Cella

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Α ναι, το κυάνιο.. Σωστά!

Αναφορικά με το νερό, είναι κάπως σχετικά όλα αυτά, γιατί το κάθε πινέλο είναι διαφορετικό... Δεν έχω δοκιμάσει ας πούμε ακόμη χοίρο επάνω της...
Ένας γενικός τυφλοσούρτης για τα tallow based σαπούνια είναι αυτός. Σε κάθε περίπτωση, άσε χλιαρό νερό πάνω στην επιφάνεια του cella για κανά 5λεπτο και μετά ξεκίνα την προσπάθεια με "τιναγμένο" πινέλο στο οποίο θα προσθέτεις λίγο λίγο νερό (είτε σταγόνες με τα δάχτυλα, είτε βουτώντας τις μύτες σε νεράκι). Κάποια στιγμή θα το πετύχεις, το σαπούνι πράγματι αφρίζει! :-)
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Επικοινωνία:

Α, ξέχασα να αναφέρω πως το μοναδικό αρνητικό που έχω μέχρι στιγμής εντοπίσει είναι το άρωμα που αφήνει την επόμενη μέρα στο πινέλο (όχι βρώμα, αλλά σχετικά μη ευχάριστο, παρά το αμύγδαλο που συνεχίζει να γίνεται αισθητό), και που φαντάζομαι πως προκύπτει από το ζωικό λίπος που περιέχει....
nikos.a

digibill έγραψε: Δεν ξέρω αν συνέβη και σε κάποιον άλλο, αλλά εμένα το άρωμα αυτό πραγματικά με παραξένεψε, γιατί δε νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο στη φύση που να μυρίζει τόσο ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΕΝΤΟΝΑ αμύγδαλο. Ούτε καν το ίδιο το αμύγδαλο 8)

Βασικά μυρίζει γλυκό αμύγδαλο, σε σημείο να λες ότι είναι μια μίξη αμύγδαλου με γλυκό κεράσι. Αν στο μέλλον δοκιμάσεις τη Figaro, τότε πραγματικά θα μυρίσεις το έντονο, αυθεντικό αμύγδαλο. Δεν πικρίζει, δεν είναι γλυκό. Είναι όπως πρέπει να είναι.
digibill έγραψε:) Όσο βρίσκει κανείς τα σωληνάρια της proraso στον Χόντο στα 2,8€, η proraso βγαίνει με καλύτερο value for money. Στις "φυσιολογικές" όμως τιμές της proraso (στα 5-6€), η σύγκριση είναι μάλλον προς όφελος της cella.
Παιδιά, επειδή το θέμα με τα Proraso και τις τιμές, έρχεται και παρέρχεται. Ο Χόντος παίρνει τεράστιες ποσότητες, έχει τιμές Ιταλίας, τα παίρνει κατευθείαν από το εργοστάσιο. Ο Γιώργος, ως official dealer της Muhle, παίρνει τα Proraso, αν δεν κάνω λάθος, από αυτούς. Έτσι εξηγείται και ότι οι τιμές του στα Proraso είναι οι ίδιες με τις τιμές των Proraso στο online shop στο site της Muhle. Αν δούμε τιμές στα ανάλογα eshops με του Γιώργου, τα Proraso τα έχει μια χαρά. Aλλά και πάλι το έχουμε κάνει θέμα για 2E. Σιγά κιόλας. Εγώ προσωπικά έχω πάρει Proraso και από Χόντο αλλά και από τον Γιώργο.

Για να επιτευχθεί πηχτός αφρός με κρέμα- σαπούνι, θέλει καλό μούλιασμα και πολύ καλό χτύπημα. Αρκετή ώρα. Δεν πρέπει να μας απογοητεύει η αρχική εικόνα. Αν φαίνεται στεγνό, λίγες σταγόνες νερό και ξανά χτύπημα της κρέμας για αρκετή ώρα. Έχω πετύχει κάτι τέτοιο ακόμα και σε πρώτη χρήση πινέλου. Τέλος, θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο, έστω λίγο, να πετύχει κανείς πηχτό αφρό, με καλό πινέλο ασβού. Όταν χρησιμοποιώ το SOC 2Band, δημιουργείται ακόμα και μέσα στο κόκκκινο μπολάκι του Cella. Αυτό το λίγο που αφήνει στο τελείωμα των στροφών ένα πινέλο. Είναι στιβαρό, δεν έχει υγρασία, ας πούμε.
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Επικοινωνία:

