Σπεραααα
Pre Proraso
Omega 15
HTGAM Cad
Merkur 41c
Gillette 7 o'clock #1
Floid Vigo ASL
Το ξύρισμα της ημέρας: Μάιος 2015
- Iasonas
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Το Ιασονας με Ο
- dpatiris
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 456 times
- Been thanked: 490 times
Καλησπέρα κύριοι,
τιμητική πρώτη του πολύ αναμενόμενου TFS Hercules!
- SB Semogue 1305 Pure Bristle
- SS TFS Hercules
- SR Merkur Progress 500 (WTG@4, XTG@4)
- RB Feather (#3)
- ASL Alpa Fougere (ευχαριστώ φίλε desperado για το υπέροχο δώρο σου) + 444
TFS Hercules: Συμπάθησα το άρωμά του με την πρώτη, είναι γλυκό, ισορροπημένο και διακριτικό, θυμίζει '80 και ειδικά αυτήν την εποχή αποτελεί πολύ καλή επιλογή, θα ξενίσει ενδεχομένως σε όσους έχουν συνδυάσει τα γλυκά αρώματα με γυναικεία, εμένα αρωματικά μου άρεσε και όσοι γνωρίζουν τα γούστα μου ξέρουν ότι δεν είμαι φαν των γλυκών αρωμάτων. Αφρίζει πανεύκολα με ελάχιστη ποσότητα, βρεγμένο το άρωμά του αλλάζει (?) μα όταν καταλήγει σε πυκνό, μεστό αφρό αναδεικνύει ότι καλύτερο έχει αρωματικά, είναι διακριτικό αλλά όχι ασθενές άρωμα, νομίζω ότι θα καλύψει ακόμα και τους "δύσκολους". Μηχανικά οι ιδιότητες του αφρού είναι αρκετά καλές, ότι περιμένει κανείς από σαπούνι TFS, δεν το συγκαταλέγω στα "κορυφαία" αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Κατά τη γνώμη μου η (θετικότατη) έκπληξη έρχεται στο τέλος όπου αφήνει το δέρμα πολύ μαλακό δίνοντας μια αίσθηση "πούδρας" πάνω του, σε προτρέπει να αποφύγεις το ASL.
Σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό και πολύ ικανοποιητικό προϊόν που αξίζει για τη συλλογή κάθε wet shaver, πόσο μάλλον αν του αρέσουν τα ανοιξιάτικα, γλυκά αρώματα συνδυασμένα με συλλεκτικά macho... εξώφυλλα!
Καλή εβδομάδα
τιμητική πρώτη του πολύ αναμενόμενου TFS Hercules!
- SB Semogue 1305 Pure Bristle
- SS TFS Hercules
- SR Merkur Progress 500 (WTG@4, XTG@4)
- RB Feather (#3)
- ASL Alpa Fougere (ευχαριστώ φίλε desperado για το υπέροχο δώρο σου) + 444
TFS Hercules: Συμπάθησα το άρωμά του με την πρώτη, είναι γλυκό, ισορροπημένο και διακριτικό, θυμίζει '80 και ειδικά αυτήν την εποχή αποτελεί πολύ καλή επιλογή, θα ξενίσει ενδεχομένως σε όσους έχουν συνδυάσει τα γλυκά αρώματα με γυναικεία, εμένα αρωματικά μου άρεσε και όσοι γνωρίζουν τα γούστα μου ξέρουν ότι δεν είμαι φαν των γλυκών αρωμάτων. Αφρίζει πανεύκολα με ελάχιστη ποσότητα, βρεγμένο το άρωμά του αλλάζει (?) μα όταν καταλήγει σε πυκνό, μεστό αφρό αναδεικνύει ότι καλύτερο έχει αρωματικά, είναι διακριτικό αλλά όχι ασθενές άρωμα, νομίζω ότι θα καλύψει ακόμα και τους "δύσκολους". Μηχανικά οι ιδιότητες του αφρού είναι αρκετά καλές, ότι περιμένει κανείς από σαπούνι TFS, δεν το συγκαταλέγω στα "κορυφαία" αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Κατά τη γνώμη μου η (θετικότατη) έκπληξη έρχεται στο τέλος όπου αφήνει το δέρμα πολύ μαλακό δίνοντας μια αίσθηση "πούδρας" πάνω του, σε προτρέπει να αποφύγεις το ASL.
Σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό και πολύ ικανοποιητικό προϊόν που αξίζει για τη συλλογή κάθε wet shaver, πόσο μάλλον αν του αρέσουν τα ανοιξιάτικα, γλυκά αρώματα συνδυασμένα με συλλεκτικά macho... εξώφυλλα!
Καλή εβδομάδα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Καλησπέρα
Matador Toro Mastiff COrto
Voskhod #1
Nomad σαπούνι
Semogue OCSE 2012
Proraso ASL το πράσινο
Νομίζω το ξανάγραψα, η Βοσχόντ μου θυμίζει την Bic CP
Καλή βδομάδα νάχουμε....

