Gillette Slim adjustable

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 2754 times
Been thanked: 4699 times

Χθές ξυρίστικα με την slim πρώτη φορά.
Φόρτωση λεπίδας πανεύκολη. Με τρόμαξε η γωνία και το κενό της λεπίδας που είναι σαφώς πιο ευθεία από τις πιο σύγχρονες. Feather...
Ξύρισμα στο 6 με 2 χέρια (ένα προς τα κάτω και ένα κόντρα). Καμία αντίσταση αφού το λευκό proraso έκανε καλή δουλειά. Δεν έβαλα καθόλου πίεση.
Πολύ καλό αποτέλεσμα, παρόλο που μάτωσα στο μήλο του Αδάμ μάλλον από πλημμελή προετοιμασία.

Αφού το έζησα και αυτό, μάλλον σε χρήση και αίσθηση προτιμώ την EJ DE89L Barley.
Nομίζω είναι ένα υπερεκτιμημένο gadget. Περί ορέξεως φυσικά...
Εννοείται δεν μετάνιωσα καθόλου για την αγορά. Υπέροχη κατασκευή και πολύ όμορφη προσθήκη στην μικρή μου συλλογή.
Αργότερα θα ήθελα να αποκτήσω ένα pal adjustable, αλλά έχει πολλά ελλατωματικά κομμάτια εκεί έξω.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Kostas1979 έγραψε:
aris22 έγραψε:Καλημέρα Κώστα. Την Slim την είχα δώσει για επιμετάλωση. Αφου την παρέλαβα την έβρασα μια φορά , την γυάλισα και έπειτα την ξαναέβρασα (ηταν σκληρόπετση.. :bigsmilie ) Κοίτα την γυάλισα αλλά να πω την αλήθεια δεν επέμενα στην εξωτερική πλευρά της safety bar. Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε. Ευχαριστώ όπως και νάχει! :megagrin
Μήπως στο επιμεταλλωτήριο δεν την buffαρε καθόλου πρίν την επιμετάλλωση, με συνέπεια το όποιο pitting να έμεινε κάτω από το νέο στρωμα nickel. Συγχωρείστε μου την Αγγλική ορολογία, αλλά δεν μπορώ να περιγράψω αλλιώς το pitting. Εξάλλου την ορολογία την γνωρίζουμε όλοι μας 8).

Αν περνάς το χέρι σου στην safety bar και το νιώθεις με ''γρομπαλάκια'', μάλλον αυτό είναι.

Πες μου να δούμε, μήπως βρούμε λύση.
Φίλε Κώστα χθές πέρασα το δάχτυλο μου επανειλημένα πάνω απο το safety bar αλλά τίποτε, ηταν λείο. Υπάρχουν απλά οι πολύ ψιλές ραβδώσεις απο το σχέδιο του safety bar.Αρα κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Μάλλον πρέπει να την ψάξω οσον αφορά τις κλίσεις ,ρυθμίσεις, αλλά και δοκιμές διάφορων λεπίδων.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Kostas1979
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 52 times

Καλημέρα Άρη.
Προσωπικά έχω δοκιμάσει 10 είδη λεπίδων, αλλά μόνο με τις Feather έχω βρεί την υγειά μου και τις Astra να ακολυθούν κατά πόδας. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα-αν δεν τις έχεις ήδη-να τις δοκιμάσεις. Μου φαίνεται ότι ταιριάζουν πολύ καλύτερα σε Μεσογειακό τύπο επιδερμίδας-καλή ώρα, οπως ο δικός μας. Όσον αφορά την γωνία YMMV. Πάλεψέ το, είναι από τις καλύτερες DE που έχω δοκιμάσει.
Amat Victoria Curam
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Κώστα οι Feather είναι οι αγαπημένες μου λεπίδες. Απλά είπα στην Slim να βάλω τις persona platinum. Τι να πω, μπορεί να έπεσα και σε άσχημη λεπίδα. Πάντως την συγκεκριμένη λεπίδα θα την δοκιμάσω στο επόμενο ξύρισμα με την progress για να δω πως θα συμπεριφερθεί.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Kostas1979
Δημοτικό
Δημοτικό
12

Φέλωσέ την. Έχει διαφορά
Amat Victoria Curam
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Είναι θέμα δέρματος, τη Slim τη δουλεύω με Personna και όλα μια χαρά, μια φορά που έβαλα Astra πράσινη με έγδαρε!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Kostas1979 έγραψε:Φέλωσέ την. Έχει διαφορά
Κώστα πάντα τις φελώνω τις λεπίδες οταν είναι καινούργιες. Απλά υπάρχουν μηχανές όπως η 34c hd ή η Edwin jagger barley & 89L που οτι λεπίδα και να τις εχω βάλει δουλέψανε. Ναι, μπορεί να είχαν μικροδιαφορές στην αποτελεσματικότητα του ξυρίσματος αλλά ποτέ δεν με γδάρανε η μου ερεθίσανε το δέρμα...
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Βρήκα στην αποθήκη αυτήν εδώ... :dance5

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Την είχε ο παππούς μου. Είμαι τυχερός που βρήκα αυτό το νήμα και θα ακολουθήσω τις παραπάνω οδηγίες για να την καθαρίσω.
Και για να μάθω τί σημαίνει adjustable :ninja_hide
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Ηλία με γεια! Είναι πολύ όμορφο να κληρονομείς τέτοια κειμήλια γιατί πέρα από την ξυριστική, έχουν και μεγάλη συναισθηματική αξία. Να την κάνεις κούκλα με το καθάρισμα και να την προσέχεις.
Άβαταρ μέλους
Kostas1979
Δημοτικό
Δημοτικό
12

Μπράβο !!!! Πρόσεχέ τη σαν τα μάτια σου !!!
Amat Victoria Curam
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”