Δειξτε τα πινελα σας!
Dovo, real ebony handle, Silvertip (80mm loft):

Ένα κλασικό πινέλο για σαπουνάδα σε μπωλ, με πάρα πολύ μαλακή τρίχα και πολύ μακρύ μήκος θυσάνου. Παρ'ό,τι το έχω περίπου 7 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) δεν το έχω βάλει ακόμη στο νερό. Πριν 2 χρόνια παρουσίασε ένα κρακ στο χερούλι, το οποίο απ'ό,τι μου είπαν στο TSR μια φορά που ρώτησα είναι λόγω της υπερβολικά χαμηλής υγρασίας την οποία είχε το κουτί στο οποίο βρισκόταν το πινέλο για κάποια χρόνια.

Acqua di Parma, Semogue 2010 LE, Dovo real ebony Silvertip. Τα δύο πρώτα δεν τα έχω πλέον, τα πούλησα μέσα στο '11 (ήταν ολοκαίνουργια, δεν τα είχα καν βάλει στο νερό).

Ένα κλασικό πινέλο για σαπουνάδα σε μπωλ, με πάρα πολύ μαλακή τρίχα και πολύ μακρύ μήκος θυσάνου. Παρ'ό,τι το έχω περίπου 7 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) δεν το έχω βάλει ακόμη στο νερό. Πριν 2 χρόνια παρουσίασε ένα κρακ στο χερούλι, το οποίο απ'ό,τι μου είπαν στο TSR μια φορά που ρώτησα είναι λόγω της υπερβολικά χαμηλής υγρασίας την οποία είχε το κουτί στο οποίο βρισκόταν το πινέλο για κάποια χρόνια.

Acqua di Parma, Semogue 2010 LE, Dovo real ebony Silvertip. Τα δύο πρώτα δεν τα έχω πλέον, τα πούλησα μέσα στο '11 (ήταν ολοκαίνουργια, δεν τα είχα καν βάλει στο νερό).

Από αριστερά προς δεξιά: Semogue Owners Club (beech wood), Dovo real ebony Silvertip, Semogue 830, New Forest 2201 two-band prototype extra dense knot (+20% έξτρα τρίχα στο θύσανο).

Από αριστερά προς δεξιά: Rooney 3/1 Limited Edition, Dovo real ebony Silvertip, Dovo travel Silvertip (aluminium handle), New Forest 2201 two-band prototype extra dense knot (+20% έξτρα τρίχα στο θύσανο).

Από αριστερά προς δεξιά: Semogue 830, Semogue Owners Club beech wood, Omega 31064, Rooney 3/1 Limited Edition, New Forest 2201 two-band prototype extra dense knot (+20% έξτρα τρίχα στο θύσανο).

Από αριστερά προς δεξιά: Vulfix 404 'bodger' (θύσανος με μίξη τριχών από χοίρο και ασβό) SOC beech wood, Semogue 803, Semogue 2000.

Vie-Long two-band 50mm loft AfeitadoClasico.com LE 2010, David Hayward Design ανακατασκευασμένο από τον beejay με TGN θύσανο σεταρισμένο στα 48mm loft.

Τ&Η σούπερ NOS 'seconds' (στην ουσία είναι Rooney 1/3), μαλακό αλλά πολύ floppy.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Κωνσταντίνε floppy εννοείς ελαστικό, με έντονη επαναφορά;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Ναι, ναι, δηλαδή με όχι δυνατή ραχοκοκκαλιά. Ευχαριστώ, θα χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη από 'δω και στο εξής.
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Αυτό το Acqua di Parma είναι πανέμορφο. Πρέπει να είναι όμως και πανάκριβο, σωστά?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Βεβαίως. Είναι από πολύ ωραίο ξύλο wenge, και η βάση του είναι κουρμπαριστή από μασίφ σίδερο. Αυτό κατεβάζει το κέντρο βάρους αρκετά, και του δίνει ισορροπία εντελώς διαφορετική από άλλα πινέλα. Κοστίζει 195 λίρες στο Mankind.co.uk (ακατέβατο εδώ και μήνες). Το είχα αγοράσει το Μάιο του 2008 στην Αμερική (Neiman Marcus San Francisco), ούτε κι εγώ θυμάμαι πόσο. Το πούλησα 150 Ευρώ πέρυσι σε έναν νεαρό Ολλανδό μέσω του TSR, δεν το είχα χρησιμοποιήσει/βρέξει ποτέ.Fotakas έγραψε:Αυτό το Acqua di Parma είναι πανέμορφο. Πρέπει να είναι όμως και πανάκριβο, σωστά?
Είναι ελαστικό πινέλο όμως, δεν είχε καλό backbone, γι'αυτό το έδωσα. Επίσης ήθελα το θύσανο να είναι πιό πυκνός, είχα μανία τότε με extra dense knots (για face lathering). Με αυτά τα χρήματα παίρνεις πινέλο με πολύ καλύτερες δυνατότητες (Simpsons, κλπ.) Σ'ένα μπάνιο όμως το συγκεκριμένο είναι σαν έργο τέχνης, στην κυριολεξία (έχει και πανέμορφο stand).
Για όσους ενδιαφέρονται ο Μπιλ (beejay) έχει φτιάξει ένα ίδιο (απομίμηση βέβαια, όχι από ξύλο όμως).

- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Πολύ ωραία Πινέλα Κωνσταντίνε , μπράβο!!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
:danke
Βρίσκω διάφορες περσινές και προπέρσινες φωτό μου στο Photobucket και στο SlicPic οπότε μόλις μπορώ τις ανεβάζω με λίγα σχόλια. Οι φωτογραφίες που είναι 2-4 πινέλα μαζί είναι χρήσιμες για όσους θέλουν να βλέπουν τα σχετικά μεγέθη. Κι εγώ από κεί πέρασα, κι έψαχνα να βρω συγκριτικές φωτό γιατί στην αρχή δεν ήξερα ας πούμε πόσο πιό ψηλό είναι το 31064 από το Semogue 830...
Βρίσκω διάφορες περσινές και προπέρσινες φωτό μου στο Photobucket και στο SlicPic οπότε μόλις μπορώ τις ανεβάζω με λίγα σχόλια. Οι φωτογραφίες που είναι 2-4 πινέλα μαζί είναι χρήσιμες για όσους θέλουν να βλέπουν τα σχετικά μεγέθη. Κι εγώ από κεί πέρασα, κι έψαχνα να βρω συγκριτικές φωτό γιατί στην αρχή δεν ήξερα ας πούμε πόσο πιό ψηλό είναι το 31064 από το Semogue 830...