Matador Toro Mastiff COrto
Voskhod #1
Nomad σαπούνι
Semogue OCSE 2012
Proraso ASL το πράσινο
Νομίζω το ξανάγραψα, η Βοσχόντ μου θυμίζει την Bic CP
Καλή βδομάδα νάχουμε....
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα,
Dovo Bismarck 6/8"
Simpsons Chubby 2, Best Badger
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
D.R. Harris Windsor, soap
D.R. Harris Windsor ASL

Dovo Bismarck 6/8"
Simpsons Chubby 2, Best Badger
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
D.R. Harris Windsor, soap
D.R. Harris Windsor ASL

Χάρης
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25601 times
- Been thanked: 7888 times
- SB Semogue 1438
- SS MWF
- SR Muehle R41 (2013) Rosegold
- RB Gillette Silver Blue (3)
- ASL Denim Black
- SS MWF
- SR Muehle R41 (2013) Rosegold
- RB Gillette Silver Blue (3)
- ASL Denim Black
Γιάννης
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Muhle R89Twist
Rapira Super Stainless
Men’s Only Forum Special Edition 2014 No 38
Cappus Aloe Vera Rasierseife
Brut Original Afs (italian) + Menthol Crystals
Prosar Afs Balsam

Rapira Super Stainless
Men’s Only Forum Special Edition 2014 No 38
Cappus Aloe Vera Rasierseife
Brut Original Afs (italian) + Menthol Crystals
Prosar Afs Balsam

Γιάννης
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times

Καλημερα σας
- Feather Popular
- Sputnik Teflon
- Kent Infinity SIlvertex
- ToOBS Shaving Shop
- FAENA Oriental Spicy
Στην ερωτηση, ποιος βλαξ ειπε προχτες οτι το Oriental Spicy ειναι bay rum με extra μπαχαρικα ... πρεπει να σηκωσω το χερι..
Το αρωμα του ξεκιναει απο γλυκο κιτρο με ελαχιστο λιβανι και αρκετη γαρδενια και ολο μαζι δενει σε κατι πραγματικα Ανατολιτικο. Πολυ καλο.

-
Link
Η Feather Pop, που το είχα καιρό, αλλά σήμερα το πρόβαρα, μου έκανε άριστη εντύπωση.
Είναι ήπια, ακριβής και με μελετημένη γεωμετρία σε σημείο που σχεδόν δεν μπορείς να κάνεις λάθος και να τραυματιστείς και επίσης έχει μακρυά λαβή (καλή για τα χέρια μου), είναι ελαφριά για να την πάρεις μαζί σου και ΤΤΟ για να φορτώνει/ξεφορτώνει εύκολα λεπίδα και με το 1 χέρι και να καθαρίζεται εύκολα.
Όμως μόνο με την οικεία της λεπίδα: με την WSC ήταν τόσο ήπια που σχεδόν με πήρε ο ύπνος, άσε που άφηνε πίσω μαλλί, άσε που με έγδαρε η WSC γιατί ήταν β' χέρι (δυστυχώς σπάνια κάποια λεπίδα θα καταφέρει να με ξυρίσει άψογα μετά το α' ξύρισμα).
Αυτή είναι η σημερινή εμπειρία μου και θα πρέπει να πω ότι η μηχανή αυτή με γοήτευσε (like all things Feather!): αν επιπλέον είχε και μεταλλικό βαρίδι στη λαβή (όπως η μηχανή WSC που εντούτοις κάπως με απογοήτευσε), θα ήταν ιδεώδης.
BBS: ναι με 3 περάσματα χωρίς ψιλοδουλειά
Θα τη συνιστούσα σε αρχάριο που δεν θα ήθελε να χώσει χρήμα πριν μάθει το τι και πως; Απολύτως!
- Dr. Harris Windsor ss
- Vulfix Grosvenor 404 (face+bowl lather)
- Feather Pop
- WSC (#2)
- Feather (#1)
- Με χωρίς διπλό άλας θειικού αργιλίου/θειικού μαγνησίου (aka alum)
- Dr. Harris Windsor as milk ("λίγο λιπαρό" αρχικά ---> βιλούδο όταν στεγνώσει)
Καλή βδομάδα, κύριοι!

Είναι ήπια, ακριβής και με μελετημένη γεωμετρία σε σημείο που σχεδόν δεν μπορείς να κάνεις λάθος και να τραυματιστείς και επίσης έχει μακρυά λαβή (καλή για τα χέρια μου), είναι ελαφριά για να την πάρεις μαζί σου και ΤΤΟ για να φορτώνει/ξεφορτώνει εύκολα λεπίδα και με το 1 χέρι και να καθαρίζεται εύκολα.
Όμως μόνο με την οικεία της λεπίδα: με την WSC ήταν τόσο ήπια που σχεδόν με πήρε ο ύπνος, άσε που άφηνε πίσω μαλλί, άσε που με έγδαρε η WSC γιατί ήταν β' χέρι (δυστυχώς σπάνια κάποια λεπίδα θα καταφέρει να με ξυρίσει άψογα μετά το α' ξύρισμα).
Αυτή είναι η σημερινή εμπειρία μου και θα πρέπει να πω ότι η μηχανή αυτή με γοήτευσε (like all things Feather!): αν επιπλέον είχε και μεταλλικό βαρίδι στη λαβή (όπως η μηχανή WSC που εντούτοις κάπως με απογοήτευσε), θα ήταν ιδεώδης.
BBS: ναι με 3 περάσματα χωρίς ψιλοδουλειά
Θα τη συνιστούσα σε αρχάριο που δεν θα ήθελε να χώσει χρήμα πριν μάθει το τι και πως; Απολύτως!
- Dr. Harris Windsor ss
- Vulfix Grosvenor 404 (face+bowl lather)
- Feather Pop
- WSC (#2)
- Feather (#1)
- Με χωρίς διπλό άλας θειικού αργιλίου/θειικού μαγνησίου (aka alum)
- Dr. Harris Windsor as milk ("λίγο λιπαρό" αρχικά ---> βιλούδο όταν στεγνώσει)
Καλή βδομάδα, κύριοι!