Σήμερα το πρωί:
EJ DE89
Frank Shaving A8
Astra Keramik Platinum (2)
Proraso Sandalwood
Floid Vigoroso
Θα κάνω καιρό να πιάσω την futur και πάλι. Πολύ μου αρέσει αυτή η μηχανή. Το σωληνάριο της proraso sandalwood δε με εντυπωσιάζει. Το Floid από την άλλη, κάθε φορά.
Το Ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2013
- marinos79
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 762 times
Πινέλο : Ωμέγα 11137
Μηχανή : Gillette goodwill
Λάμα : Rapira (4)
Σαπούνι : Proraso (πράσινο)
Α. Shave : 4711
Όμορφο,βαθύ και χωρίς ερεθισμούς ξύρισμα
Μηχανή : Gillette goodwill
Λάμα : Rapira (4)
Σαπούνι : Proraso (πράσινο)
Α. Shave : 4711
Όμορφο,βαθύ και χωρίς ερεθισμούς ξύρισμα
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
03/2013
- Pre-Shave Benessere Λεβάντα-Δενδρολίβανο
- Σαπούνι Ξυρίσματος C&E Sienna
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- DE Mühle R101 (2011 υβρίδιο)
- Λεπίδα Bic Chrome [4]
- ASL Old Spice
Με αφορμή το post του YMMV και την συζήτηση που έχει γίνει στα fora του εξωτερικού, σκέφτηκα να κάνω ένα πείραμα. Χρησιμοποίησα την βάση κεφαλής της Mühle R101 (2011) αλλά σαν κάλυμμα κεφαλής χρησιμοποίησα αυτό της Merkur 985cl. Ίσως βέβαια και να είναι ιδέα μου, αλλά μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η μηχανή άλλαξε συμπεριφορά. Ήταν βέβαια επιθετική αλλά όχι υπέρ του δέοντος. Δεν είχε δηλαδή αυτή την άγρια συμπεριφορά που της χάρισε το παρατσούκλι ‘θηρίο’.
Θα ήθελα να επαναλάβω το πείραμα, αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο να παραμένω πάλι αξύριστος για 3-4 μέρες, το προσεχές διάστημα. Θα παρακαλέσω λοιπόν, όποιος έχει την Mühle R41/101 (2011) και την R89 ή κάποια με ίδια κεφαλή ας κάνει μια προσπάθεια, να μας πει τις εντυπώσεις του.
Κατά τα άλλα, το ξύρισμα ήταν υπέροχο. Άνετο και βαθύ κατά την διάρκεια του, αλλά και στην συνέχεια με μια υπέροχη αίσθηση απαλότητας και φρεσκάδας.
- Pre-Shave Benessere Λεβάντα-Δενδρολίβανο
- Σαπούνι Ξυρίσματος C&E Sienna
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- DE Mühle R101 (2011 υβρίδιο)
- Λεπίδα Bic Chrome [4]
- ASL Old Spice
Με αφορμή το post του YMMV και την συζήτηση που έχει γίνει στα fora του εξωτερικού, σκέφτηκα να κάνω ένα πείραμα. Χρησιμοποίησα την βάση κεφαλής της Mühle R101 (2011) αλλά σαν κάλυμμα κεφαλής χρησιμοποίησα αυτό της Merkur 985cl. Ίσως βέβαια και να είναι ιδέα μου, αλλά μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η μηχανή άλλαξε συμπεριφορά. Ήταν βέβαια επιθετική αλλά όχι υπέρ του δέοντος. Δεν είχε δηλαδή αυτή την άγρια συμπεριφορά που της χάρισε το παρατσούκλι ‘θηρίο’.
Θα ήθελα να επαναλάβω το πείραμα, αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο να παραμένω πάλι αξύριστος για 3-4 μέρες, το προσεχές διάστημα. Θα παρακαλέσω λοιπόν, όποιος έχει την Mühle R41/101 (2011) και την R89 ή κάποια με ίδια κεφαλή ας κάνει μια προσπάθεια, να μας πει τις εντυπώσεις του.
Κατά τα άλλα, το ξύρισμα ήταν υπέροχο. Άνετο και βαθύ κατά την διάρκεια του, αλλά και στην συνέχεια με μια υπέροχη αίσθηση απαλότητας και φρεσκάδας.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24885 times
- Been thanked: 7864 times
- SB Omega 48
- SS MWF
- SR Gillette Super Speed Red Tip
- RB Astra SP (3)
- ASL Alt Innsbruck
- SS MWF
- SR Gillette Super Speed Red Tip
- RB Astra SP (3)
- ASL Alt Innsbruck
Γιάννης
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα
Mercury 34c
Astor #1
ToOBS sandalwood soap
ToOBS sandalwood ASL
Omega 98
Μετά τη συζήτηση που είχαμε για τις bic, είπα να δοκιμάσω πάλι τις Astor. Αν και δεν είχα πολλά γενιά μετά το χθεσινό βαθύ ξύρισμα, η λεπίδα με ικανοποίησε ιδιαίτερα! Ήπια βέβαια, αλλά ήταν ότι χρειαζόμουν για ένα γρήγορο περασματακι.
