Το ξύρισμα της ημέρας:Σεπτεμβριος 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nomad
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 6648 times
Been thanked: 3263 times

Dimitri's City Spring
Razorock Plissoft
Claymore Single Edge
Feather Pro Guard (5)
Speick ASL
Εικόνα
Έχει ξεκινήσει έρωτας με την Claymore! Έχω πάρει κάποια από τα καλύτερα ξυρίσματα της ζωής μας και το σημαντικότερο, είναι συνεχόμενα! Ωστόσο, απαραίτητες προυποθέσεις για να συμβεί αυτό, είναι οι εξής:

1) Να συνηθίσω το βάρος της
2) Να συνηθίσω τη σωστή γωνία
3) Η μη χρησιμοποίηση των Super Pro.

Οι Super Pro, δεν είναι οτι δε ξύριζαν καλά, απλά ήθελαν αρκετή προσοχή σε συνδυασμό με το βάρος της μηχανής. Έψαχνα αυτή τη παραπάνω γλυκύτητα και άνεση, και τις βρήκα στις Pro Guard. Κακώς, είχα επηραστεί από κριτικές στο Αγγλικό φόρουμ, που έλεγαν οτι είναι πολλή ήπια η Claymore με οτιδήποτε εκτός των Pro Super. Δε συμφωνώ καθόλου, αρκεί να βρει κάποιος τα κουμπιά της μηχανής, ώστε να πάρει τα μέγιστα απο εκείνη.

Τρία περάσματα+ ελάχιστα touch up (και αν χρειαστούν), για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.Αυτό που μου αρέσει σε αυτές τις λεπίδες, είναι οτι μπορώ και κάνω κόντρα σε σημεία που δε τολμάω καν, με οτιδήποτε άλλο έχω χρησιμοποιήσει.

Το μόνο που θα άλλαζα είναι, είναι οτι θα την ήθελα λίιιγο πιο επιθετική, ωστέ να πάρω το αποτέλεσμα που θέλω με λιγότερα περάσματα. Όχι για λόγους ερεθισμών, αφού εαν τη χρησιμοποιείς σωστά, δεν ερεθίζεσαι ούτε με άιτηση! Παίρνουν σειρά οι Feather Professional για δοκιμή και εκεί θα βγει η τελική ετυμηγορία. Ενώ στην αρχή ήμουν 50-50 αν θα την κρατήσω, τώρα οι πιθανότητες έχουν πάει 80-20 υπέρ στο να τη κρατήσω. Εξαρτάται, από το πως θα μου κάτσουν οι Professional. Tελικές δοκιμές λοιπόν, και θα ξαναγράψω για αυτή τη μηχανάρα στο δικό της νήμα.

City Spring! Aκόμα ένα εξαιρετικό σαπούνι του Δημήτρη. Οι ιδιότητες γνωστές και χιλιοειπωμένες, οπότε θα σταθώ σε ένα σημείο που δεν αναφέρεται πολύ. Αυτό που γουστάρω με τα χίλια σε ένα σαπούνι, είναι η "γλίτσα" που θέλω να αφήνει ανάμεσα στα περάσματα. Το θεωρώ εξαιρετικής σημασίας και δείχνει πολλά για ένα σαπούνι. Σαφώς και ισχύει το παραπάνω στα σαπούνια του Δημήτρη. Η λεβάντα που είχα, είναι το πρώτο σαπούνι που μου τελειώνει και όπως βλέπετε αντικαταστάθηκε αμέσως!

Τέλος, λίγα λόγια για το άρωμα. Όντως είναι αρκετά ήπιο και χάνονται οι νότες των εσπεριδοειδών που έχει χρησιμοποιήσει ο Δημήτρης. Σε μια φάση, την ώρα που ξέβγαζα τον αφρό, μου ήρθε στη μύτη μια νότα πορτοκαλιού. Θα τονίσω όμως, οτι συνολικά, το σαπούνι βγάζει μια εξαιρετική μυρωδιά καθαριότητας και φρεσκάδας.Είμαι λάτρης του αρώματος των εσπεριδοειδών, οπότε εύχομαι κάποια στιγμή, να πετύχεις καλύτερα το άρωμα που είχες στο μυαλό σου, Δημήτρη. Να σημειώσω και να ενημερώσω, οτι λίγο που έχω ασχοληθεί με το θέμα αρωμάτων, γνωρίζω πολύ καλά, οτι η αρωματοποιία, είναι μια τέχνη πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη, που απαιτεί χρόνο, κόπο και χρήμα.

Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα σε όλους!
Νίκος
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30490 times
Been thanked: 41565 times

Ωραία φωτό και κείμενο Nomad!
Κακώς, είχα επηραστεί από κριτικές στο Αγγλικό φόρουμ, που έλεγαν οτι...
Σχετικά με τα ξυριστικά προϊόντα, έχω πάψει εδώ και καιρό να βασίζομαι στα γραφόμενα του καθενός, Έλληνος ή αλλοδαπού. Σαφώς αποκτούμε εικόνα διαβάζοντας κριτικές και παρουσιάσεις αλλά δεδομένου ότι το 'εξαιρετικό' ενός είναι το 'μάπα' του άλλου... δοκιμές, δοκιμές, δοκιμές!

Θυμάμαι κι εγώ στην αρχή που λόγω ενθουσιασμού τα έβρισκα όλα σούπερ ουάου εξαιρετικά. Συγχωράτε με κύριοι αν παρέσυρα κάποιους σε αποτυχημένες αγορές. Φανατισμός του νεοφώτιστου γαρ.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24885 times
Been thanked: 7864 times

Εικόνα

- SB Semogue 1438
- SS MWF
- SR Muehle R41 (2011) - Ikon Bulldog II handle
- RB Feather (3)
- ASL Alt Innsbruck
Γιάννης
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Υγεια σε ολους.
-pre glycerine
-parker 94r
-personna plat
-omega48
-arko ss
-felce azzurra ase
-nivea care asc
-Απολαψη ασουμε!-
Τελειο!!!
005.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Καλημέρα σε όλους,

Επιστροφή στα ξυρίσματα SEπτεμβρίου

• Schick Adjustable M2 @8
• Personna (1)
• SOC 2Band
• ARKO
• Brut

Εικόνα
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

iogi έγραψε:Εικόνα

- SR Muehle R41 (2011) - Ikon Bulldog II handle
- RB Feather (3)
Συνεχίζεται το "Ζειν επικινδύνως"...
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24885 times
Been thanked: 7864 times

"Vivere pericolosamente" ;)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 630 times
Been thanked: 807 times

Το σημερινό setup:

• Προετοιμασία:_____Balea Men Energy q10
• Πινέλο:___________Mühle Classic 33K252_23mm Synthetic Silvertip
• Κρέμα:___________Castle Forbes Cedarwood and Sandalwood
• Μηχανή:__________Standard Razor Black
• Λεπίς:____________Viking's Sword (4...κάτι κουρασμένα παλικάρια)
• Μεταξυριστικά1:___Fine Accoutrements Santal Absolut
• Μεταξυριστικά2:___ δε χρειάστηκε...

Τελικά δε γράφονται τυχαία οι διθύραμβοι για τις κρέμες της Castle Forbes, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Μυρίζοντας την κρέμα στο δοχείο, νομίζεις πως ο υπεύθυνος παραγωγής ξέχασε να αναμείξει το αιθέριο έλαιο του σανδαλόξυλου...Η δική μου μύτη εντόπιζε μόνο τον κέδρο, χωρίς όμως να με ενοχλεί απαιραίτητα αυτό.
Με την προσθήκη νερού, η μυρωδιά του κέδρου εξακολουθούσε να είναι εκεί, η οποία όμως πλέον συμπληρώθηκε από μια εσάνς σκονισμένου μπαούλου το οποίο είχε να ανοιχθεί χρόνια...
Μια "ενδιαφέρουσα" προσθήκη, η οποία φαντάζομαι όμως πως δε θα αρέσει σε όλους.
Μια μικρή ποσότητα κρέμας αρκεί για να σου δώσει αφρό για 3 περάσματα, αλλά ομολογώ πως ο αφρός δεν με γέμισε με εμπιστοσύνη. Συνεκτικός και γυαλιστερός, αλλά κάπως αεράτος για τα γούστα μου. Μπορεί βέβαια όλο αυτό να οφείλεται στην απειρία μου με την κρέμα, οπότε επιφυλάσσομαι για τις επόμενες δοκιμές με αυτή.