Παιδιά, επειδή το θέμα με τα Proraso και τις τιμές, έρχεται και παρέρχεται. Ο Χόντος παίρνει τεράστιες ποσότητες, έχει τιμές Ιταλίας, τα παίρνει κατευθείαν από το εργοστάσιο. Ο Γιώργος, ως official dealer της Muhle, παίρνει τα Proraso, αν δεν κάνω λάθος, από αυτούς. Έτσι εξηγείται και ότι οι τιμές του στα Proraso είναι οι ίδιες με τις τιμές των Proraso στο online shop στο site της Muhle. Αν δούμε τιμές στα ανάλογα eshops με του Γιώργου, τα Proraso τα έχει μια χαρά. Aλλά και πάλι το έχουμε κάνει θέμα για 2E. Σιγά κιόλας. Εγώ προσωπικά έχω πάρει Proraso και από Χόντο αλλά και από τον Γιώργο.
Προς θεού, εγώ επουδενί δεν έθεσα εν προκειμένω θέμα τιμών proraso Γιώργος vs Χόντος! Εξάλλου το θέμα μας εδώ είναι η cella...
Το ανέφερα απλά επειδή γενικά τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ proraso - cella, λόγω του παρόμοιου εύρους τιμής τους. Εξάλλου παραδέχτηκα πως πραγματικά ψυρίζουμε τη μαϊμού ;)
nikos.a

Καλά το είπες εσύ, οι τιμές του Γιώργου είναι οι "φυσιολογικές". Απλά το ανέφερα, είναι διαφορετικά τα μεγέθη, όπως διαφορετικός είναι και ο προμηθευτής αυτών των 2. Δεν το κάνει δηλαδή επίτηδες ο Γιώργος. Αυτό ήθελα να περάσω με το μήνυμά μου.

Για την ιστορία. Στην πρώτη μου αγορά από τον Γιώργο, για Proraso πήγαινα, με το Cella έφυγα. Μόνο που δεν έχασα τελικά. Έγινε ένα από τα 3 αγαπημένα μου σαπούνια, κι ας είναι μαλακό.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Eπανέρχομαι μετα από καιρό.Κοντά 2 χρόνια στο π.ξ δοκίμασα δεκάδες σαπούνια και κρέμες ξυρίσματος.Κάποια στιγμή δοκίμασα και το εν λόγω σαπούνι.Άκουγα για αυτό διθυραμβικές κριτικές και λόγω της χαμηλής τιμής του είπα να το δοκιμάσω.Ήταν καλό αλλά όχι φανταστικό.Μπορώ να πώ αρκετά καλό.Αλλά το άρωμά του είναι πολύ μουντό και ιδιαίτερο.Δε με χαλάει όπως άλλωστε και τα περισσότερα αρώματα,απλά δε με ξετρελαίνει και το βαριέμαι εύκολα.Είναι βαρύ πικραμυγδαλο και θυμίζει γυναικείο σαμπουάν και κομμωτήριο.Αν με πιάνετε.Σε ιδιότητες είναι πολύ καλό αλλά και πάλι αν και ξεπερνάει ελεφρά το proraso θα προτιμούσα π.χ το δεύτερο λόγω αρώματος και μενθόλης.Αν σας αρέσει το πικραμύγδαλο σαν άρωμα (και ξέρω ατομα που τρελαίνονται)πάρτε το με κλειστά μάτια.Αλλιώς δώστε λιγότερα και πάρτε proraso,palmolive,la toja κ.λ.π

Αν έπρεπε να το βαθμολογίσω θα του έβαζα

Άρωμα:2,5/5
Ιδιότητες:3,5/5
Τιμή:4/5
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
nikos.a

Το άρωμα οκ, να είναι υποκειμενικό, έτσι δικαιολογώ και το 2,5. Αν και δεν είναι βαρύ αλλά γλυκό, βουτυράτο, πάει προς το γλυκό κεράσι. Αυτό ξεχωρίζεται. Για βαρύ πικραμύγδαλο πας στη Figaro. Ιδιότητες, όμως, 3,5;! Τιμή 4;! :confused Nα φανταστώ τα Harris 1... Kαθαρά 5άρια και τα 2. Και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά χιλιάδες άλλοι.
rhtoras έγραψε:Αλλιώς δώστε λιγότερα και πάρτε proraso,palmolive,la toja κ.λ.π
:dash

Φίλε το αδικείς πολύ...

To σχόλιο αυτό, γίνεται με γνώμονα ότι κάποια πράγματα πρέπει να είναι αντικειμενικά κι όχι υποκειμενικά. Γιατί πολύ απλά, θα δει κάποιος που δεν ξέρει το σχόλιο αυτό κι αντί να πάρει το Cella, θα καταλήξει με το Proraso, που όπως και να το κάνουμε είναι κατώτερο σε όλα του.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Aν κάποιος δε θέλει άρωμα αμύγδαλο σε αυτά τα χρήματα παίρνει proraso,palmolive,la toja.
Τιμή 4=πολύ καλή, 5 θα έδινα μόνο στο πάλμολιβ που έχει 0,6 λεπτά του ευρώ.
Κατα τα άλλα να επισημάνω πώς π.χ σε αντίθεση με άλλα σαπούνια π.χ nomad δεν είναι για όλες τις εποχές αλλά για τέλη φθινοπώρου και χειμώνα!Είναι πολύ μονοδιάστατο σαν άρωμα.Είναι καλό σαπούνι αλλά όχι αυτο που θα αναζητήσω απεγνωσμένα.Να τονίσω οτι από όσο θυμάμαι η μυρωδιά του έχει διάρκεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 06 Μάι 2014, 18:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δεν χρειάζεται ολική παράθεση όταν απαντάς στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Φιλικά, Αντώνης.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
nikos.a

Palmolive 0,6Ε στην Αγγλία ξέρω να υπάρχει. Ας πούμε 1,95Ε το stick( τιμές Ελλάδας). 50 γρ. το καθένα. Στην αντίστοιχη ποσότητα με το Cella, βγαίνει το Palmolive και το La Toja 0,35Ε ακριβότερα. Οπότε... Δεν είμαι ο τύπος που τα παίρνει έτσι, αλλά προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω πως ένα σαπούνι της τάξης των 5Ε, στο vfm παίρνει 4... Τέλος πάντων...