Mercury 34c
Astor #1
ToOBS sandalwood soap
ToOBS sandalwood ASL
Omega 98
Μετά τη συζήτηση που είχαμε για τις bic, είπα να δοκιμάσω πάλι τις Astor. Αν και δεν είχα πολλά γενιά μετά το χθεσινό βαθύ ξύρισμα, η λεπίδα με ικανοποίησε ιδιαίτερα! Ήπια βέβαια, αλλά ήταν ότι χρειαζόμουν για ένα γρήγορο περασματακι.
Χάρης
-
- Δημοτικό
- 12
- Has thanked: 410 times
- Been thanked: 205 times
Πινέλο Muhle Kosmo synthetic Silvertip Fibre
Σαπούνι Valobra
DE Gillette Tech Ball End
Λεπίδα Merkur (2)
ASB korre
Πολύ καλό αποτέλεσμα! μηδέν κοψίματα μηδέν ερεθισμοί.
Σαπούνι Valobra
DE Gillette Tech Ball End
Λεπίδα Merkur (2)
ASB korre
Πολύ καλό αποτέλεσμα! μηδέν κοψίματα μηδέν ερεθισμοί.
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Mercur34c
Personna plat#5
Omega shaving cream
Omega10065
Apivita after shave
Η λεπιδα είναι η καταλληλη για μένα,γλυκό ξυρισμα ότι πρέπει για τα λίγο ημερών γενιά μου.
Personna plat#5
Omega shaving cream
Omega10065
Apivita after shave
Η λεπιδα είναι η καταλληλη για μένα,γλυκό ξυρισμα ότι πρέπει για τα λίγο ημερών γενιά μου.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Η κεφαλή της R89 δεν αντικαθιστά την κεφαλή της νέας R41 όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες εδώ
σύμφωνα με το νέο link που έχω βάλει στο νήμα της R41, αλλά σίγουρα δίνει μια εικόνα της διαφοράς που υπάρχει.
Η διαφορά της νέας κεφαλής της R41 από την προηγούμενη του 2011 πάντως φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη, αν δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες. Η λεπίδα έχει μεγαλύτερη καμπύλη και εξέχει πολύ λιγότερο.
σύμφωνα με το νέο link που έχω βάλει στο νήμα της R41, αλλά σίγουρα δίνει μια εικόνα της διαφοράς που υπάρχει.
Η διαφορά της νέας κεφαλής της R41 από την προηγούμενη του 2011 πάντως φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη, αν δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες. Η λεπίδα έχει μεγαλύτερη καμπύλη και εξέχει πολύ λιγότερο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 23 Μαρ 2013, 05:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Είναι προφανές σε ποιο μήνυμα απαντάς, δεν χρειάζεται να κάνεις full quote. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Είναι προφανές σε ποιο μήνυμα απαντάς, δεν χρειάζεται να κάνεις full quote. Φιλικά, Αντώνης.
Γιώργος
Σάββατο 23/3, 2:30μμ
34G & Super Iridium
Omega No. 106
Mike's Natural Soaps "Barber Shop"
Taylor's "Shaving Shop" after shave
Nivea soft (φρέσκια απ'το duty free του DXB, 1.50 Eur)
Acqua di Parma, Colonia Assoluta

Καλό σ/κ.
34G & Super Iridium
Omega No. 106
Mike's Natural Soaps "Barber Shop"
Taylor's "Shaving Shop" after shave
Nivea soft (φρέσκια απ'το duty free του DXB, 1.50 Eur)
Acqua di Parma, Colonia Assoluta

Καλό σ/κ.
- geobarou
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 70 times
Μετά άπό 1 εβδομάδα με το παρακάτω καθημερινό setup:
Muhle r41 + Feather
LaToja ss
Omega No 80
ASL Aqua Velva
ASB 444
Και στα μισά της εβδομάδας προσθήκη γλυκερίνης. Επίσης προστέθηκε είε στη σαπουνάδα είτε στο ASL Μενθόλη, ανάλογα με τις ορέξεις.
Το δέρμα μου έγινε πιο άγριο. Δεν αντέχει το καθημερινό ξύρισμα. Έστω κι αν είναι WTG.
Η R41 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινό 5λεπτο ξύρισμα, αλλά με κάποια προβληματάκια στο δέρμα σου.
Η γλυκερίνη, όντως, κάνει πολύ καλή δουλειά για pre-shave.
Πολύς πόνος με την μενθόλη.... Ειδικά αν βάζεις και στο σαπούνι αλλά και στο ASL της Aqua Velva! Μου αρέσει, όμως!
Muhle r41 + Feather
LaToja ss
Omega No 80
ASL Aqua Velva
ASB 444
Και στα μισά της εβδομάδας προσθήκη γλυκερίνης. Επίσης προστέθηκε είε στη σαπουνάδα είτε στο ASL Μενθόλη, ανάλογα με τις ορέξεις.
Το δέρμα μου έγινε πιο άγριο. Δεν αντέχει το καθημερινό ξύρισμα. Έστω κι αν είναι WTG.
Η R41 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινό 5λεπτο ξύρισμα, αλλά με κάποια προβληματάκια στο δέρμα σου.
Η γλυκερίνη, όντως, κάνει πολύ καλή δουλειά για pre-shave.
Πολύς πόνος με την μενθόλη.... Ειδικά αν βάζεις και στο σαπούνι αλλά και στο ASL της Aqua Velva! Μου αρέσει, όμως!
Γιώργος