Μερικές στιγμές αργότερα, μετάνοιωσα που ήμουν δύσπιστος με τον αφρό.
3 έξοχα περάσματα και εγώ να αναρωτιέμαι γιατί δεν τη δοκίμασα νωρίτερα στην ξυριστική μου καριέρα... :hb
Δεν ξέρω πως θα αλλάξει η άποψή μου για την κρέμα με μια φρέσκια λεπίδα, αλλά η Castle Forbes με έκανε να ξανασκεφτώ ορισμένες αγορές που είχα προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες...

Ευχαριστώ Ανδρέα.
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
giwrghsx2
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 3 times
Been thanked: 202 times

Εικόνα
Ξύρισμα στο χωριό οπότε ας βάλουμε εφέ άλλης εποχής στην πρώτη φωτογραφία που ανέβαζω στο νήμα χαχα..
Palmolive classica
Gillete parrat
Personna blades
Omega 100018
Phoenix artisan 'Cad' asl

Το προβλημα μου είναι ως γνωστόν τα ingrown hairs. Είχα να ξυριστω μία βδομάδα και είχα γεμίσει σπυρακια απο τα γένια που μεγαλώναν οπότε δεν ήταν πολύ απολαυστική ή διαδικασία. Στο δεξί άκρο του λαιμού παραμένουν σπυρακια τα οποία δεν φεύγουν ποτέ απλά φουντώνουν ας πούμε 24 ώρες μετά το ξύρισμα. Μέχρι να περάσει το 24 ωρο όλα είναι καλά μετά αρχίζει το θέμα πάντα φιγούρες και σπυράκια.. και το χειρότερο είναι ότι σ αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα στην wear shaving εποχή .. ακριβώς όπως και παλιά με τ πλαστικά και τους τενεκεδες.. δεν χάνω το κουράγιο μου συνεχιζω απλά πρέπει να βρεθεί λύση με τα ingrown έχω ψάξει τα πάντα έχω κάνει πολλά τίποτα δε γίνεται..ο γιατρός λεει για καθαρισμό και ξύρισμα με πολλές λεπιδες ο ένας (γουρλωσα εκεί απλά άφησα τ 20ρικο και έφυγα) ο άλλος απλά για καθαρισμό με ένα ειδικό σαπούνι εγω αλλαγή δε βλέπω..
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30490 times
Been thanked: 41565 times

3 έξοχα περάσματα και εγώ να αναρωτιέμαι γιατί δεν τη δοκίμασα νωρίτερα στην ξυριστική μου καριέρα... :hb
Δεν ξέρω πως θα αλλάξει η άποψή μου για την κρέμα με μια φρέσκια λεπίδα, αλλά η Castle Forbes με έκανε να ξανασκεφτώ ορισμένες αγορές που είχα προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες...

Ευχαριστώ Ανδρέα.
Παρακαλώ Δον Πάνος.

Συμπτωματικά ξυρίστηκα κι εγώ σήμερα με το υπόλοιπο μισό του δείγματος της Castle Forbes.
Ως νέος στο ΠΞ είχα αγοράσει ολόκληρο δοχείο με C.F. άρωμα Λεβάντα το οποίο κυρίως λόγω της έντονης μυρωδιάς που δεν μ' άρεσε το μεταβιβασα αμέσως. Ω τι απρονοησία.

Σήμερα λοιπόν και με δεδομένο ότι η τεχνική μου και τα hardware είναι απείρως ανώτερα συγκριτικά με τότες, εκτίμησα την ποιότητα αυτής της κρέμας. Ναι είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή. Και μου άρεσε προσωπικά πολύ το άρωμα ξύλου που αναδύεται, sandalWOOD & CedarWOOD.

Κατά τα λοιπά, το σετάπι είχε:

ATT Kronos R1 - Astra blade βούτυρο μιλάμε
Vie-long 16510 silvertip. Πινελάρα μελετημένη για κρέμες και face lathering
Castle Forbes Revisited ως προελέχθη
Alpa Windsor lotion
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”