Έχω την τύχη να έχω αρκετά σαπούνια- κρέμες, από κρέμες Supermax, Kolynos, μέχρι D.R. Harris και Τ&Η. Αν μου έλεγες ποιο σαπούνι κρατάς, ένα μόνο, ασχέτως αρώματος με καθαρό, αντικειμενικό 5άρι στις ιδιότητες, θα διάλεγα το Cella. Aν αυτό λέει κάτι...
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Επικοινωνία:

Κινούμενος κι εγώ στο πνεύμα των γραφομένων του Νίκου, νομίζω πως όντως την αδικείς την cella.... Και -αν μου επιτρέπεις- αισθάνομαι ότι το πνεύμα της κρίσης σου μάλλον βασίζεται περισσότερο στο γεγονός ότι δεν σου άρεσε το άρωμα, κάτι το οποίο είναι -γενικά- υποκειμενικό.

Να σημειώσω ότι κι εμένα γενικά δεν με ενθουσιάζει το αμύγδαλο, όμως στην cella η μυρωδιά είναι πετυχημένη, ερχεται με φυσικό τρόπο (αν και είναι έντονη στο σαπούνι, δεν βγάζει "xημεία", αλλά φυσικό αμύγδαλο) και -όπως όντως λες κι εσύ- δεν κρατάει πολύ - οπότε μικρό το κακό ακόμη κι αν δεν αρέσει σε κάποιον.

Μπορώ επίσης να θεωρήσω υποκειμενικό μέχρις ενός σημείου και το ζήτημα τιμής / value for money, γιατί εξαρτάται από το τι οικονομικές βάσεις θέτει ο καθένας: το ότι ας πούμε το palmolive κυκλοφορεί κάπου στα 0,6€ (πού; Γιατί εγώ στην Ελλάδα το βρίσκω στα 4,5€) δεν αποκλείει την πιθανότητα το cella να κυκλοφορεί στην Ιταλία στα 1,5€, το laToja στην Ισπανία στα 1,5€ κλπ. Θέλω να πω πως οι τιμές είναι γενικά σχετικές και αυτές που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά είναι αποτέλεσμα και της μειωμένης γκάμας των προϊόντων που κυκλοφορούν. Κατά συνέπεια, επειδή το palmolive είναι ίσως κάπου φθηνό σαπούνι, δε νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί ως απόλυτη βάση σύγκρισης (πχ φθηνά βρίσκεις στην Ελλάδα την derby, αλλά στο δικό μου σκεπτικό, ακόμη και 0,10€ να έκανε, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης! Στο ίδιο σκεπτικό, το ότι τα laToja έφθαναν στην Ελλάδα στα 4-5€ -μέχρι τουλάχιστον να τα φέρει ο Γιώργος σε λίγο καιρό- δε νομίζω πως τους δίνει χειρότερο value for money από το.. derby, που κοστίζει το 1/7 ή το palmolive που κοστίζει -κάπου- 0,60€, γιατί εντάσσονται σε άλλη ποιοτική κατηγορία).
Ακόμα και σε ευθεία σύγκριση με τα proraso πάντως, νομίζω πως η cella βγαίνει με καλύτερο value, γιατί τα proraso συνήθως κοστολογούνται στα 5.5 - 6 € λιανική, ενώ η cella στα 4.5 (το ότι υπάρχουν proraso με 3€ στον Χόντο -ακόμη, γιατί δεν μου φαίνεται ο Χόντος να στηρίζει τη διαθεσιμότητά τους, αφού όποτε πάω βρίσκω όλο και λιγότερα κομμάτια- δεν είναι ενδεικτικό ώστε να συμπεριληφθεί στη σύγκριση, γιατί αφενος ο Χόντος δεν έχει όλη τη σειρά κι αφετέρου αισθάνομαι ότι η τιμή αυτή δεν είναι "μόνιμη").

Εκεί που νομίζω όμως πως αντικειμενικά αδικείς την cella είναι στις δυνατότητες: παρόλο που προσωπικά αγαπώ τα Proraso και έχουν ταιριάξει πολύ καλά στο δέρμα μου, παραδέχομαι πως η cella είναι τουλάχιστον ισάξια, αν όχι και ανώτερη (θέλω να τη δοκιμάσω κι άλλο για να καταλήξω στην πιθανή ανωτερότητά της). Κι αυτό είναι αντικειμενικό, στο μέτρο που δεν εμπλέκονται υποκειμενικοί παράγοντες στην κρίση μας όπως πχ αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά της.

Εντελώς φιλικά :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος digibill την 05 Μάι 2014, 18:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”