Saponificio Varesino

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17012 times

Συμφωνώ κατα 80% με Παναγιωτη και 90% με Στεφο.("Δικαιολογείται η τιμή τους ; Ως ένα βαθμό ναι .")

Μέσα στα τοπ 3 σαπούνια σε όλα τους...residual slickness φοβερό για μένα, αν δουλευτεί καλά στο χτύπημα-lathering.
Ενα απο τα μείον τους θα έλεγα το ΠΟΛΥ έντονο "ακουσμα" του αρώματος κατά το λαδεριγκ.

Απο αρώματα συμφωνώ οτι τα αρχικά ήταν πολύ ωραία με προσθήκη του cubebe απο τα νεότερα.

Οι τιμές ξέφυγαν κατα πολύ (!!!) κάτι το οποιο τα καθιστά πλεον δυσπρόσιτα.(απο τα 19-23 ευρώ στα 32-36 ειναι δραματική η διαφορά ..)
Τα σαπούνια σώματος τα χρησιμοποιώ χρόνια τώρα, δεν μου άρεσε η αύξηση της τιμής κατα 50% και δη σε χαλεπούς καιρούς !
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 2823 times
Been thanked: 4719 times

Δεκτό.
Αλλά δεν είπα οτι συλλήβδην ολα τα φυτικά σαπούνια ειναι χειροτερα.

Γνωμη μου στη συνολική αισθηση, από το 8 στο 10 υπαρχει υποκειμενικοτητα.

Το δικό σου πρόσωπο, βρήκε το τέλειο σε αυτά και χαιρομαι.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
BlackCat
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 2686 times
Been thanked: 813 times

Τελικά παιδιά έχει κάποιος το Cubebe να μου πει 2 λόγια για το άρωμα του;
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30770 times
Been thanked: 41683 times

Μου μυρίζει dark κολώνια πιπεράτη :confusion-shrug:

Μόλις βρήκα αυτό, δεν έπεσα έξω τελικά:

Citrusy, balsamic and aromatic top note of bergamot, lemon, white fir. A slightly floral body note with spicy hints of pepper and nutmeg. Woody, musky and slightly amber background note of patchouly, vetiver, labdanum and benzoin.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17340 times

Έχω δοκιμάσει παλιότερα το felce aromatica (συγχωρέστε με δεν θυμάμαι τι έκδοση) ,πέρα του αρώματος που οκ ήταν εντάξει, δεν μου έκανε αυτό το κλικ που μου κάνουν τα σαπούνια με ζωικό λίπος.
Θα συμφωνήσω ότι τα συστατικά είναι αγνά και vegan
και σίγουρα για κάποιον με ευαισθησία σε συντηρητικά και αρώματα θα προσφέρει ασφάλεια και περιποίηση αλλά στο δικό μου δέρμα που είναι νορμάλ με τάση ξηρότητας (ειδικά το χειμώνα) δεν προσέφερε κάτι έξτρα.σε προστασία και γλυστριμα καλό αλλά όχι το καλύτερο εδώ το ζωικό λίπος(όσο και αν λυπάμαι τα κακομοιρα τα μοσχαράκια) πιστεύω ότι κάνει την μεγάλη διαφορά.σε περιποίηση όπως αναφερα είναι άριστο και πάλι όμως δεν μπορώ να το συγκρίνω με αντίστοιχα ζωικά σαπούνια.σιγουρα κάθε επιδερματιδα(Χατζηχρήστος) είναι τελείως διαφορετική και επομένως και τελείως διαφορετικά τα συμπεράσματα.γνωμη μου είναι όμως ότι δεν μπορούμε να λέμε ελαφριά τη καρδιά ότι κάποια σαπούνια που θεωρούνται από πολλούς κορυφαία (και νομίζω όχι άδικα) ότι είναι υποδεέστερα από τα sv.
Αυτά λαλώ και σιωπω δια παντός επί του θέματος γιατί έγινα κουραστικός .
Άβαταρ μέλους
BlackCat
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 2686 times
Been thanked: 813 times

Ευχαριστώ πολύ, είχα διαβάσει τις "νοτες" αλλά ήθελα μια γνώμη ιδίοις όσφρησι. :d
Γιάννης
sakis11
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 15 times
Been thanked: 28 times

Πάντως artisan σαπούνια δεν νομίζω ότι είναι
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
7
Has thanked: 11742 times
Been thanked: 9454 times

Δεν σημαίνει κάτι το “ artisan / artinasal “ ,
πέρα ίσως της περιορισμένης παραγωγής.
Τα μισά και βάλε αμερικάνικα “artisan” σαπούνια
δεν έχουν να επιδείξουν και κάτι παραπάνω από τα «λαϊκά» Razorock ,
για παράδειγμα, ενώ είναι πολύ «λιγότερα» από κάποιους μη-αρτιζάνικους γίγαντες,
όπως Tabac και MWF .

