο ειναι το δικο μου σκεπτικο και ετσι λειτουργω εγω αφου πανω απο ολα βαζω την αποδοση ποιοτητας-τιμης(value 4 money). ;)
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

macho φίλε μου,όταν λες για palmolive sc εννοείς αυτήν;
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Το τούβλο Cella είναι για μπαρμπέρηδες, όχι για προσωπική χρήση (για κανονικούς ανθρώπους, όχι για τους άρρωστους που είμαστε εδώ μεσα).

Όντως θα διαρκέσει χρόνια με κανονικό ξύρισμα και πολύ πιθανότατα να χαλάσει σε κανονικό περιβάλλον (δηλαδή όχι ψυγείο ή κατάψυξη).

Τώρα για αν κάνει καλύτερα η Palmolive την δουλεία της, αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθένα.
Πάντως το Cella είναι από τα καλύτερα σαπούνια που κυκλοφορούν και μου φαίνεται ότι δεν το εκτιμούμε γιατί γενικά είναι διαθέσιμο και σε ότι ποσότητα θέλουμε. Να δω τι θα γίνει αν ανακοινωθεί διακοπή παραγωγής (θεός φυλάξει).
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”