Σούπα με είδη γραφείου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Mnemosyne Χάρη.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Επίσης, ξέχασα να επισημάνω ότι έχω μονιμοποιήσει το χαρτί κάτω από τη παλάμη του χεριού που κρατάει τη πένα.
Αλλιώς η υγρασία/λιπαρότητα της επιδερμίδας ποτίζει το χαρτί και μετά η πένα δεν γράφει όπως πρέπει. Αυτό το έχω παρατηρήσει σε Flexbook, Rhodia και Mnemosyne. Το ξέρω είναι ίσως υπερβολή αλλά... γουστάρω!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Δεν είναι υπερβολή Δημήτρη. Την Παρασκευή σε σκεφτόμουν όταν προσπαθούσα, μάταια, να γράψω στο flexbook από τη λιπαρότητα που είχε δημιουργηθεί μετά από πολύωρη χρήση ως βάση του χεριού μου για το πληκτρολόγιο. Αναγκάστηκα να αφήσω μια σελίδα κενή!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Χάρη, την ευχαριστιέμαι ήδη και σε ευχαριστώ και πάλι :thnx
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Είχα εδώ και πάαααρα πολά χρόνια μια πένα, φαντάζομαι όχι κάτι το ιδιαίτερο, την οποία κάποτε μου είχαν κάνει δώρο (θα ήταν στο λύκειο; μπορεί...) Δεν την είχα χρησιμοποιήσει ποτέ, μαις και είμαι παιδί της ηλεκτρονικη εποχής και το γράψιμο το κάνω κυρίως στο πληκτρολόγιο. Ωστόσο, κάτι που οι ανάγκες μου διαφοροποιήθηκαν απ' όταν ακολούθησα νέα διαδρομή στις ανθρωπιστικές σπουδές, κάτι τα όσα ωραία διάβαζα εδώ μέσα, τους τελευταίους μήνες άρχισα να την χρησιμοποιώ και πραγματικά έμεινα έκπληκτος με το πόσο ξεκούραστα γράφει! Μου άνοιξε η όρεξη και παρήγγειλα και 2 jinhao (159 & 750 matte) από ebay να τις δοκιμάσω κι αυτές :)

Μια χαζή ερώτηση αρχαρίου όμως: όλα τα cartridge μελανιών (ή όπως λέγονται τέλος πάντων αυτά τα πλαστικά σωληνάρια με μελάνι που μπαίνουν στις πένες) είναι συμβατά με όλες τις πένες; Ή κάθε εταιρία έχει το δικό της και θα πρέπει να το γεμίζω; Ρωτάω μη μου έρθουν οι κινέζικες και μείνω με... τη χαρά στο χέρι :megagrin
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Οι πένες που πήρες χρησιμοποιούν τα international type cartridges, όπως και οι περισσότερες πένες.

Έχουν όμως και converter για να χρησιμοποιήσεις χύμα μελάνι.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Άλλος ένας στο club!

Λογικά οι Jinhao θα έρθουν με converter το οποίο γεμίζει απο φιαλίδιο μελάνης. Δέχονται όμως και το "Standard International Cartridge" το οποίο μπορείς να βρεις σε όλα τα βιβλιοχαρτοπωλεία της χώρας. Οι περισσότερες πένες παγκοσμίως λειτουργούν με αυτό το cartridge. Εννοώ αυτές που δεν είναι κάποιου ιδιαίτερου τύπου (vacuum, piston filler κλπ).

Για την πένα που έχεις ήδη, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αφού δεν την έχω δει.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24697 times
Been thanked: 7863 times

Εδώ κάποιες πληροφορίες για την συμβατότητα.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Fotakas έγραψε:Για την πένα που έχεις ήδη, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αφού δεν την έχω δει.
Αυτή που τώρα έχω είναι Inoxcrom 1920. Ήταν σετ με ένα στυλό, σαν αυτό:

Εικόνα

Η μύτη της είναι έτσι:

Εικόνα

Παίρνει cartridges. Επάνω είχε ένα μικρούλι. Όταν τέλειωσε και πήγα να αγοράσω άλλο σε συνοικιακό βιβλιοπωλείο, η υπάλληλος μου έδωσε αυτό:

Εικόνα

...το οποίο είναι διπλάσιο σε μήκος. Μπαίνει μες στην πένα, έχει τρυπήσει, γράφει, αλλά όταν βιδώνει το πίσω κάλυμμα στο μπροστινό τμήμα, στις τελευταίες στροφές ζορίζεται και τελικά αφήνει 1 χιλιοστό κενό (δεν κλείνει εφαρμοστά). Το μεγάλο μέγεθος cartridge δεν είναι standardized;
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Αυτά τα cartridges είναι της Parker. Δεν είναι inernational.

Εδώ φαίνεται το standard inernational (μικρό-μεγαλο) καθώς και ο αντίστοιχος converter.

Εικόνα

Πάντως μην τα πετάξεις. Όταν παραλάβεις τις Jinhao, μπορείς να παίρνεις το μελάνι με μια σύριγγα και να γεμίζεις τους converter.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fotakas την 03 Δεκ 2014, 17:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Είδη γραφείου”