Προστέθηκε μετά από 16 λεπτά 46 δευτερόλεπτα:
Μάχο,Your Mileage May Vary .
Στη δική μου ,κατά τι λιπαρή επιδερμίδα ,
ταιριάζουν τα Veg σαπούνια,ειδικά το καλοκαίρι.

Και αν συνεχίσει το κακό με τις φυτείες κακάο,τότε στο άμεσο μέλλον η τιμή όσων
σαπουνιών ξυρίσματος περιέχουν το πολύτιμο βούτυρο κακάο, θα σκαρφαλώσει
σε δυσθεώρητα ύψη, αν οι κατασκευαστές τους επιμείνουν στη χρήση της συγκεκριμένης πρώτης ύλης.

Η οποία,φίλε Μάχο , είναι κλάσεις ανώτερη
από κάθε πλευρά ,από οποιοδήποτε ζωϊκό
λίπος.Άλλο τι μας αρέσει και προτιμάμε και
άλλο τι είναι υγιεινό ( δες «prions» ) ενώ προσφέρει αξεπέραστη περιποίηση και φροντίδα βάση της χημείας του.
Τα σημερινά ζώα δεν έχουν την «αγνότητα»
των ζώων πριν από 50 ή 100 χρόνια.
Σήμερα οι αγελάδες έχουν τάπα για φουλάρισμα με φύραμα και καταπίνουν
τα αντιβιοτικά με το κιλό .Το τι είναι
αποθηκευμένο στους λιπαρούς ιστούς τους ,
κανείς δε ξέρει ...
LandoCalrissian93

Ας καταθέσω κι εγώ ο έρμος της γνώμη μου για την ιταλίδα Felce Aromatica Beta 4.3
Vegan σαπουνάκι (τα καλά να λέγονται βροντόφωνα) με δυνατό, φρέσκο και ευχάριστο οσφρητικό παιχνίδισμα. Το άρωμα προσωπικά διατηρήθηκε στο πρόσωπο ακόμη και 30 λεπτά μετά το ξύρισμα. Εύκολο "δούλεμα" με το πινέλο και το αποτέλεσμα ικανοποιεί όλους τους χρήστες: είτε επιθυμεί κανείς παχιά κρέμα είτε κάτι ενδιάμεσο, είτε μια απλή στρώση. Πρόκειται για σκληρό σαπούνι (στα υπόψιν, θα έχει μακρά διάρκεια στο ντουλαπάκι) το οποίο έχει υποστεί τη μέθοδο της τριπλής σαπωνοποίησης, αλλά δεν φτάνει στα επίπεδα σκληρότητας ενός Valobra. Προσωπικά δε μουλιάζω το σαπουνάκι προτού ξεκινήσω το "φόρτωμα" μιας και αυτή η μέθοδος απλά μου δουλεύει. Η κρέμα που δημιουργεί προσφέρει πολύ καλά επίπεδα προστασίας και το αποτέλεσμα ήταν μια ξυριστική εμπειρία από αυτές που επιθυμούμε συνεχώς στο ΠΞ. Το post-shave είναι πραγματικά υπέροχο. Φρεσκαδούρα, ευχάριστο άρωμα (κρατήστε το ότι οι κοπέλες το βρίσκουν "γοητευτικό"). Για τη δική μου ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα τολμώ να πω πως είναι από τα λίγα σαπούνια που καταφέρνει ανώτατα επίπεδα ενυδάτωσης, προστασίας, ενώ στα θετικά βρήκα πως η χρήση aftershave δε μου ήταν και τελείως απαραίτητη.
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
8
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Για να καταλάβεις τα Varesino υπάρχει μόνο ένας τρόπος.
Να μουλιάσεις το σαπούνι στο νερό μέχρι να ασπρίσει η επιφάνειά του (παίρνει 2-3 λεπτά), να τινάξεις καλά το πινέλο σου και να βάλεις το νερό του σαπουνιού στον θύσανο του πινέλου πριν φορτώσεις.
Διαφορετικά παίρνεις το 20-30% αυτών που μπορεί να σου δώσει το σαπούνι.
Μιχάλης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”