Γιορτινό πρωινιάτικο ξύρισμα σήμερα, με αρώματα που δένουν με το κλίμα των ημερών και γένια που με το ζόρι τα κράτησα τρεις μέρες για την περίσταση. Σαπουνάκι Mateo 9-11, βαλμένο σε μια παλιά γιαπωνέζικη Satsuma κούπα με το οικόσημο της φατρίας των Shozima. Το σαπούνι ταίριαξε τέλεια με την κούπα, και για καπάκι χρησιμοποίησα ένα κουβέρ φελλού που ταίριαξε γάντι με την κούπα. Το Mateo 9-11 είναι τριπλής άλεσης, και με τα σκληρά σαπούνια δεν φτιάχνω αφρό σε μπολ αλλά στο πρόσωπο. Αυτός ήταν κι ο λόγος που αποφάσισα να το βάλω μέσα σε μια μικρή κούπα, μεγάλη ίσα για να φορτώνω το πινέλο από εκεί.
Τον αφρό τον δούλεψα με το πινέλο ασβού της VieLong. Μούλιασα το σαπούνι με ζεστό νερό για να μαλακώσει και ευθύς άρχισε να αναδύει ευχάριστες νότες λιβανιού και μύρου. Σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει εκκλησία, τουλάχιστον όχι το λιβάνισμα μιας ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας. Ζεστά κι ευχάριστα αρώματα γέμισαν το μπάνιο. Το φόρτωμα του πινέλου ήταν εύκολο και γρήγορο, και το φόρτωσα όσο μπορούσε να σηκώσει. Στο πρόσωπο, προσθέτοντας σταδιακά νερό, ένοιωθα το πόσο γλιστρούσε το πινέλο, προμηνύοντας ένα εύκολο κι ασφαλές ξύρισμα. Στο πρόσωπο το άρωμα ήταν ακόμα ποιο έντονο και μπόρεσα να διακρίνω μια δυο κιτρώδεις νότες κάνοντας το ακόμα ποιο απολαυστικό.
Για την περίσταση έβγαλα την πανέμορφη Αθηνά από τη θήκη της και της φόρτωσα μια φρέσκια Gillette Super Thin λεπίδα. Τα τριών ημερών γένια τα μάζεψε πανεύκολα χωρίς τραβήγματα, κοψίματα και άλλα απρόοπτα. Με τρία περάσματα, wtg-xtg-atg, πήρα ένα απολαυστικό ΒΒS παντού. Άπλωσα τον υπόλοιπο αφρό στο πρόσωπο μέχρι να μαζέψω τα συμπράγκαλά μου και μετά το ξέπλυμα η αίσθηση ήταν καταπληκτική. Είναι το μοναδικό σαπούνι της Abbate Y La Mantia που έχω, σίγουρα θ’ αποκτήσω κι άλλα. Το ξύρισμα το έκλεισα με το after shave του, με επίσης καταπληκτικό άρωμα μου άφησε το δέρμα σφιχτό αλλά όχι στεγνό.
Η χριστουγεννιάτικη μπάντα:

Χρόνια πολλά! Υγιαίνετε και, ει δυνατόν αγαλλιάσθε!
Υ.Γ.: Και μερικές φωτό της κούπα Satsuma και του σαπουνιού:

Ένα καφεδάκι τώρα με ένα καλό βιβλίο μέχρι να ξυπνήσει η οικογένεια.